emi28 26.06.05, 10:37 Jak Wam się podoba? Mój mąż pracuje z panią o tym imieniu. Według mnie pięknie, lubię też imię Daniel, jednak dzieci bym nie nazwała ani jednym, ani drugim. I nie umiem znaleźć przyczyny, bo naprawdę mi się podobają. A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Daniela 26.06.05, 12:35 Jak dla mnie za miękkie i spanielowate, Daniel też. Przy tym znam i Danielę (Holenderkę), i Daniela w moim wieku (teraz to częstsze imię wśród dzieci). Wkleję jeszcze link do starego wątku o Danieli: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13510545&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Daniela 26.06.05, 13:38 Mnie Daniela wogole sie nie podoba. Daniel owszem, ale w PL konkretne konotacje troche zepsuly mi wydzwiek tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Daniela 26.06.05, 17:10 Mnie się nie podoba Daniel, ale Daniela jest moim zdaniem całkiem, całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Daniela 26.06.05, 17:50 Mnie się nie podoba ani w formie męskiej ani damskiej. Jak dla chłopca to trochę za miękkie, a w ogóle kojarzy mi się z jednym średnio lubianym przeze mnie osobnikiem, dlatego w życiu tak nie nazwę dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Daniela 26.06.05, 18:49 Zarówno męska jak i żeńska forma tego imienia wybitnie mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Daniela 06.07.05, 23:37 moja mama ma tak na imie a moj najlepszy kolega to ...Daniel ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Daniela 07.03.06, 20:40 Wyjątkowo miękkie w (MSZ) złym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Daniela 07.03.06, 20:54 chyba chodziłam do przedszkola z Daniela podobało mi sie bardzo bardzo dawno temu razem z Robertą. Na dzien dzisiejszy chyba średnio Odpowiedz Link Zgłoś
olimey Re: Daniela 13.03.06, 17:30 witam Daniel to ładne imię,mój syn ma tak na imie. a tak swoją drogą nigdy nie pytaj kochana innych o imie dla swojego dzieca ze wzgledu na to.że jednemu podoba się córka a drugiemu teściowa Daniela jest również ładnym imieniem i dla dziewczynki bardzo ładnym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Daniela 09.08.06, 21:27 O ile Daniel mi się nie podoba, to Daniela jest niezła. Mam bardzo pozytywne skojarzenia z tym imieniem, więc gdyby mój Mężczyzna bardzo naciskał, może nawet byłabym skłonna zgodzić się na małą Danę Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Daniela 09.08.06, 22:38 Znam Danielę. Imię nie jest do końca w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Daniela 09.08.06, 22:43 Daniela ujdzie (Daniel nie!!). Bardzo podoba mi się zdrobnienie Dala. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Daniela 10.08.06, 13:15 mysle tak samo jak wiekszosc, Daniela bardzo mi sie podoba, a Daniel absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś