rycheza 27.05.05, 20:02 ostatnio poznałam taką miłą parkę. Jak Wam się podoba taki "zestaw"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Mieszko syn Ziemowita 27.05.05, 20:16 o! Stylowo. Szkoda, ze ojciec to Ziemowit, a nie Siemomysł Ale dzieci Mieszka już musowo powinny się nazywać Bolesław, Świętosława, Mieszko po raz drugi, Świętopełk lub Lambert Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Mieszko syn Ziemowita 27.05.05, 21:01 Albo Mieszko powinien postarać się o całą piątkę I nie miałby wtedy kłopotu z wyborem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mieszko syn Ziemowita 27.05.05, 21:59 Tylko musiałby bardzo sie wytężyś, żeby wyszedł odpowiedni ilościowo zestaw chłopców i dziewczynek (a własciwie dziewczynki ). Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Mieszko syn Ziemowita 27.05.05, 22:11 a ten Mieszko brata czasem nie ma...? oczywście imieniem Czcibor Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Mieszko syn Ziemowita 28.05.05, 10:39 Z tego co wiem, ma jeszcze braciszka. Niestety nie znam imienia Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Mieszko syn Ziemowita 28.05.05, 14:27 Mój mąż jest fanem imienia Mieszko i pewnie tak nazwiemy synka... a mi się też podoba Czcibor, ale nie wiedziałabym jak zdrabniać (Cczibek?). W sumie fajnie by brzmiało Mieszko i Czcibór - a wiele lepiej niż Mieszko i Dobrawa (choć bardzo podoba mi się się też Dobrawa). Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Czcibor 28.05.05, 17:12 Bywalo skracane na "Cibor" - wiec moze "Cibo" i "Ciborek" (to prawie jak "szczypiorek" po dzieciemu )? Dla zaawansowanych to natomiast polecam: "Czcisz", "Czciszko" i "Czciszek". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Czcibor 28.05.05, 22:31 ...piękne imię (IMO)! Jeszcze bardziej podoba mi sie od Mieszka. Miało jeszcze warianty Czścibor, Cibor (jak już pisała gunka) i Ścibor, a zdrabniano je: Czcibek, Czcibik, Czcibko; Czestek, Czestko, Czcik. Coś by się MSZ dało wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
m_wait Re: Mieszko syn Ziemowita 28.05.05, 15:16 Czcibor to imie stanowczo udziwnione,Mieszko podoba mi się choć wolę Miłosza.Ziemowit -niezbyt-prędzej Sławbor lub Wawrzyniec. Moja koleżanka chce nazwać córkę Poziomka,dla mnie to przesada(choć brzmi ladnie). Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Mieszko syn Ziemowita 28.05.05, 15:49 m_wait napisała: > Czcibor to imie stanowczo udziwnione Być może, ale historyczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mieszko syn Ziemowita 28.05.05, 22:32 m_wait napisała: > Moja koleżanka chce nazwać córkę Poziomka,dla mnie to przesada(choć brzmi ladni > e). Może warto by jej powiedziec, ze ma małe szanse na rejestrację: rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=68&letter= Odpowiedz Link Zgłoś