sferoplast 19.09.22, 00:51 Podobno z greckiego sofron - rozsądny. Całkiem mi się podoba, tylko zdrobnienia średnie - ale ja akurat nienawidzę zdrabniać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigia1 Re: Sofronia 19.09.22, 01:05 Pełna forma nie podoba mi się, wg mnie brzmi trochę twardo. Podoba mi się za to zdrobnienie Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Sofronia 19.09.22, 07:09 Też bym zdrabniała Sonia, według mnie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Sofronia 19.09.22, 22:01 Kojarzy mi sie z szafronem wiec calkiem przyjemnie. Podoba mi sie, ale cos mi nie pasuje, nie wiem tylko co. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sofronia 20.09.22, 14:31 Nie przepadam. Dla mnie to imię dobre dla jakiejś postaci fikcyjnej, niekoniecznie na co dzień. Jest takie ogólnie "zbyt" - zbyt pompatyczne, zbyt udziwnione, zbyt nietypowe do polskiego nazwiska ... Choć brzmienie ma ładne, można fajnie zdrobnić do Sonii, więc jeśli ktoś chciałby ją nadać, to bym kibicowała Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sofronia 14.10.22, 22:37 Bardzo mi się podoba, mogłabym tak nazwać córkę. Zdrabniałabym do Sofci, ale przemyślałabym też Ronkę (która kojarzy mi się aktualnie z firmą odzieżową, pozytywnie). Odpowiedz Link Zgłoś