illka1 13.05.05, 10:45 które ładniejsze? ja nie lubię zdrobnienia Lidka... Lidzia..okropne, a Wy??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 10:48 Bardziej podoba mi sie Ligia, a jeszcze bardziej Eligia. Lidka z niewyjasnionych przyczyn mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 10:49 Mialam dwie bardzo bliski kolezanki Lidki. W dodatku byly to jedyne Lidki na cala szkola Poznalam pozniej zone kuzyna, takze Lidka, ktora mnie bardzo polubila. Takze, jakos mam do Lidek sentyment. Uwazam, ze to jest swietne imie, ale nie kazdemu sie podoba. Ligia- zbyt powiesciowo, wolalabym Liwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 14:34 Ligia, i tak samo jak Ani - jeszcze bardziej Eligia. Lidia bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 15:04 Ligia i Dobrochna to zdecydowanie moje najulubiensze imiona :] jak dla mnie Lidia to nawet ładne imie, a Liwia lub Oliwia w ogole mi sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 15:40 Zdecydowanie Ligia! A jeśli już Lidia, to tylko w tej własnie formie. Zdrobnienie Lidka uważam po prostu za beznadziejne. Niestety na wszystkie Lidie, jakie w życiu spotkałam mówiono Lidka i (o zgrozo!) one się na to godziły. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ligia, Lidia 06.11.05, 16:02 Rowniez uwazam zdrobnienie Lidka za wyjatkowo nieszczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 17:54 Ligia jak najbardziej tak ))) a Lidia z niewyjasnionych przyczyn nie! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_andrzeja Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 17:57 O tak, Ligia! A na drugie Kallina. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 19:00 Zdecydowanie Ligia - tylko błagam, nie skracaj go do Liga . Za to już Ligusia brzmi ładnie. Lidia nie podoba mi się, zdrobnienie Lidka - okropne, Lidzia - wolę już się nie wypowiadać . A, niestety, to większości Lidii otoczenie zwraca się Lidka - oczywiście otoczenie zawsze można wytresować . Możesz jeszcze wziąć pod uwagę Eligię albo Liwię. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: Ligia, Lidia 13.05.05, 21:39 a u nas będzie Córeczka - Lideczka i zdrobnienie Lidka nam się podoba - vide link ))) jak będzie chciała, to nas potem podtresuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 08:20 A jak zdrabniać Ligię? Ligusia, Ligunia... Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 13:45 illka1 napisała: > A jak zdrabniać Ligię? Ligusia, Ligunia... Macie jakieś pomysły? Podobne jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
polichymnia Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 12:04 Podoba mi się Lidia-lekkie i melodyjne.Ładne.Zdrobnienia niezbyt ciekawe,ale bywają gorsze /np.Florka,Irka,Ola/.Co do Ligii można zaryzykować,ale jak potem wyrośnie na duużą kobitkę przy kości,to się nacierpi-wszak Ligia ma być wiotka,eteryczna i prześliczna przywodząca na myśl pierwsze oznaki wiosenki Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 12:18 A ja lubie Lidie... A jeszcze bardziej-Lilie. Ligia to bardzo ladne imie, ale jedyna Ligia jaka znam (nawiasem mwoiac i tak nazywana Lilka) nie jest zbyt sympatyczna... wiec u nas odpadlo, choc jako najbardziej podobne do Legii, ktorej nie mozna nadac, bylo nawet brane pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ligia, Lidia 23.11.06, 22:40 polichymnia napisała: wszak Ligia ma być > wiotka,eteryczna i prześliczna przywodząca na myśl pierwsze oznaki wiosenki IMO Ligia powinna byc wiośniana, ale raczej posągowa. Taka zdrowa, krzepka wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 18:14 Bez dwóch dań Ligia, za Lidzią nie przepadam niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ligia, Lidia 14.05.05, 21:36 Zdecydowanie Lidia - to jedno z 2 moich ulubionych imion. Liczne zdrobnienia też mi się bardzo podobają. Ligia - z niewyjasnionych przyczyn nie bardzo mi się podoba, kojarzy mi się z ligą. Eligia - kojarzy mi się z elegią. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Ligia, Lidia 19.05.05, 14:16 wole Lidka. w "Czterech pancernych" była Lidka, która lubiłem bardziej niz Marusię. Odpowiedz Link Zgłoś
atka20 Re: Lidia 07.06.05, 10:15 Lidia.. bardzo bardzo ładnie Lidia, Lidzia, Lideczka zresztą mam sentyment do tego imienia. mi się baaaardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Re: Lidia 07.06.05, 16:57 Każde z tych imion ma swój "wdzięk" , ale jak dla mnie zdecydowanie ładniejsze to LIDIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Ligia, Lidia 09.06.05, 23:59 Jak dla mnie ani jedno ani drugie. Znałam kiedys Ligię (mówiono o niej Ligusia), ale nie przypadła mi do gustu podobnie jak jej imię. Lidie też znam jedną (wszyscy mówia o niej Lidka), ale imie taż mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Może by tak ... Lilia? 06.11.05, 20:09 lila1974 napisała: > Mam i sobie chwalę Hehe, to nei doczytalas, bo ja juz proponowalam wyzej-co prawda nie mam, ale bardzo, bardzomis ie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ligia, Lidia 07.11.05, 00:39 Do jedynej Ligii, którą znałam, wszyscy zwracali się Liga, co trochę ostudziło we mnie wszelki zapał związany z tym imieniem . Ale całkiem ładne jest, a pod względem zdrobnień (Ligusia, Ligunia) podoba mi się bardziej od lubianej przeze mnie Liwii (Liwusia, Liwunia jakoś mi nie brzmi). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ligia, Lidia 07.11.05, 11:00 A mnie się Lidia podoba, w przeciwieństwie do Ligii. Ale jeszcze bardziej od Lidii podoba mi się Liwia. Odpowiedz Link Zgłoś
li.ann Re: Ligia, Lidia 09.11.05, 15:52 Ja Lidia dałabym sobie Liwia,Lilia lub Lilianna. Nie lubię zdrobnień: Lidzia, Lidka. Lubię jak mówią mi Lidia lub Lila. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Ligia, Lidia 11.11.05, 15:46 LIWIA, LIGIA-tak, LIDIA-zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tvb1 Re: Ligia, Lidia 11.11.05, 22:15 Lidia to moje imie. Kiedys jako dziecko bardzo nie lubiane. Teraz uwielbiam swoje imie - jest wyjatkowe tak samo jak ja. Uwielbiam kiedy mowia do mnie Lidia - jak Lidia Korsakówna, Lidzia i Lidka. A Liga, niestety bardzo brzydko mi sie kojarzy- z liga kobiet, z Liga UEF-a, z Liga obrony kraju itp. Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Ligia, Lidia 23.06.06, 11:37 Ligia, Lidia, Liwia, Lilia - wszystkie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
zakochalam_sie Re: Ligia, Lidia 26.06.06, 17:48 Mnie się Lidia bardziej podoba od Ligii. A zdecydowanie najbardziej Lilia, tylko nie znoszę zdrobnienia Lila. Odpowiedz Link Zgłoś