fidelka Re: emilian 22.02.05, 22:24 Przepraszam, za szybko kliknęłam. Kiedy wybraliśmy to imię dla naszego synka, parę razy zdarzyło mi się, że słyszałam: "Oooo, jakie rzadkie imię. To chyba ze względu na tego aktora? Jak mu tam.... Kamiński?" Jakie to irytujące! No to odpowiadam koleżance: "To wasz syn nazywa się Daniel na cześć Olbrychskiego?" A kiedyś usłyszałam od "zaprzyjaźnionej" koleżanki: "takie patetyczne imię do śmiesznego nazwiska!" Chyba nie muszę dodawać, że nikt się specjalnie nie śmieje z naszego nazwiska, bo nie brzmi jakoś śmiesznie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: emilian 22.02.05, 22:31 Wiesz, miałam w szkole kolegę Emiliana i jego imię traktowane było przez rówieśników równie naturalnie, jak imiona wszystkich innych osób. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale najlepszy sposób na te komentarze to moim zdaniem zignorować - świadczą one tylko o osobach, ktore je wypowiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: emilian 22.02.05, 22:33 Witam!Bardzo ladnie nazwałaś synka!A głupimi uwagami nie należy się przejmować,zawsze się znajdą osoby,które lubią się mądrzyć)Mnie jest ich jedynie żal.Pozdrawiam Ciebie i Emilianka. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelka Re: emilian 22.02.05, 22:45 Dzięki dziewczyny. Zresztą rodzice nie wybierają imion, które im się nie podobają, hehe. Rodzinka i znajomi już dawno się przyzwyczaili i nawet już udało nam się wyplenić nazywanie naszego chłopczyka Emilem, a swoją drogą jakie macie doświadczenie w tym względzie? Mam na myśli to, że Julia i Julianna, czy Marcel i Marceli to w końcu dwa różne imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: emilian 22.02.05, 23:20 Mam kolege Emiliana i Emila. Do obydwóch mówi się Milek. Twój syn będzie dobrym materiałem na męża) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: emilian 23.02.05, 12:11 Mi od dawna bardzo podoba sie Emilian i Emiliusz, brzmią lepiej niz Emil Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: emilian 24.02.05, 13:36 zdecydowanie wole Emiliana od Emila. A ze kojrzy mi sie z Emilianem Kamińskim, cóz, nie znam nikogo innego o tym imieniu i pewnie dlatego (zreszto, to skojarzenie zle nie jest). Ale imie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelka Re: emilian 25.02.05, 22:21 no właśńie chodziło nam o to, żeby z nikim nam się nie kojarzyło to imię. A aktor jest bardzo sympatyczny... No i nie będzie (prawdopodobnie) takiego drugiego w klasie, a nie tak jak ja, gdy były 4 Kasie w każdej klasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: emilian 27.02.05, 19:00 nawet jesli na poczatku sa tego typu skojarzenia, to pozniej to imie rodzinie bedzie sie kojarzylo tylko z waszym malym Odpowiedz Link Zgłoś