czarnajagoda 28.04.05, 14:48 ze strony zalinkowanej w opisie forum proponuję porównać Jadwigę z Agnieszką ) i ciekawam ile jeszcze jest takich duetów (tercetów??? kwartetów??? kwin- czy jeszcze więcej -etów???) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunka2 Re: znaczenie imion 28.04.05, 15:09 Nie wiem. Nie chce mi sie szukac. Ale mozna sie tego bylo podziewac. Pewnie autor myslal, ze nikomu nie podpodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: znaczenie imion 28.04.05, 18:42 A ja szczerze mowiac nie bardzo rozumiem co ma Jadzia do Agnieszki i na odwrot? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: znaczenie imion 28.04.05, 18:49 Praktycznie wszystkie imiona wystepują w grupie co najmniej po 5, 6. Rzadko są w grupie po trzy. Pierwotnie te opisy były wydane ksiazkowo, przez książkę i Wiedzę o ile pamiętam, i hasła wyglądają np. tak: Iwona i grupa imion o podobnych cechach - Aleksandra, Leokadia, Marianna, Zyta. Oczywiście konkretny dobór imion w tym pośxcie jest mojego autorstwa. Szkoda, że na stronie się o tym nie zająknęli, bo rzeczywiście ktoś, kto nie zna ksiażki, moze pomyśleć, że to jakis szwindel. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: znaczenie imion 28.04.05, 19:53 Ach - to celowo tak? To przepraszam najmocniej! Odpowiedz Link Zgłoś