margosia.kr 25.04.05, 13:45 Jak Wam się podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Remigiusz 25.04.05, 14:17 Od jakiegoś czasu jestem do tego imienia nastawiona bardzo pozytywnie. Zwłaszcza ze względu na zdrobnienia Remek i Remik, które są IMO świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Remigiusz 25.04.05, 15:07 Podoba mi się to imię Zwłaszcza jesli chodzi o zdrobnienie Remik ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Remigiusz 25.04.05, 15:10 Podobaja mi sie tylko zdrobnienia. Wersja glowna ze wzgledu na -usza niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Remigiusz 26.04.05, 02:10 Wlasnie, Remik jest ladnie ale Remigiusz, auc!.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz 08.10.05, 16:46 Pierwszy raz się zetknęłam z tym imieniem u takiego starszego, zdziwaczałego pana, i aż do czasu kiedy poznałam fajnego rówieśnika Remigiusza, imię to wydawało mi się dziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Remigiusz 25.04.05, 15:43 Jedno z moich najulubienszych imion, nie wiem czy nawet nie na pierwszym miejscu :] głownie dlatego ze podobaja mi sie zdrobnienia i pełna wersja tez Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Remigiusz 26.04.05, 09:16 Zdrobnienie Remik kojarzy mi się z grą w remi brydża (przepraszam za ewentualne błędy w pisowni) tudzież Rummikubem, więc odpada... A imię w pełnej wersji?? Wydaje mi się zbyt twarde no i, niestety kończy się na -usz. Odpowiedz Link Zgłoś
grejprut Re: Remigiusz 26.04.05, 18:07 Moja przyjaciółka urodziła 3 miesiące temu Remigiusza. Mówią na niego Remiś. Słodziutko no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz 08.03.06, 20:39 Remiś to rzeczywiście słodkie zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Miś Remiś 11.05.05, 15:47 Mój synek ma młodszego kuzyna, właśnie Remigiusza. Jednym z ulubionych bohaterów mojego syna jest Miś Remiś, i tak jego kuzyn został Misiem Remisiem i teraz cała rodzinka (łącznie z jego rodzicami) mówi na tamto dziecko Miś Remiś, żadne Remik, Remek, Remiś tylko własnie Miś Remiś Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Miś Remiś 11.05.05, 15:57 Też mi się to skojarzyło z Misiem Remisiem. Widziałam nawet książeczki dla dzieci, których bohaterem jest ten miś. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Remigiusz 11.05.05, 16:26 Moj maz ma tak na imie, ale pełnej formy nie lubie...Za to zdrobnienia sa super zwlaszcza Remik(ale zeby bylo smieszniej moj maz go nie uzywa) Zastrzezenia do Remigiusza mam z tego powodu, ze zdrabnia sie tak samo jak Jeremi i przez to moj synek dostał na imie Piotr Jeremi zamiast po prostu Jeremi... DLACZEGO Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz 02.09.06, 21:58 Ostatnio widziałam w książce Kupisa jeszcze jedno zdrobnienie - Remisz; też podane jako wspólne dla Jeremiego i Remigiusza... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Remigiusz 02.09.06, 22:06 Koleżanka ma Remigiusza i może przez - moim zdaniem - niefortunne zestawienie z nazwiskiem - nie mogę się do tego imienia przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Re: Remigiusz IP: *.jmdi.pl 21.09.06, 10:54 Mój mąż również ma tak na imię. Ze zdrobnień - Remek / na szczęście nie Remik /, a także opiekunka naszej córeczki ma równiez syna Remigiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Remigiusz 11.05.05, 16:37 Remigiusz, Remek - czemu nie. Remik kojarzy mi się z grą w karty Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Remigiusz 09.10.05, 14:54 Podoba mi się. Remi-fajne zdrobnienie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: Remigiusz 02.09.06, 23:14 Remik. Calkiem ladne bo pelne brzmi powaznie, a zdrobnienie brzmi tez w porzadku. Dodatkowo imie niecodzienne. pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
andzia109 Re: Remigiusz 05.09.06, 13:34 Remigiusz to bardzo ladne imie jak dla mnie. zdrobnienia raczej mnie nie przekonuja. Wolę pełne imie bez zdrobnien. Brzmi naprawde fajnie i dostojnie.Poza tym jest to nie codzienne imie, niespotykane. I dlatego mi sie bardzo podoba. Moze dlatego tez tak sadze gdzy znam fajna osobe o tym imieniu.:] Ale imie samo w sobie bez zdrobnien jest swietne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskra Re: Remigiusz IP: 83.168.106.* 07.12.06, 18:44 mój synek z kwietnia 2006 to Remik,cudne imie Odpowiedz Link Zgłoś