lolaboa 19.03.05, 22:31 Jak myślicie? To chyba śliczne imię i dość rzadki. I do tego proste i 'międzynarodowe' - do wymówienia przez cudzoziemców (mój ma na imię Grzegorz i cierpi z tego powodu przy każdym wyjeździe, a dużo podróżuje. Czekam na Wasze opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 19.03.05, 23:20 Było już o tym imieniu... Ale napiszę raz jeszcze, bo mi sie podoba. Ładne, "polskie", orginalne i rzadkie, a nie pretensjonalne. No i ładnie się zdrabnia - jeszcze Dusia może być. Odpowiedz Link Zgłoś
tukee Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 02:04 Londa, nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Nie jest to ladne imie, mimo ze moja ukochana ciocia tak ma na imie, ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 08:44 Śliczne Ostatnio zaczyna się popularyzować, ale mam nadzieję, że nie stanie się tak powszechne, jak Julia czy Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 10:46 tez rozwazalismy znaczy sie-nam sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 11:11 Mi tez podoba sie to imie :] zwlaszcza wymawiane po angielsku, ale po polsku tez fajne :] Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 11:27 Bardzo mi sie podoba jest takie inne i nie pretensjonalne! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 14:51 bardzo ładne. Mam do niego duzy sentyment bo tak miała na imię moja teściowa, wspaniała i radosna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 20.03.05, 19:47 Też już pisałam o nim. Moim zdaniem cudne: wdzięczne, międzyrarodowe i tradycyjne zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 21.03.05, 15:55 Mnie też się podoba. Moim znajomym niedawno urodziła się Wandzia Odpowiedz Link Zgłoś
wandana Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 21.03.05, 16:35 Ja tak mam na imię, więc powinno mi się podobać, ale muszę powiedzieć, że średnio. Tzn. jest trochę takie "twarde", a z kolei przy zdrobnieniu "wandzia, wandeczka" kojarzy się raczej z dzieckiem niż dorosłą osobą. Ale noszę je i mam je po babci (wspaniała osoba), więc czemu nie pozdrawiam wandana Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 21.03.05, 16:46 Jejku mi się niestety nie podoba. To jedno z tych imion które dla mnie fajnie brzmią tylko w zestawieniu z malenka dziewczynką a potem wrecz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 21.03.05, 23:00 Bardzo ładne imie - wdzięczne i pasujące do kobietki w każdym wieku. Nie podoba mi się tylko zdrobnienie Dusia - kojarzy mi się z duszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 22.03.05, 10:31 Nie podoba mi się to imię. Nie mam żadnych skojarzeń. Po prostu nie mój gust, przykro mi Ale to oczywiscie tylko moje skromne zdanie. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: WANDA, WANDZIA, WANDECZKA 22.03.05, 14:58 Podobnie nie przepadam za tym imieniem, może dlatego, że nie lubię twardych imion dla dziewczynek (innym przykładem jest Wiesława ew Grażyna) ??. Odpowiedz Link Zgłoś