abiela 06.07.05, 12:21 Jako ze dysponuje listami absolwentow mojego liceum (miasto aktualnie ok. 68 tys. mieszkancow, Gorny Slask) postanowilam zrobic troche statystyk porownawczych. Listy obejmuja okres lata 30.- 1996 rok. Podliczac zaczelam od roku 1996 i robie zestawy imion dla okreslonych lat najpierw a w planach mam pozniejsze podsumowanie dekadami. Podczas liczenia nasunelo mi sie wiele interesujacych wnioskow i ciekawa jestem waszych. Bede kolejne roczniki podsylac w tym watku. A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela matura 1996 06.07.05, 12:22 Kobiety: 16 Agnieszka 15 Katarzyna Monika 11 Magdalena 10 Joanna 9 Małgorzata 8 Anna 7 Izabela 6 Ewa 5 Barbara Justyna 4 Aleksandra Aneta Beata Sylwia 3 Dorota Hanna Klaudia 2 Bożena Danuta Dobromiła Ewelina Iwona Jolanta Mariola Marta Sabina 1 Adrianna Agata Anita Bernadeta Bogumiła Bogusława Brygida Edyta Elżbieta Gabriela Helena Kinga Krystyna Maria Marzena Mirosława Natalia Olga Patrycja Wioleta Mężczyźni 7 Marcin 4 Adam Piotr Tomasz 3 Rafał Szymon Wojciech 2 Andrzej Bartłomiej Bartosz Dawid Jacek Jakub Marek Mariusz Michał Paweł Przemysław 1 Adrian Arkadiusz Artur Bernard Daniel Dariusz Felicjan Grzegorz Jan Janusz Krzysztof Leszek Łukasz Maciej Patryk Robert Witold Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1995 06.07.05, 12:40 Kobiety 11 Joanna 9 Agnieszka Monika 8 Beata 7 Anna Katarzyna 6 Aleksandra 5 Ewa Sylwia 4 Barbara Ewelina Izabela Małgorzata Marzena 3 Edyta Elżbieta Justyna Karolina Magdalena 2 Agata Alicja Aneta Anita Dorota Grażyna Jolanta Karina Mirosława Renata Urszula Wiesława 1 Alina Bernadeta Bożena Celina Dominika Elwira Hanna Iwona Krystyna Luana Lucyna Maria Marianna Marlena Marta Roksana Sabina Zofia Mężczyźni 8 Tomasz 5 Grzegorz Rafał 4 Marcin Piotr 3 Dariusz Jacek Jarosław Paweł 2 Adam Daniel Krzysztof Maciej Mariusz Michał Sebastian 1 Adrian Aleksander Andrzej Arkadiusz Artur Dawid Jarosław Jerzy Lesław Łukasz Marek Mirosław Robert Roman Sławomir Sylwester Tadeusz Wojciech Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1994 06.07.05, 16:27 Kobiety 13 Katarzyna 11 Anna 9 Agnieszka 8 Beata 7 Joanna 6 Aleksandra 5 Barbara Izabela Monika 4 Edyta Małgorzata 3 Ewa Jolanta Karina Magdalena Marzena Sylwia 2 Alina Ewelina Gabriela Iwona Justyna Lucyna 1 Agata Aneta Arleta Bibianna Dominka Dorota Elwira Elżbieta Grażyna Halina Kamila Ksenia Krystyna Oliwia Sonia Stefania Tamara Urszula Wiesława Mężczyźni 3 Grzegorz Maciej Piotr Sebastian 2 Krzysztof Marcin Przemysław Radosław Tomasz 1 Aleksander Andrzej Arkadiusz Bartosz Bogusław Ireneusz Jan Jarosław Jerzy Józef Mariusz Michał Patryk Paweł Robert Szymon Wawrzyniec Wojciech Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Statystyki abiturientów 06.07.05, 20:12 Trudno na razie coś już wywnioskowac, ale rzuca sie w oczy to, ze praktycznie w każdym roczniku inne imię było najpopularniejsze. Oczywiście to trochę za mala grupa, żeby wynik był rprezentatywny, ale ciekawa jestem, czy to się aż tak zmieniało w całej Polsce, czy tendencje były raczej stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Statystyki abiturientów 