annkier 24.12.04, 14:17 Nie znam dzieci o takich imionach. Czy teraz ktos daje te imiona? Napiszcie jak z popularnoscią bo może sie mylę? przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji immienin! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Ewa i Adam 24.12.04, 14:51 Znam jednego Adasia, już nie takiego małego, bo z czwartej klasy podstawówki. Ale ogólnie nie znam zbyt wielu małych dzieci . Myślę, że te imiona są dużo mniej popularne niż we wcześniejszych pokolejniach, ale wciąż nadawane dość często. Gaudencjo, masz jakieś statystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Ewa i Adam 24.12.04, 15:25 A ja znam mnóstwo Adasiów i Ew i to w rozciągłości wiekowej 1-62 Z czego najmłodszy Adaś ma rok a najmłodsza Ewa 19 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ewa i Adam 24.12.04, 16:16 > a najmłodsza Ewa 19 lat... No właśnie, też znam sporo Ew, najmłodsza ma chyba z 17 lat, reszta to głównie moje koleżanki ze studiów, w sumie z 5 osób (a wcześniej myślałam, że to niezbyt popularne w moim pokoleniu imię), znam też Ewy starsze... ale małych - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ewa i Adam 24.12.04, 21:08 Mojemu kuzynowi urodzila sie Ewa trzy tygodnie temu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ewa i Adam 24.12.04, 23:48 Moi znajomi mają pięcioletnie bliźniaki- Adasia i Ewę, do tego moja mama ma na imię Ewa, z Ewą studiowałam w jednej grupie a teraz mój młodszy synek podkochuje się w niejakiej Ewusi... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Ewa i Adam 25.12.04, 13:13 Ja również znam mnóstwo Adamów (jeden z nich to mój tata) i Ew w przedziale wiekowym 0-100. sami zastanawialiśmy się nad nadaniem imienia Ewa naszej prrzyszłej dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Ewa i Adam 27.12.04, 10:43 W Warszawie od kwietnia tego roku urodziło się 90 Adamów i 24 Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Ewa i Adam 27.12.04, 11:12 Witaj. Znam Ewę - chodzi do 3 klasy podstawówki. Adaś - 5 latek. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ewa i Adam 27.12.04, 12:29 Ja też znam kilku małych i wiekszych Adasiów. To wcale nie rzadkie ostatnio imię. A Ewy znam dwie: jedna ma 2 lata a druga - 15. Ta druga to moja bratanica; urodziła się w Wigilię i dali jej na imię Ewa Z kolei w tę Wigilię moja koleżanka urodziła synka i też chciała mu dać na imię Adaś, ale na szczęście zrezygnowała. Co za pech mieć w jednym dniu urodziny, imieniny i Gwiazdkę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ewa i Adam 27.12.04, 13:44 Znam 2 malych Adasiow - tak nazwaly synkow 2 kolezanki z mojej licealnej klasy. Malych Ew nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś