theodorka 17.06.05, 14:33 Mi się kiedyś podobało, ale teraz nie lubię za bardzo tego imienia. A co Wy myślicie o Elwirze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirkea Re: Elwira 17.06.05, 14:50 Witam, chociaz sama lubuje sie w nietypowych imionach - jakość elwira do mnie nie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: Elwira 17.06.05, 14:54 To jest imie typowo sezonowe, tzn. bylo modne w pewnym okreslonym czasie i niemal wszystkie Elwiry maja teraz 20-35 lat. Samo imie nie jest zle. Moze troszke pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elwira 17.06.05, 15:45 portalegre napisała: > To jest imie typowo sezonowe, tzn. bylo modne w pewnym okreslonym czasie i > niemal wszystkie Elwiry maja teraz 20-35 lat. > Samo imie nie jest zle. Moze troszke pretensjonalne. O to to. Też tak uważam, może z jedną drobną różnicą, mianowicie zraziłam się do tego imienia zupełnie z powodu pewnej jego nosicielki. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Elwira 17.06.05, 15:21 Znam bardzo miła dziewczynę o tym imieniu. Ponieważ innych Elwir nie znam, więc imię kojarzy mi się sympatycznie. Chociaż samo brzmienie niezbyt mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Elwira 17.06.05, 16:36 Mnie sie potwornie niepodoba. Moze dlatego, ze mialam na roku Elwire, ktora plasuje sie w czolowce najwiekszych negatywnych oryginalow, jakich spotkalam... Odpowiedz Link Zgłoś
guenon Re: Elwira 17.06.05, 18:14 Ja kiedyś bardzo je lubiłam, teraz trochę mniej. Brzmienie mi się podoba, choć jest zdecydowanie twarde. Znam tylko jedną Elwirę, własnie koło 30. Ale osoba bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Elwira 17.06.05, 18:31 Jak dla mnie imię kompletnie neutralne Znałam tylko jedną Elwirkę - dzisiaj ma ok. 6-7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Elwira 17.06.05, 20:23 Poznałam jedną Elwirę na kolonii, jak miałam 10, była śliczną dziewuszką, ale odebrała mi przyjaciółkę. Traumatycznie to przeżyłam, więc i tak to imię mi się kojarzy. Była młodsza ode mnie, więc powinna dziś mieć 19-20 lat. Miała starszego brata Emila i wszyscy mylili czy to Elwir i Emilia czy Emilia i Emil czy może Elwir i Elwira. Swoją drogą, chyba "Elwir" nie występuje w przyrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Elwira 17.06.05, 20:32 Jedno z imion, których zdecydowanie nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: Elwira 18.06.05, 09:30 Tak pod koniec podstawówki mialam szał na imiona damskie na E. Bardzo podobała mi się wtedy Elwira, ale zdecydowanie bardziej Eleonora! A na bierzmowanie wziełam soeboe Elżbieta. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Elwira 23.06.05, 15:24 Wogole mi sie nie podoba - jest jakies takie twarde. Chodzilam do przedszkola z Elwira i to jedyna Elwira na jaka trafilam. Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: Elwira 23.11.05, 12:32 Swoją drogą, chyba "Elwir" nie występuje w przyrodzie? WYSTĘPUJE! Ponieważ jest to osoba nieco publiczna wiec podam szczegóły. W radiu TOK FM są komentarze walutowe Elwira Świętochowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: Elwira 23.06.05, 15:33 Nie, jedno z nielicznych imion, które budzą we mnie jedno wielkie nie dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
12eb Re: Elwira 23.06.05, 21:24 to imię noszę nie z własnej woli ale sie przyzwyczaiłam choc jako dziecko go nie cierpiałam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elwira 20.11.05, 20:42 Ciekawe, skad sie w ogole wzielo to imie w Polsce (w sensie nadan). Macie jakis pomysl? Typuje jakis film, ale jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Elwira 20.11.05, 23:50 Dwadziescia kilka lat temu chodzilam z jedna Elwira na religie i ona twierdzila, ze imie jej wybral dziadek zachwycony piosenka o Elwirze. Niestety nie wiem, jaka to byla piosenka i czy byla tak bardzo popularna w Polsce konca lat 60-tych, poczatku 7o-tych Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Elwira 21.11.05, 14:12 od kiedy pamiętam kojarzyło mi się z jakimś zgrzytem w zębach, i jeszcze ze żwirem. pierwsze na mojej liście imion nie do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_kaowiec Re: Elwira 21.11.05, 15:27 > od kiedy pamiętam kojarzyło mi się z jakimś zgrzytem w zębach, i jeszcze ze > żwirem. A mnie się kojarzy z odkurzaczem "Zelmer" pzdr. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Elwira 22.11.05, 14:49 Może być. Trochę mi się kojarzy z taką zgorzkniałą, starą ciotką. Hm, każdy ma różne skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: Elwira 23.04.06, 04:44 Elwira Seroczyńska, z domu Potapowicz (ur. 1 maja 1931 w Wilnie, zm. 24 grudnia 2004 w Londynie), polska łyżwiarka szybka, wicemistrzyni olimpijska i mistrzyni świata. Z wykształcenia technik ekonomista. Absolwentka Państwowego Liceum Administracyjno-Gospodarczego w Elblągu (1951) i warszawskiej AWF (1972). W ciągu kariery reprezentowała kluby elblaskie (Turbina i Stal, do 1953) i warszawskie (1954-1957 Stal FSO, 1957-1964 Sarmata). Była jedną z nielicznych polskich medalistek zimowych igrzysk olimpijskich, zdobyła tytuł wicemistrzowski w 1960 w Squaw Valley w wyścigu na 1500 m. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Elwira 23.04.06, 08:01 Mnie Elwira kojarzy się z powieściami Orzeszkowej albo Sienkiewicza, z jakąś taką salonową egzaltacją, wyniosłością. Taka Elwira właśnie studiowała ze mną Odpowiedz Link Zgłoś