06.07.05, 23:16 gaudencja napisała: > Trudno na razie coś już wywnioskowac, ale rzuca sie w oczy to, ze praktycznie w > > każdym roczniku inne imię było najpopularniejsze. Oczywiście to trochę za mala > grupa, żeby wynik był rprezentatywny, ale ciekawa jestem, czy to się aż tak > zmieniało w całej Polsce, czy tendencje były raczej stałe. Bede podawala sukcesywnie dalsze lata i statystyki za dekady. Mam nadzieje, ze wzbudza zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Statystyki abiturientów 07.07.05, 19:32 abiela napisała: > Bede podawala sukcesywnie dalsze lata i statystyki za dekady. Mam nadzieje, > ze wzbudza zainteresowanie. Wzbudza, wzbudza. Ala na razie chyba za wczesnie na wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1993 15.07.05, 21:44 Kobiety 11 Agnieszka 10 Joanna 7 Anna Izabela 6 Małgorzata 5 Barbara Katarzyna 4 Beata Grażyna Iwona Jolanta Monika 3 Karina Marzena Renata Sylwia 2 Aleksandra Alina Ewa Justyna Magdalena Mariola Marta Romana Sabina 1 Adriana Agata Anatta Bożena Danuta Dagmara Dorota Edyta Eliza Elwira Elżbieta Ewelina Kamila Lucyna Maria Regina Urszula Wioleta Zofia Zyta Mężczyźni 3 Marek Michał Piotr 2 Adam Andrzej Jakub Tomasz 1 Amadeusz Arkadiusz Daniel Marcin Mariusz Przemysław Radosław Rafał Robert Sebastian Sławomir Szymon Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1992 15.07.05, 23:22 Kobiety 9 Anna 8 Katarzyna Małgorzata 7 Joanna 6 Agnieszka 5 Mirosława Monika Sylwia 4 Beata Dorota Iwona 3 Barbara Edyta Karina Marzena Renata Wioletta 2 Aleksandra Alina Danuta Ewa Magdalena 1 Adrianna Aneta Angela Elżbieta Ewelina Gabriela Grażyna Izabela Jolanta Justyna Leokadia Lucyna Manuela Marietta Sabina Tajsija Mężczyźni 4 Tomasz 3 Krzysztof Łukasz Piotr 2 Krystian Marek Przemysław Rafał 1 Adam Adrian Artur Bartosz Cezary Dariusz Grzegorz Jarosław Marcin Mariusz Michał Paweł Rajmund Wacław Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1991 15.07.05, 23:33 Kobiety 12 Katarzyna 11 Joanna 5 Agnieszka Barbara Beata 4 Anna Izabela 3 Ewa Małgorzata 2 Alicja Alina Aurelia Jolanta Marzena Sylwia 1 Adrianna Agata Angela Anita Brygida Danuta Donata Dorota Edyta Emmanuella Ewelina Grażyna Halina Hanna Iga Irena Justyna Karina Lucyna Magdalena Marcelina Marieta Marta Mirela Monika Sabina Sonia Urszula Violetta Mężczyźni 4 Tomasz 3 Wojciech 2 Andrzej Rafał Sławomir 1 Adam Daniel Grzegorz Igor Jacek Jarsoław Krzysztof Marcin Marek Mariusz Radosław Stanisław Szymon Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1990 15.07.05, 23:46 Kobiety 12 Katarzyna 8 Joanna 7 Barbara 5 Izabela Iwona 4 Aleksandra 3 Anna Beata Dorota Ewa 2 Alina Edyta Grażyna Jolanta Lidia Małgorzata Mariola Marzena Renata 1 Agnieszka Aneta Bożena Danuta Irena Jadwiga Justyna Kinga Kornelia Laura Lilianna Maria Marta Michalina Mirela Urszula Violetta Wiesława Zofia Mężczyźni 3 Bogdan Jarosław Wojciech 2 Arkadiusz Dariusz Marcin Michał Piotr 1 Adam Andrzej Damian Grzegorz Jacek Janusz Krzysztof Maciej Marek Mariusz Sebastian Sławomir Tomasz Witold Odpowiedz Link Zgłoś
