abiela 26.06.05, 21:30 Co sadzicie? Ja jestem nawet nastawiona pozytywnie. Jest jeszcze Rufus - w PL notowany tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Rufin 26.06.05, 22:01 Ja też jestem bardzo za. Za Rufusem, imieniem z "Mikolajka", również. Aż dziw, ze jest w PL tylko jeden. Ciekawe, czy z czasów przed-, czy pomikołajkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rufin 26.06.05, 22:08 gaudencja napisała: > Ja też jestem bardzo za. Za Rufusem, imieniem z "Mikolajka", również. Aż dziw, > ze jest w PL tylko jeden. Ciekawe, czy z czasów przed-, czy pomikołajkowych? Woj. elblaskie, 1994 r. Na pewno wiec pomikolajkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Rufin 26.06.05, 22:03 Średnio mi się podoba, takie jakby... niepoważne . Jest profesor o tym imieniu - Rufin Makarewicz. Zestaw robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rufin 29.09.05, 21:45 Ma w sobie coś bardzo sympatycznego, jak mufinka... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Rufin 30.09.05, 00:20 Na polskie warunki lepszy Rufin od Rufusa .Dla mnie oba ładne ( z niewielką przewagą Rufina ). A jest imie Mufin (Mafin ? )- kojarzy mi się z jakąś książeczką dla dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rufin 26.03.06, 21:02 bea-sjf napisała: > Na polskie warunki lepszy Rufin od Rufusa . Mnie wydaje się odwrotnie, choć oba mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Rufin 27.03.06, 13:43 Rufus jest tylko jeden? Dziwne, brzmi zupełnie normalnie. Byłam pewna, że jest sporo Rufusów (może nie tylu, co Mikołajków ) A Rufin brzmi ładnie, ale nie jak imię dla dziecka. Świetne imię dla psa. POza tym kojarzy mi się z angielskim słowem "puffin" - tym śmiesznym ptaszkiem, co po polsku się nazywa poważnie i ponuro maskonur. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rufin 24.08.06, 22:05 Od jakiegoś czasu to jedno z moich ulubionych imion. Problem ze zdrabnianiem można rozwiązać przez zdrabnianie "Finio" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Rufin 24.08.06, 22:28 Mialam kolege Marcina Rufina, uzywajacego Rufina jako pierwszego imienia)). Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Rufin 25.08.06, 07:42 Tak miał na imię dostojny i wytworny czarny kot mojej koleżanki z dzieciństwa. Brzmi ciekawie, ale mnie nie zachwyca. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Rufin 25.08.06, 13:26 Dla mnie ekstra, zgadzam się, że lepsze niz Rufus. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Rufin 25.08.06, 15:38 Strasznie podoba mi sie to imie, moglabym nawet nazwac tak syna Ilu Rufinów jest w Polsce??? Boje sie tylko ze to imie brzmi bardziej jak dla psa czy kota niz czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rufin 25.08.06, 18:39 adziunia napisała: > Strasznie podoba mi sie to imie, moglabym nawet nazwac tak syna Ilu Rufinów > jest w Polsce??? 907 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorala Re: Rufin IP: *.aster.pl 14.09.06, 02:03 Ja mam syna Rufina od 11 lat. Nigdy nie narzekał.Wszędzie jest szybko zapamiętywany. W szkole może to być pewien problem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rufin 14.09.06, 23:40 Gość portalu: dorala napisał(a): > Ja mam syna Rufina od 11 lat. Super ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorala Re: Rufin IP: *.aster.pl 16.09.06, 19:08 Dzięki. A co do zdrobnienia. My mówimy Rufinuś oraz wymyślone przez kuzynkę w czasach, gdy sama nie umiała dobrze mówić (miała ok. 2 lat) Ichuś. Bardzo nam się spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś