iszna 16.03.05, 15:46 Prosze pomozcie w wyborze imienia dla naszego synka urodzonego 01.03.05 Marcin Bartosz Sznajder czy Bartosz Marcin Sznajder? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 15:53 iszna napisała: > Prosze pomozcie w wyborze imienia dla naszego synka urodzonego 01.03.05 > Marcin Bartosz Sznajder czy Bartosz Marcin Sznajder? Marcinek czy Bartus? Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 16:02 Marcin... I gratulacje. a z ciekawosci-jak do niego na razie mowicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 16:10 Dziekuje za odpis!Mowimy do niego Marcinku sporadycznie Bartusiu.A propos masz na imie Marta dlatego bardziej podoba Ci sie Marcin -podobne?! Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 16:36 Nie, az tak swojego imienia nie kocham po pierwsze-Bartkow, w przeciwienstwie do Marcinow teraz bardzo duzo i juz mis ie osluchalo. Po drugie-mam same przyjemne skojarzenia ze znajomymi Marcinami (w przeciwienstwie do Bartoszow) Po trzecie-brzmieniowo mis ie bardziej podoba, jak juz musi byc Bartek, to wole Bartlomieja... Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 16:06 Moja intuicja zawiodla.Na poczatku chcialam Marcinka bo w marcu rodzony no i takie slodkie ,teraz zastanawiam sie czy nie lepiej Bartosz -bardziej meskie! Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: Marcin :) n/t 16.03.05, 17:07 DZIEKUJE.Napisz prosze co przemawia bardziej za Marcinem?Jest mi bardzo wstyd ale z Arystotelesem nie zrozumialam.Wstyd mi za niewiedze wiec pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcin :) 16.03.05, 17:11 Arystoteles to moja sygnaturka, nie należy się nią przejmować Bartosz jest dla mnie imieniem zbyt "grubym" (cokolwiek by to miało oznaczać), zwyczajnie nie podoba mi sie (razem ze zdrobnieniami) a poza tym ostatnio obrzydził mi je jeden nieciekawy kolega mojego synka z przedszkola. Marcin wydaje mi siebyć imieniem duzo ładniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Marcin :) 16.03.05, 17:22 Myślę,że Bartosz Sznajder to trochę za dużo "SZ" obok siebie.Zbyt szeleści. Bartosz jest imieniem,które mi się bardzo nie podoba,jakoś mi tak nieciekawie brzmi.Za to b.lubię imię Bartłomiej-brzmi tak po męsku/w odróżnieniu od Bartosza/ i jakoś tak ładniej.No,ale to moje odczucia i musicie sami zdecydować.A może jeszcze zupełnie inne.... Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Marcin :) 16.03.05, 18:03 Zgadzam sie w stu procentach z tineczką. Bartosz konczy sie na "sz" a nazwisko zaczyna na ta sama gloske. Za duzo tego szeleszczenia. Juz bardziej Bartlomiej. Jestem zdecydowanie za Marcinem - tak ma na imie moj brat. Bardzo przystojny facet Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 19:45 Podobnie do Gaudencji wolę Marcina. Po 1 ładniej się zdrabnia (Marcinek, Cinek) lae to oczywiście rzecz gustu Po 2 jest bardziej uniwersalny- jeśli Wasz Syn pojedzie kiedyś za granicę nie będzie miał problemów z tym, aby inni byli w stanie powtórzyć Jego imię (co przy Bartoszu zawierajacym "sz" było by już znacznie trudniejsze). Po 3 jest "lżejszy" i nie zawiera wcześniej już wspomnianej głoski Sz, która w wypadku Bartosza Sznajdera powtarz się aż dwa razy i to w tak niewielkiej odległosci od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 21:32 A ja Marcina nie lubie i nic na to nie poradze Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 21:52 Dzieki z ta zagranica to CI sie super udalo bo...mieszkamy w Niemczech. Jak radzilam sie Niemcow to radzili Marcin ,oni nie znaja tego imienia ale maja MARTIN.Wkurza mnie to ze z Marcinka bedzie Martin noale coz moze sie naucza!A propos JAKIE SA JESZCZE ZDROBNIENIA- MARCINEK -CINEK-???