abiela lata 90 (1990-1996) 17.07.05, 22:45 Lata ‘90 Kobiety 72 Katarzyna 64 Joanna 57 Agnieszka 49 Anna 39 Monika 36 Małgorzata 34 Barbara 33 Izabela 28 Beata 24 Aleksandra Ewa 22 Magdalena Sylwia 18 Iwona Marzena 16 Jolanta 15 Edyta Justyna 14 Dorota 12 Karina 11 Alina Ewelina Grażyna 10 Renata 9 Aneta 8 Elżbieta Mirosława 7 Danuta Marta Sabina V-/W-iolet(t)a 6 Lucyna Mariola Urszula 5 Agata Bożena Hanna 4 Adrian(n)a Alicja Anita Gabriela Maria Wiesława 3 Elwira Klaudia Krystyna Zofia 2 Angela Aurelia Bernadeta Brygida Dobromiła Dominika Halina Irena Kamila Kinga Lidia Mariet(t)a Mirela Romana Sonia 1 Anatta Arleta Bibianna Bogumiła Bogusława Celina Donata Dagmara Eliza Emmanuella Helena Iga Jadwiga Karolina Kornelia Ksenia Laura Leokadia Lilianna Luana Manuela Marcelina Marianna Marlena Michalina Natalia Olga Oliwia Patrycja Regina Roksana Stefania Tajsija Tamara Zyta Mężczyźni 25 Tomasz 19 Piotr 18 Marcin 13 Wojciech 12 Grzegorz Rafał 11 Adam Michał 10 Jarosław Krzysztof Marek 9 Andrzej Mariusz 7 Dariusz Jacek Maciej Paweł Przemysław Sebastian 6 Arkadiusz Szymon 5 Daniel Łukasz 4 Bartosz Jakub Radosław Robert Sławomir 3 Adrian Artur Bogdan Dawid Zbigniew 2 Aleksander Bartłomiej Jan Janusz Jerzy Krystian Patryk Witold 1 Amadeusz Bernard Bogusław Cezary Damian Felicjan Igor Ireneusz Józef Lesław Leszek Mirosław Rajmund Roman Stanisław Sylwester Tadeusz Wacław Wawrzyniec Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: lata 90 (1990-1996) 17.07.05, 23:02 Zawsze wiedziałam, że w rocznikach zbliżonych do mojego było dużo Kaś i Joaś, ale pierwsze miejsce dla tych imion w Twojej szkole, przed Agnieszką, bardzo mnie zaskakuje. Ciekawe, jak to wyglądało w całym kraju. To samo z Tomaszami. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: lata 90 (1990-1996) 18.07.05, 11:02 gaudencja napisała: > Zawsze wiedziałam, że w rocznikach zbliżonych do mojego było dużo Kaś i Joaś, > ale pierwsze miejsce dla tych imion w Twojej szkole, przed Agnieszką, bardzo > mnie zaskakuje. Ciekawe, jak to wyglądało w całym kraju. To samo z Tomaszami. Mnie zaskakuje taka popularnosc Joanny. A zwrocilas uwage, jak zmienia sie nadawlanosc imion, jeszcze na poczatku lat 90 jest malo Monik czy nie wystepuja takie imiona jak Kinga, Kamila, Hanna, za to spotyka sie Grazyne czy Marzene, Mariole... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: lata 90 (1990-1996) 23.02.06, 21:36 abiela napisała: > Tajsija To imię mnie naprawdę zaskakuje w tym miejscu i tym roczniku - jest to przecież rosyjska wersja Taidy... Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: lata 90 (1990-1996) 23.02.06, 23:14 może po prostu trafiła się w tej szkole Rosjanka? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: lata 90 (1990-1996) 23.02.06, 23:14 gaudencja napisała: > abiela napisała: > > > Tajsija > > To imię mnie naprawdę zaskakuje w tym miejscu i tym roczniku - jest to przecież > rosyjska wersja Taidy... > Dziewczyna ta ma nazwisko brzmiaco serbsko-chorwacko. