madziarek_edziecko 15.04.05, 09:09 Takie imiona nosi 3 tygodniowy już synek mojej sąsiadki Starszy ma na imie Maksymilian. Mama chciała maleńkiemu dać Cyprian, ale Maksiowi bardzo podoba sie Nikodem , wiec stanęło na Nikodemie. Jak Wam podoba sie ten zestaw? Obydwa imiona mi sie podobają, ale chyba wolałabym odwrotnie czyli na pierwsze Cyprian Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedrona1 Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 10:54 a mi sie podoba bardziej nikodem Cypran też ładne ale z osobistych względów za tym imieniem nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 11:08 Za Nikosiem nie przepadam (nieodłączne skojarzenie z Dyzmą) ale za to Cyprian... Przecudnie No cóż bez dwóch zdań również wolałabym Cypriana Nikodema Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 13:32 Mnie podoba sie wlasnie Nikodem Cyprian. Imienia Cyprian nie lubie, bo od razu przychodzi mi na mysl, IMO niezbyt fortunne, zdrobnienie Cypek. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 14:57 Nikodem u mnie jest na czrnej liście, jest to moim zdaniem imię typu: Arkadiusz, Dariusz, Sebastian, Adrian. Z góry przepraszam wszystkie mamy, ktorych synowie tak mają na imię, ale ja ich bardzo nie lubię. Natomiast Cyprian jest niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 15:35 Nikodem to przepiekne imie. Dla mnie takie "inne". Znam (oprocz oczywiscie Dyzmy) jednego Nikodema. Jest wspanialym, orginalnym facetem. Natomiast Cyprian jest dla mnie troche wydumany. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Nikodem Cyprian 15.04.05, 15:37 Cyprian nie podoba mi się zupełnie, Nikodem nie jest złe, ale ten nieszczęsny Dyzma powoduje że źle się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
awe19 Re: Nikodem Cyprian 29.04.05, 21:07 Mi sie bardzo podoba nikodem. cyprian mniej ale tez ladnie. do imienia nikodem mam sentymentalne podejscie, poniewaz synek moich znajomych ma tak na imie. jest przekochanym i przeuroczym chlopcem . Odpowiedz Link Zgłoś