cysia.b 14.03.05, 10:28 Chyba nie było jeszcze wątku o tym imieniu? Jak Wam się podoba? Dla mnie dużą wadą tego imienia są zdrobnienia, a raczej ich brak(?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Kasylda 14.03.05, 10:45 Niespecjalnie, jak wiekszosc imion zawierajacych "y" w srodku. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kasylda 14.03.05, 10:51 Nasuwa mi się zdrobnienie... Kasia. A samo imię - no cóż, niebrzydkie, choć bardzo koturnowe i z tego powodu nie rozważałabym go dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kasylda 14.03.05, 10:59 Oryginalne, ale nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Kasylda 14.03.05, 11:21 Dla mnie brzmi jak skrzyżowanie Katarzyny z Matyldą. Kojarzy mi się tylko i wyłącznie z "Kufrem Kasyldy" Odpowiedz Link Zgłoś
lilith18 Re: Kasylda 14.03.05, 13:49 matce się spodoba, a dziecko cierpi. Koleżankę los pokarał cudownym zestawem: Kazimiera Anna. Cierpi prez 17 lat, dzień w dzień. Wymusza na wszystkich uzywania Ani. Imię - straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Kasylda 14.03.05, 14:21 lilith18 napisała: > matce się spodoba, a dziecko cierpi. Na razie żadnej matce się nie spodobało, to tylko luźne rozważania Koleżankę los pokarał cudownym zestawem: Kazimiera Anna. > Cierpi prez 17 lat, dzień w dzień. > Wymusza na wszystkich uzywania Ani. Znienawidzone imię zawsze można zmienić, albo wymyślić fajne zdrobnienie > Imię - straszne. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Casilda 16.03.05, 22:31 A skąd ono się wzięło? Bo mnie kojarzy się wyłącznie z hiszpańskojęzyczną Casildą... Odpowiedz Link Zgłoś