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 21:57 Czy ktos zna moze piosenke -tekst zaczynajacy sie od slow WIEM WIEM BEDE MIALA SYNA WIEM WIEM MALEGO MARCINA I JAK DALEJ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 22:04 Mozezs jeszcze zdrabniac: Marcinus, Marti no i sloneczko, zabka itp Dla Niemcow zbitka "ci" jest niestety praktycznie nie do wymowienia. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 22:21 SORRY !Ide spac/matka karmiaca/ wszystkie listy przeczytam jutro jesli macie jakies uwagi lub propozycje to piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 16.03.05, 22:24 Mam jeszsze 1 dziecko -coreczke Karinke!/2.5 roku/ Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 17.03.05, 17:11 Zdrobnienia, które aktualnie przyszły mi do głowy: Marcinek Marciniątko Cinek Mat Matinek Mati Inek Marcininkuś Marcyś Marcysio Cysiek Cysio A co do "przeinaczania" na Martina no cóż... W moim odczuciu lepsze to niż ciagłe tłumaczenie- dajmy na to Irlandczykowi- że Twój Syn ma na imię BartoSZ a nie Bart ew Barti ("osz" jest - delikatnie rzecz ujmujac- dość trudne do prawidłowego wymówienia). Aczkolwiek oczywiście jest to tylko i wyłącznie moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 17.03.05, 09:07 Witaj. Mi bardziej podoba się imię Bartosz, ale rzeczywiście z nazwiskiem dużo lepiej brzmi Marcin. Zdecydowanie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Bartosz :) 17.03.05, 13:45 Moze juz zdecydowalas, wiec moja opinia jest tu juz zupelnie niepotrzeban. Ale napisze. Wole i to zdecydowanie Bartka. Bardzo mi sie podoba imie Bartosz. Bartus brzmi slodko. Za to nie przepadam za imieniem Marcin. Wedlug mnie to imie dla zniewiescialego faceta. Ale to tylko moje osobiste odczucia, wiec nie masz sie co nimi przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 17.03.05, 20:48 DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA RADY! OSTATECZNIE NASZ SYNEK NAZYWA SIE MARCIN BARTOSZ SZNAJDER. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 17.03.05, 22:34 Znam osobiście Marcina Sznajder więc chciałam zaproponować Bartosza ale widzę że problem z wyborem imienia został już rozwiązany Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iszna Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 18.03.05, 09:59 Przepraszam czy ten Marcin Sznajder co go znasz jest/byl/ niefajny????? Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 18.03.05, 12:05 iszna napisała: > Przepraszam czy ten Marcin Sznajder co go znasz jest/byl/ niefajny????? Iszna nie można tak uogólniać... Osobiście znam dwóch Przemków Janiaków, dwie Marty Szymańskie i dwie Eweliny Nowak i powiem Ci szczerze że każda osoba z "pary" jest całkiem inna... mimo że imię i nazwisko mają identyczne... A co do Marcina to jest on bratem mojej koleżanki, zawsze chodził własnymi drogami, dość zadziorna osoba, zawsze robił to co jemu odpowiadało, wiele razy wpakował się w niezłe kłopoty, z rodzina mało się liczył, matkę traktował jak koleżankę a nie jak matkę, jedyny autorytet w jego życiu to ojciec Uważam że nie ma co się sugerować tym jaka jest osoba o tym samym imieniu i nazwisku, każdy z nas jest inny, wychowuje się w innym środowisku, otacza się innymi ludźmi ito wszystko ma wpływ na osobowość... Odpowiedz Link Zgłoś
akne1 Re: MARCIN CZY BARTOSZ ? 18.03.05, 13:21 Marcin - ładniejsze imię. Bartosz - o niebo lepiej pasuje do nazwiska. Bartuś brzmi lepiej niż Marcinek. Odpowiedz Link Zgłoś