nata76 22.01.05, 08:59 Usłyszałam to imie w telewizji włoskiej. Przypomniało mi się również, że zaginoina przed 10 laty córka AlBano i Rominy POwer miała na imie Ylenia. Wg mnie bardzo wdzieczne imię. Co prawda, na polskim gruncie pewnie bardzo kojarzy się z Eleni. Co sadzicie o imieniu? Czy w Polsce są Elenie? pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Elenia 22.01.05, 09:51 To zapewne na oko jakaś włoska Helena. W tej formie jednak akurat w Polsce zupełnie nie występuje, niezależnie od tego, czy jest to zgodne z jakimiś zasadami, czy nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Elenia 01.02.05, 13:12 A ja ostatnio wpadłam na imię Eligia, co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Elenia 01.02.05, 13:55 illka1 napisała: > A ja ostatnio wpadłam na imię Eligia, co Wy na to??? Bardzo mi się podoba Eligiusz też Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elenia 01.02.05, 17:43 illka1 napisała: > A ja ostatnio wpadłam na imię Eligia, co Wy na to??? Jestem gorącą zwolenniczką i propagatorką imienia Eligia - mozesz sprawdzić w wyszukiwarce )) Jest to jedno z moich ulubionych imion żeńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Elenia 01.02.05, 14:15 Nie podoba mi sie anie Elenia ani Eligia. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Elenia 01.02.05, 21:30 corka znajomych ma chyba tak na imie. wymawia sie Ilenia. Bardzo ładne moim zdaniem zwłaszcza, ze ojciec dziewczynki jest Włochem. Nie wiem czy dobrze by brzmiało z typowo polskim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Elenia 02.02.05, 23:31 Elenia - nie (wole Helene), Eligia - zdecydowanie tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patunia13 Re: Elenia 03.02.05, 19:42 Pierwsza szkolna milosc mojego syna to wlasnie Ylenia. W klasie Oliego jest wiele dzieci roznego pochodzenia, rodzina Ylenii jest wlosko-hiszpanska. Dziewczynka jest przesympatyczna. Nam to imie tylko dobrze sie kojarzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś