abiela 25.06.05, 22:42 Rozpoczynam watek, bo ten juz zostal zarchiwizowany: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12051488&a=12161051 Zanczyna mi sie podobac to imie, mimo silnych skojarzen z Panem Hilarym i jego okularami. Mialysmy tez watek o Hilarii - IMO calkiem niezle imie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Hilary 25.06.05, 23:01 Hilary zupełnie mi się nie podoba. Raz, że nie przepadam się za imionami męskimi kończącymi się na -y (i tu jestem na forum chyba wyjątkiem), dwa (najważniejsze): skojarzenie z okularami stanowczo za silne. Hilaria natomiast jest dla mnie całkiem, całkiem, jak sobie powtórzę kilka razy. A jak można by ją zdrabniać? (Niektórzy "trendy" - Lara, ale jakoś inaczej?) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Hilary 25.06.05, 23:03 tawananna napisała: > Hilaria natomiast jest dla mnie całkiem, całkiem, jak sobie powtórzę kilka > razy. A jak można by ją zdrabniać? (Niektórzy "trendy" - Lara, ale jakoś > inaczej?) > Hila (znam jedna w DE), Hilka, Hilarka, Hilarcia... Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Hilary 25.06.05, 23:12 tawananna napisała: > Raz, że nie przepadam się za imionami > męskimi kończącymi się na -y (i tu jestem na forum chyba wyjątkiem) Nie jesteś wyjątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Hilary 23.11.05, 21:17 ajlii napisała: > tawananna napisała: > > > Raz, że nie przepadam się za imionami > > męskimi kończącymi się na -y (i tu jestem na forum chyba wyjątkiem) > > Nie jesteś wyjątkiem > Oj nie... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Hilary 26.06.05, 08:42 Hilaria jest cudowna (i podobna do Cezarii), natomiast raczej nie nazwałabym synka Hilarym Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hilary 26.06.05, 12:12 Hilary też całkiem mi się podoba, ale w odróżnieniu od Hilarii nie nazwałabym nim dziecka. Hilaria jest za to MSZ naprawdę cudowna Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Hilary 23.11.05, 20:50 gaudencja napisała: > Hilary też całkiem mi się podoba, ale w odróżnieniu od Hilarii nie nazwałabym > nim dziecka. Hilaria jest za to MSZ naprawdę cudowna Popieram, popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Hilary 23.11.05, 20:51 > gaudencja napisała: > > > Hilary też całkiem mi się podoba, ale w odróżnieniu od Hilarii nie nazwał > abym > > nim dziecka. Hilaria jest za to MSZ naprawdę cudowna > theodorka napisała: > Popieram, popieram! Tak swoją drogą, to niedawno Hilaria na mojej liście poważnie zagroziła Cezarii... Ale dwa na raz to za dużo grzybów w barszcz, a Cesia jest urocza Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Hilary 23.11.05, 21:02 IMO Hilaria ładniejsza od Cezarii .A Hilary brzmi mi bardzo nowoczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Hilary 23.11.05, 21:03 Hilaris zanczy radosny,wesoły /po łacinie,rzecz jasna/ Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Hilary 23.11.05, 21:03 I właśnie ze względu na znaczenie też mi sie bardzo podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hilary 23.04.06, 23:33 Ma jedną poważną wadę, która brzmi następująco: "Biega, szuka pan Hilary/ Gdzie są moje okulary?" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_kaowiec Re: Hilary 24.11.05, 10:10 A mnie się kojarzy z Hillary Clinton pzdr. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Hilary 24.11.05, 10:14 Mi również kojarzy sie z Hillary Clinton. Nie podoba mi sie to imie . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hilary 20.09.06, 22:32 A to się nam imię unisex z poważnego Hilarego zrobiło! Odpowiedz Link Zgłoś