22.02.05, 22:19
Obserwuj wątek
    • fidelka Re: emilian 22.02.05, 22:24
      Przepraszam, za szybko kliknęłam.
      Kiedy wybraliśmy to imię dla naszego synka, parę razy zdarzyło mi się, że
      słyszałam: "Oooo, jakie rzadkie imię. To chyba ze względu na tego aktora? Jak mu
      tam.... Kamiński?" Jakie to irytujące! No to odpowiadam koleżance: "To wasz syn
      nazywa się Daniel na cześć Olbrychskiego?"
      A kiedyś usłyszałam od "zaprzyjaźnionej" koleżanki: "takie patetyczne imię do
      śmiesznego nazwiska!" Chyba nie muszę dodawać, że nikt się specjalnie nie śmieje
      z naszego nazwiska, bo nie brzmi jakoś śmiesznie...
      • gaudencja Re: emilian 22.02.05, 22:31
        Wiesz, miałam w szkole kolegę Emiliana i jego imię traktowane było przez
        rówieśników równie naturalnie, jak imiona wszystkich innych osób. Rozumiem
        Twoje rozgoryczenie, ale najlepszy sposób na te komentarze to moim zdaniem
        zignorować - świadczą one tylko o osobach, ktore je wypowiadają...
      • mamaemmy Re: emilian 22.02.05, 22:33
        Witam!Bardzo ladnie nazwałaś synka!A głupimi uwagami nie należy się przejmować,zawsze się znajdą osoby,które lubią się mądrzyćsmile)Mnie jest ich jedynie żal.Pozdrawiam Ciebie i Emilianka.
        • fidelka Re: emilian 22.02.05, 22:45
          Dzięki dziewczyny.
          Zresztą rodzice nie wybierają imion, które im się nie podobają, hehe.
          Rodzinka i znajomi już dawno się przyzwyczaili i nawet już udało nam się
          wyplenić nazywanie naszego chłopczyka Emilem, a swoją drogą jakie macie
          doświadczenie w tym względzie? Mam na myśli to, że Julia i Julianna, czy Marcel
          i Marceli to w końcu dwa różne imiona...
          • zaino Re: emilian 22.02.05, 23:20
            Mam kolege Emiliana i Emila. Do obydwóch mówi się Milek. Twój syn będzie dobrym
            materiałem na mężasmile)
    • adziunia Re: emilian 23.02.05, 12:11
      Mi od dawna bardzo podoba sie Emilian i Emiliusz, brzmią lepiej niz Emil smile
    • lukrecja_mniam Re: emilian 24.02.05, 13:36
      zdecydowanie wole Emiliana od Emila. A ze kojrzy mi sie z Emilianem Kamińskim,
      cóz, nie znam nikogo innego o tym imieniu i pewnie dlatego (zreszto, to
      skojarzenie zle nie jest). Ale imie jest w porządku.
      • fidelka Re: emilian 25.02.05, 22:21
        no właśńie chodziło nam o to, żeby z nikim nam się nie kojarzyło to imię.
        A aktor jest bardzo sympatyczny...
        No i nie będzie (prawdopodobnie) takiego drugiego w klasie, a nie tak jak ja,
        gdy były 4 Kasie w każdej klasie.
        Pozdrawiam smile
        • lukrecja_mniam Re: emilian 27.02.05, 19:00
          nawet jesli na poczatku sa tego typu skojarzenia, to pozniej to imie rodzinie
          bedzie sie kojarzylo tylko z waszym malymsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.