kiwka.5 22.10.24, 09:34 Jak się nazywali wasi dziadkowie i pradziadkowie? Maria, Eugenia Tadeusz, Gustaw Wacława, Antonina, Paulina Wacław, Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 22.10.24, 11:11 > Tadeusz, Gustaw <3<3 Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 22.10.24, 11:23 Dziadkowie: - Zenobia i Mieczysław (rodzice mamy) - Helena i Aleksander (rodzice taty) Pradziadkowie: - Anna i Agafon (rodzice babci Zeni) - Jadwiga i Józef (rodzice dziadka Mietka) - Maria i Jan (rodzice babci Heli) - Olga i Aleksander (rodzice dziadka Alka) 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 22.10.24, 16:10 Hej Moi dziadkowie: Stefan, Joanna, Zdzisław, Anna Pradziadkowie: Stefan, Stanisława, Zofia, Jan, Rozalia, Stanisław, Jan, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
nokturnus Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 23.10.24, 07:19 Dziadkowie : Helena i Jerzy Ludwika i Kazimierz Pradziadkowie: Jadwiga i nieznany (to było w trakcie wojny, więc zapewne jakiś żołnierz) Klemens i Gertruda Piotr i Agnieszka Jan i Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 23.10.24, 16:33 Zofia i Władysław Stanisława i Jan Pradziadkowie w kolejności przodków wymienionych powyżej: Władysława i Franciszek Katarzyna (po niej mam imię) i Franciszek Marianna i Tomasz Eleonora i Józef I jeszcze dodam, że miałam praprababcię Klarę – chyba dość oryginalnie jak na chłopkę w XIX wieku 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 23.10.24, 17:04 > Katarzyna (po niej mam imię) i Franciszek Gdyby Katarzyna była zajęta, wolałabyś Władysławę, Mariannę czy Eleonorę? Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Imiona waszych Babć i Dziadków 23.10.24, 19:24 Eleonorę! Podoba mi się. Marianna akceptowalna, Władysława niekoniecznie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś