bonnie75 21.04.05, 19:41 Czy imie to jest obecnie czesto nadawane? Mnie osobiscie bardzo sie podoba. Szczegolnie zdrobnialy Czarek. A jeszcze szczegolniej dlatego, ze kazdy Czarek (za wyjatkiem Pazurego ) w moim otoczeniu jest niebywale przystojny facetem (i chlopczykiem tez). Druga sprawa, ktora mnie frapuje, to czy istnieje zenska forma tego imienia w Polsce - np.Cezaria (Cesaria Evora)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: CEZARY 21.04.05, 19:46 Jedyne świeże dane o nadawalnosci, jakie są, podała Cysia. A według ostatnich napodstawie PESELu Cezary w 2000 roku nie mieścił się w grupie 85 imion nadanych ponad 1000 razy. Nie jest więc częsty. Z form żeńskich możliwa jest Cezaria i Cezaryna. Jest jeszcze oboczna forma męska Cezariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: CEZARY 22.04.05, 16:47 O choroba, zapomnialam o Monczyku Fakt - paskudnik z niego okrutny! Ale jakie wziecie mial...... Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: CEZARY 22.04.05, 21:03 Mnie też się bardzo nie podoba imię Cezary, w przeciwieństwie do Cezarii - bo akurat forma żeńska przypadła mi go gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: CEZARY 22.04.05, 08:17 A mi niestety to imię bardzo się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: CEZARY 26.04.05, 11:35 Mnie rowniez nie podchodzi ani Cezary ani Czarek Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: CEZARY 26.04.05, 22:07 bardzo ładne, mam jak najlepsze skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: CEZARY 27.04.05, 11:13 Nie przepadam za tym imieniem..tzn jeszcze o ile forma Cezary mi sie podoba..Cezary Baryka (wiem wiem ze fikcyjna postac) to Czarek kompletnie do mnie nie przemawia..strasznie niemesko moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: CEZARY 24.09.05, 13:05 Jak to jest, że takie piękne imiona w pełnej formie miewają takie niewydarzone (IMO) zdrobnienia, jak Czarek... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: CEZARY 24.09.05, 15:03 gaudencja napisała: > Jak to jest, że takie piękne imiona w pełnej formie miewają takie niewydarzone > (IMO) zdrobnienia, jak Czarek... A Cezaria? Przeca to Czarka Ale na szczęście Cesia czy Cezarka też da się zdrobnić Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: CEZARY 28.09.05, 14:41 Oj, zobaczylam moj stary watek i musze cos powiedziec. Na temat zdrobnienia Czarek. W moim uchu brzmi slodko i tak.....hm.....troche zadziornie i zawadiacko Ale to moje ucho Za to kompletnie nie lezy mi forma Cezar - kojarzy mi sie z psem, nie wiem czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: CEZARY 25.02.06, 21:17 bonnie75 napisała: > Oj, zobaczylam moj stary watek i musze cos powiedziec. Na temat zdrobnienia > Czarek. Czarek kojarzy mi się trochę z czarką, ale największa katastrofa wśród zdrobnień Cezarego to MSZ Czaruś - infantylne, niepoważne, i aż prowokujące do nieodpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: CEZARY 28.09.05, 15:26 lilarose napisała: > Czarek brzmi troche jak owczarek ) A Czarka jak pieczarka )) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: CEZARY 07.01.07, 18:23 Ostatnio coraz bardziej podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś