madziarek_edziecko 07.04.05, 12:38 Cosikmi się obiło o uszy. Czy w Polsce ktos nosi to imię? Jak Wam sie podoba? Muszę powiedziec , ze nawet ładnie brzmi. Kojarzy mi sie z Jagodą. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Dagoda 07.04.05, 13:16 Pierwsze słyszę - nie znalazłam ani w www.behindthename.com/ ani w Rymucie. Kojarzy mi sie z Jagodą z literówką Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Dagoda 07.04.05, 14:29 Jestem zdania, że to osobowość dziecka powinna być ozdobą dla imienia a nie odwrotnie. Imie powinno być moim zdaniem "przeźroczyste", poza tym powinno być w miarę przyjemne dla ucha, czego o Dagodzie nie można niestety powiedzieć. Poza tym dziwne imiona zawsze wzbudzają zdziwienie wśród dzieci - rówieśników, po co narażać swoje dziecko na ciągłe zaczepki, czy nawet dopytywania się o dziwaczne imie. Rodzicom często wydaje się, że oryginalne imie wyróżnia, być może, ale nie wyobrażam sobie gorszej mieszanki niż oryginalne imie i przeciętna osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dagoda 22.07.05, 13:07 reynevan_a napisała: > Jestem zdania, że to osobowość dziecka powinna być ozdobą dla imienia a nie > odwrotnie. Imie powinno być moim zdaniem "przeźroczyste", poza tym powinno być > w miarę przyjemne dla ucha, czego o Dagodzie nie można niestety powiedzieć. > Poza tym dziwne imiona zawsze wzbudzają zdziwienie wśród dzieci - rówieśników, > po co narażać swoje dziecko na ciągłe zaczepki, czy nawet dopytywania się o > dziwaczne imie. A co z dopytywaniem sie o nudne, oklepane imie. Myslisz, ze to nie denerwuje? Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Dagoda 22.07.05, 12:27 Takiego imienia chyba nie ma, ale są np. imiona Dagna, Dagon czy Dagobert. Odpowiedz Link Zgłoś