sferoplast 17.08.23, 13:31 Czy w Waszych snach pojawiają się czasem jakieś imiona? Mnie się dzisiaj przyśniły dwie kobiety o imionach 'Marzeria' i Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Imiona w snach 🌝 💤 17.08.23, 13:39 Marzeria 🤣. Miks Marzeny i mizerii. Taki "z natury", bo ogórki 🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 17.08.23, 16:26 Nie pojawiają, a na pewno nie tak ciekawe jak Marzeria! Zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imiona w snach 🌝 💤 17.08.23, 16:57 Ojej, Marzeria jak mizeria i oranżeria, tak rozmarzona jak orzeźwiająca Mój spis imion z ostatnich snów: Lynvylka - nigdy nie słyszałam, a potem że zdumieniem sprawdziłam, że jest gdzieś odnotowane, choć nie wiem, czy figuruje jako regularne imię Ola, która miała ukryte niepopularne teraz imię, a potem topiła się w wannie w stroju z marshmallow Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Imiona w snach 🌝 💤 18.08.23, 17:52 Dzisiaj mi się z kolei śniło, że miałam kotkę syjamską - Aurelkę! Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imiona w snach 🌝 💤 20.08.23, 15:22 Może wkrótce dołączy do Was kotka Aurelka Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona w snach 🌝 💤 20.08.23, 12:41 Dziś przyśniła mi się postać o imieniu Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona w snach 🌝 💤 22.08.23, 03:49 Dzisiejszy sen: Adam, Sabina, Igor Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona w snach 🌝 💤 22.08.23, 20:51 Dziwne, ale dziś przyśniło mi się aż 5 różnych osób o imionach: Adam, Sabina, Igor, Rita i Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 18.12.23, 13:43 Śniło mi się, że spotkałam rodzinę z dwojgiem dzieci, chłopiec ze starszą siostrą, która była po korekcie płci i nazywała się (nie wiem, czy z wyboru swojego, czy rodziców) Kolumbina. We śnie imię zaskoczyło mnie bardzo, a tranzycja 7-letniego dziecka wcale, co z kolei zaskoczyło mnie po przebudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Imiona w snach 🌝 💤 19.01.24, 19:03 Jeśli chodzi o imiona z moich snów, pamiętam tylko takie: - Amelka - Izabella - bliźniaczki Kamila i Karolina - Noe - Ruben Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 14.09.24, 16:08 Śniła mi się nasza zabawa kalendarzowa. Dla chłopca były tego dnia same imiona typu Bubu, Dudu, Tuku, Gudu. Dla dziewczynki nic. Przez moment miałam podejrzenie, że bodaj Gugu jest imieniem żeńskim, ale forumki uświadomiły mi, że nie i naprawdę mam wybierać spośród 0 imion, i dlatego ta zabawa jest dziś taka trudna. Przyznam, że wybór męskiego wcale nie był łatwiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 06.10.24, 19:22 Nie muszę mówić, że był to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Imiona w snach 🌝 💤 06.10.24, 19:27 Cud, że nie obudziłaś się z krzykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 06.10.24, 21:57 A skąd wiesz? Bubu naprawdę było straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 14.09.24, 16:28 Moje sny obfitują w momenty, w których mam do czynienia z różnymi imionami, ale większość z nich to raczej popularne imiona. Szkoda 😂 Z imion, które pojawiły się ostatnio w moich snach, zapamiętałam tylko takie: - Julia (co ciekawe, w tym śnie wszędzie nosiła ze sobą lalkę, której też dała na imię Julia. W dzieciństwie miałam lalkę Julię, może to stąd?) - Amelia (w tym śnie była moją daleką krewną, w realu nie mam w rodzinie żadnej Amelki) - Grzegorz (pewnie wspomnienie jednego Grześka, który stał przede mną w kolejce do komisji rekrutacyjnej) - Jacek (w tym śnie miał takie samo nazwisko jak jeden z moich ulubionych aktorów. Śniło mi się, że najpierw powiedzieli w TV, że niedawno zmarł, a potem stałam nad jego grobem 😂 Ten aktor również nie żyje, ale nie pamiętam z mediów żadnych informacji o jego śmierci) Najciekawszym imieniem, które pojawiło się w moim śnie, była Bibianela, pewnie będąca wytworem mojej wyobraźni 😂 Taka pół Bibianna, pół Nela. Pamiętam, że w tym śnie to imię nosiła mała dziewczynka, która nawet nie potrafiła go wymówić 😂😂😂 Kiedyś śniło mi się, że urodziłam syna i dałam mu imię mojego ulubionego malarza. Problem w tym, że to imię niepolskie. Biedny malarz. A bodajże przedwczoraj śniło mi się, że usiłowałam wytłumaczyć komuś, dlaczego podoba mi się imię Aram. Co ciekawe, w realu też miałam taką sytuację... i to by było na tyle, Misza Odpowiedz Link Zgłoś
nokturnus Re: Imiona w snach 🌝 💤 15.09.24, 01:32 Czy można się dowiedzieć co to było za imię? Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 15.09.24, 09:15 Zgaduję, że chodzi o imię tego malarza, więc odpowiadam 🙃 Na imię miał Minas. Pisałam o nim w kilku wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 06.10.24, 15:58 Z kolejnych snów: - Helena i Halina - starsze panie, sąsiadki - Natalia - 7-latka, podająca się za moją daleką krewną, o której istnieniu nawet nie wiedziałam (jako ciekawostkę podam, że w rodzinie mam Natalię, ale już prawie pełnoletnią ) - Ala - 2-latka, córka Alicji - Lena - niemowlę, miała starszego brata, którego imię nie padło - Joanna - 40-latka, wykładowczyni akademicka, straszna żyleta - Piotruś i Karolinka - 3-latki, bliźniaki - Marysia - 3-latka, dumna właścicielka lalki Marysi (akurat motyw dzieci nazywających ulubione zabawki swoimi imionami przewija się w moich snach częściej niż sceny pościgów w kryminałach ) - Marek i Krzysiek - studenci, na dzień dobry wyrzuceni z sali za zachowanie na wykładzie - Tosia - 4-latka, kilka dni później w innym śnie kolejna Tosia, tym razem nastoletnia - Artur - starszy pan; w tym śnie miał takie samo nazwisko jak jeden z moich ulubionych artystów (co ciekawe - ten artysta również ma imię na A, ale mocno osadzone w jego ojczystej kulturze, niemające odpowiedników w innych językach), głównym wątkiem była jego śmierć (jakby ktoś pytał - ten artysta żyje, ale wizja jego śmierci jest dla mnie nie do zniesienia (ostatnio prześladuje mnie myśl, że wkrótce będę musiała pożegnać A. - nie wiem, dlaczego, zwłaszcza, że nie mam pojęcia, czy ten artysta nie jest np. ciężko chory, bo w mediach nie mówi się o jego życiu prywatnym; w Polsce jest to twórca praktycznie nieznany) Jak widać, Misza miewa sny bardziej i mniej imiennicze. Szkoda, że to raczej imiona z tych częstszych, nic rzadkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 06.10.24, 22:28 I jeszcze, z kolejnych snów: - Kuba i Kasia - oboje po 20-tce, para, wprowadzili się do mojego starego mieszkania (które śni mi się przynajmniej raz w tygodniu, no cóż) - Michaś - niemowlę, miał siostrę bliźniaczkę, której imię nie padło (bliźniaki śnią mi się bardzo często) - kolejna Julka - 7-latka - Kamilka - 3-latka, miała brata bliźniaka, którego imię nie padło - Anna i kolejna Joanna - obie po 50-tce, koleżanki z pracy - Elżbieta - po 50-tce, nauczycielka; co ciekawe, postać ta przyśniła mi się tego samego dnia, w którym miałam lekcję z nauczycielką o tym imieniu - kolejna Tosia - 4-latka, intelektualnie na poziomie dorosłego - Nela - 7-latka, w tym śnie jako jedyna w klasie nie chciała się przedstawić, dopiero nauczycielka zdradziła jej imię - Ala i Zuzia - 5-latki, bliźniaczki, miały jeszcze jedną siostrę, ale nie pamiętam jej imienia - Władysław - po 50-tce, w tym śnie nie lubił swojego imienia, przedstawiał się każdym innym imieniem, byleby było na W - Rafał - 5-latek, w tym śnie mieszkał z dziadkiem, ale nie pamiętam jego imienia Kurczaczki, skąd tyle imion w moich snach... Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 07.10.24, 01:53 > Władysław - po 50-tce, w tym śnie nie lubił swojego imienia, przedstawiał się każdym innym imieniem, byleby było na W IMO Władysław jednak lepszy niż Wiercisław. Zamienił stryjek... Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 09.10.24, 22:21 - Urszula - po 40-tce, nauczycielka, niezbyt lubiana (ciekawostka - dzień wcześniej dostałam jedynkę z przedmiotu prowadzonego właśnie przez panią Urszulę) - kolejna Tosia - nastolatka, w tym śnie była moją daleką krewną, o której istnieniu nie wiedzieliśmy, niestety postać negatywna - Maciuś - 3-latek, wychowywany przez babcię - kolejna Amelka - 3-latka, mieszkająca z rodziną w domku stylizowanym na szlachecki dworek - Ola i Julka - studentki, współlokatorki Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona w snach 🌝 💤 09.10.24, 21:52 Sławibor. Snila mi sie jakas kobieta w ciazy i tak wlasnie nazwala swego synka Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imiona w snach 🌝 💤 09.10.24, 22:39 Tez sie troche usmialam z tego. A przed snem myslalam o imionach pasujacych do Seweryna, hihi Co ciekawe to akurat imiona zaczynajace sie od -slaw wywoluja we mnie dreszcze wiec nie lubie i nie nadalabym Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona w snach 🌝 💤 10.10.24, 01:13 > Co ciekawe to akurat imiona zaczynajace sie od -slaw wywoluja we mnie dreszcze wiec nie lubie i nie nadalabym Zostaje zamiana członów i Borysław. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona w snach 🌝 💤 11.10.24, 18:30 emnilda.wolna napisała: > Zostaje zamiana członów i Borysław. To dla Rosjan, a w Polsce - Borzysław Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 09.10.24, 22:02 Śnił mi się siedmiolatek o imieniu Iwo, który zgubił się w sklepie. Tata, chcąc go odnaleźć, wołał go właśnie po imieniu i do końca snu to imię padło chyba z kilkanaście razy. Dzień wcześniej rzeczywiście spotkałam chłopca o tym imieniu, tylko w innym wieku. Przedwczoraj śnili mi się bracia Norbert i Robert, obaj byli postaciami negatywnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona w snach 🌝 💤 11.10.24, 18:05 Śniła mi się nastolatka o imieniu Inga (przez znajomych przekręcana na Kingę 😂). Bardzo lubię to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Imiona w snach 🌝 💤 15.05.25, 08:32 Dzisiaj przyśniły mi się kobiety o imionach ANZELMINA i DZIEWANNA. Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Imiona w snach 🌝 💤 16.05.25, 11:18 Ostatnio miałam sen, że urodziłam synka. Nazwałam go Evian. Wiosną odwiedziłam tę miejscowość i może to takie reminiscencje, oby nie okazały się brzemienne😄 Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Imiona w snach 🌝 💤 16.05.25, 13:09 Evian les Bains nad Jeziorem Genewskim? Bardzo tam ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Imiona w snach 🌝 💤 16.05.25, 20:57 Dokładnie ta. Tylko wiatr głowy nam urywał. Odpowiedz Link Zgłoś