caprissa 27.05.05, 23:17 Jak wam się podoba? Imie ładne, a zapomniane Mi kojarzy się z jednym imieniemi panem Rycerz Robert Wierne Serce - Ciemnowłosa Izolda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Robert 28.05.05, 11:56 Niestety zupełnie mi się nie podoba i bardzo sie cieszę, ze jest teraz rzadziej nadawane... Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Robert 28.05.05, 13:45 gaudencja napisała: > Niestety zupełnie mi się nie podoba i bardzo sie cieszę, ze jest teraz rzadziej > > nadawane... Pieknie pasuje do Rycerza A jak wiadomo najwięcej ich było kiedyś, epoka średniowiecza brzmi fajnie tak jak Ryszard, tak dostojnie, ale nie sztucznie i nie nazbyt patetycznie. To miłe imie. Podobnie jak Marcin, Dawid, Kryspin, Cyprian czy Patryk. Mało jest ładnych imion dla panów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Robert 28.05.05, 22:49 caprissa napisała: > Pieknie pasuje do Rycerza To bardzo subiektywne; ja mam niestety kiepskie skojarzenia z tym imieniem, brzmienie mi się nie podoba, a zdrobnienia jeszcze mniej. Podobnie jak Marcin, Dawid, Kryspin, > Cyprian czy Patryk. Mało jest ładnych imion dla panów Z tych podoba mi się tylko Kryspin i Cyprian, ew. Marcin, choć dla mnie osobiście zbyt popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Robert - Bercio?:) 28.05.05, 13:52 Imię Robert, czyli "jaśniejący sławą", brzmiało u dawnych Germanów "hrod- beraht". Czasami używane są też inne odmiany tego imienia: Ruprecht lub Rupert. Imię to, bardzo popularne w Anglii, Ameryce i w Niemczech, u nas jest rzadsze, może dlatego, że trudno je zdrobnić. (czyżby: Bercio?) Liczba imienia Robert to cztery. > To już wiem dlaczego kocha 44 Liczba ta - pewnie dlatego, że są cztery strony świata, a dom ma cztery rogi - silnie wiąże ludzi z miejscem, w którym żyją, z rodzinnym domem i dobrymi zasadami, jakie się z tego domu wynosi. Czwórka oznacza porządek, stabilizacje i rozsądek. Zgodnie z wpływem swojej liczby (a także wezwania do sławy w swoim imieniu) Robertowie są zwykle dobrymi synami, sumiennymi uczniami i starają się nie zawieść rodziców. >To im zostaje na potem np dla żonki Za młodu wyglądają poważnie jak na swój wiek, rozkręcają się dopiero z upływem lat. Zwykle bardzo długo im się wydaje, że "to jeszcze nie pora", że "są lepsi", więc stale się dokształcają, rozwijają i doskonalą. >I to daje im młodego ducha po wiekiI dużą wiedzę. A ja to cenie W końcu zostają odkryci, ich talenty - docenione, a Robertowie wprowadzają się do przestronnych gabinetów i rozsiadają się w fotelach prezesów. Życie Robertów na dobre zaczyna się po czterdziestce. >Nareszcie czyli i Mój Rycerz w końcu zacznie z nich korzystać Ale jemu nie grozi rozpasanie pieniędzmi to za duchowy człowiekI dobrze, boto bardzo cenię Typowy Robert jest oczytany i wykształcony, zna się na nowościach w swojej dziedzinie, długo się zastanawia, zanim coś powie i nie lubi zmieniać raz podjętych decyzji. Może być nieco sztywny, ale to się da nadrobić wrodzoną inteligencją. >Jak dla mnie super Inteligencja i mądrośc to najlepszy afrodyzjak Robert to imię dobrze dobrane do charakteru znaku Panny. Ale trzeba pamiętać, że jeżeli wzmocnimy jeszcze u chłopca cechy Panny tym imieniem, może wyrosnąć na mola książkowego i małego jajogłowego. Następne znaki, którym warto nadawać to imię, to Koziorożec, Bliźnięta i Wodnik. Dobre jest też dla byków, Skorpionów i Raków. Baran, Lew i Strzelec mają, jak na to imię, zbyt żywiołowy temperament; również do Wagi i Ryb nie najlepiej ono pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii a zdrobnienia? 28.05.05, 23:47 Robuś, Robcik, Robercik, Bercik... brrrr... kompletnie mnie to imię nie przekonuje... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: a zdrobnienia? 29.05.05, 09:08 Robert kojarzy mi się z robotem Albo jakimś robotnikiem we flanelowej koszuli Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: a zdrobnienia? 29.05.05, 18:18 Robik, Robinek,Robcio nie lubie Bobek, bobik. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a zdrobnienia? 31.05.05, 14:07 Niestety mnie tez nie przypadlo do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: a zdrobnienia? 31.05.05, 14:15 ten bobik to jak dla psa, a nie człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Robert - Bercio?:) 28.10.05, 09:19 Znam kilku Robertów - charakterystyka podana przez Ciebie pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Robert - Bercio?:) IP: 62.233.146.* 27.10.06, 11:30 znam kilku Robertów którzy są wykształceni i "biorą życie za rogi" a nie czekają aż ich ktos odkryjeuzdolnienie,koleżeńscy i o silnych charakterach - raczej typ imprezowicza niż mola książkowego a zdrobnienia Robek, Robertek, Robuś, Bercik (moja mama tak mówi) Imię mi się średnio podobało do czasu, aż nie poznałam Roberta Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Robert 29.05.05, 10:33 Mnie sie wybitnie nie podoba i to od zawsze... I wcale nie zaluje, ze zapomniane Odpowiedz Link Zgłoś
klocek45 Re: Robert 02.11.05, 14:03 SZczególnie dla kogoś kto nie wymawia spółgłoski R Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: Robert 02.11.05, 14:18 Mój brat jest Robertem- sympatyczny, wesoły i bardzo lubiany przez wszystkich. Taki śmieszek. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Robert 02.11.05, 16:12 Zapomniany? E, nie powiedziałabym że aż tak. Imię dla mnie neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Robert 26.10.06, 22:22 Imię jak imię. Ale to koszmarne (moim zdaniem) zdrobnienie Robek. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Robert 02.11.05, 22:15 Jak dla mnie też neutralne, ale mój chrześniak ma tak na imię i już się przyzwyczaiłam. Teraz nie wyobrażam sobie, żeby mógł mieć inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Robert 03.11.05, 12:23 Bardzo mi się podoba. Wszystkie męskie imiona, które mi się podobają, występują u mnie w rodzinie (dobrze, że mam córkę), np. Robert, Piotr, Rafał, Maciej, Marcin, Grzegorz... Odpowiedz Link Zgłoś
niunii Re: Robert 06.12.05, 23:22 Bardzo mi sie podoba to imie,Zwlaszcza ze tak na imie ma moj MAZ!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: Robert 07.12.05, 20:23 Imię fatalne. Niestety wszystkie osoby o tym imieniu jakie znam są wyjątkowo nie halo (pod różnymi względami). I dziwne, ale jakoś nie pasują do tego opisu powyżej - sczególnie jeśli chodzi o oczytanie i inteligencję - za to do wymądrzania się - pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx992 Re: Robert 28.12.05, 20:24 zupełnie nie w moim guście, ale dzisiaj mało popularne, więc warto zaryzykować nadanie tego imienia dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Robert 29.12.05, 22:56 Spoko, Robert Smith z The Cure mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Robert 28.05.06, 19:58 Ostatnio słyszałam o małym Robercie i bardzo mnie zdziwiło, ze jeszcze sie to imię nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Robert 28.05.06, 20:52 jedno z moich ulubionych imion męskich,bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Robert 29.05.06, 08:22 Uważam, że to imię ludzi szczęśliwych. I nie sądzę tak tylko dlatego, że tak ma na imię mój mąż Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Robert 29.05.06, 14:07 Mnie się też zawsze podobało. Niczego sobie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: Robert 29.05.06, 12:20 kojarzy mi się z robotem , robocopem i wogóle jest takie brrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Robert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:47 Podoba mi się bradzo może dlatego że tak ma na imię moj mąż. Opis się zgadza. Nikt nie zdrabnia wszyscy mówią Robert Odpowiedz Link Zgłoś