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1989 25.09.05, 23:55 Kobiety 7 Beata 5 Izabela Katarzyna 4 Ewa Joanna Renata 3 Hanna Jolanta W-/Violet(t)a 2 Agata Agnieszka Anna Barbara Edyta Grażyna Iwona Justyna Małgorzata Mariola 1 Aleksandra Aneta Bożena Brygida Danuta Ewelina Halina Helena Henryka Ilona Jadwiga Krystyna Liliana Maria Mirosława Monika Pelagia Sabina Urszula Zyta Mężczyźni 4 Adam 3 Dariusz Tomasz 2 Jacek Marek Piotr Wojciech 1 Andrzej Arkadiusz Artur Edward Grzegorz Ireneusz Iwo Jan Jarosław Krzysztof Lesław Leszek Michał Mirosław Rafał Witold Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1988 25.09.05, 23:56 7 Beata 6 Joanna 4 Katarzyna 3 Aleksandra Dorota Iwona Izabela Małgorzata Marzena Renata 2 Alicja Anna Barbara Bożena Edyta Grażyna Justyna Karina Magdalena Natalia 1 Agnieszka Anita Aurelia Danuta Ewa Gabriela Hanna Krystyna Lucyna Maria Mariola Sabina Sławomira Tamara Wioletta Mężczyźni 4 Marek 2 Andrzej Dariusz Jarosław Tomasz 1 Adam Aleksander Bogdan Grzegorz Jacek Jerzy Krzysztof Krystian Marian Rafał Sławomir Zbigniew Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1987 25.09.05, 23:56 Kobiety 6 Beata Iwona 5 Aleksandra Barbara Joanna 3 Katarzyna Lucyna 2 Anna Bogumiła Ewa Grażyna Ilona Małgorzata Monika Wioletta 1 Alina Bożena Dorota Hanna Jadwiga Janina Jowita Mariola Karina Kornelia Krystyna Marzena Mirella Mirosława Renata Róża Sylwia Teresa Urszula Mężczyźni 2 Krzysztof Marek 1 Aleksander Andrzej Bogumił Grzegorz Jan Janusz Michał Piotr Robert Sławomir Tomasz Witold Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: matura 1987 26.09.05, 14:46 Uderzająco dużo Beat. I Zdzisławowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1986 25.09.05, 23:57 Kobiety 4 Ewa Joanna Małgorzata 3 Barbara Iwona Jolanta Mirosława 2 Alina Beata Bogumiła Grażyna Justyna Krystyna Mariola 1 Anna Bernadeta Bożena Danuta Dorota Elżbieta Gabriela Halina Helena Ilona Izabela Janina Karolina Karina Katarzyna Lucyna Michalina Sabina Sylwia Mężczyźni 2 Bogdan Grzegorz Jacek Krzysztof Mariusz Piotr Tomasz 1 Andrzej Mirosław Olgierd Paweł Radosław Ryszard Wojciech Zbigniew Zdzisław Zenon Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1985 25.09.05, 23:57 Kobiety 7 Barbara 6 Ewa 5 Małgorzata 4 Joanna 3 Beata Bożena Iwona Jolanta 2 Alina Anna Dorota Halina Katarzyna Krystyna Maria Teresa Urszula 1 Adela Alicja Bogumiła Bogusława Danuta Donata Eugenia Eulalia Gabriela Ilona Izabela Lidia Liliana Lucyna Mariola Marzena Miranda Mirosława Monika Sylwia Weronika Wioletta Męźczyźni 2 Damian Marek 1 Adam Ambroży Artur Cezary Dariusz Grzegorz Henryk Ireneusz Kazimierz Krzysztof Mirosław Piotr Rafał Stanisław Tomasz Wiesław Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1984 25.09.05, 23:58 Kobiety 4 Małgorzata 3 Elżbieta Grażyna Joanna Katarzyna Mariola Urszula 2 Aleksandra Barbara Beata Bożena Celina Ewa Gabriela Halina Ilona Weronika 1 Aneta Alina Aniela Anna Bernadeta Blanka Danuta Dobrosława Donata Dorota Helena Iwona Izabela Jadwiga Jarosława Jolanta Mirosława Renata Stefania Szarlota Wiesława Mężczyźni 5 Marek 3 Krzysztof Mirosław 2 Janusz Maciej Piotr Tadeusz Wojciech 1 Andrzej Dariusz Eugeniuisz Grzegorz Marek Mariusz Michał Mirosław Remigiusz Roman Tomasz Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1983 25.09.05, 23:58 Kobiety 6 Barbara 4 Bożena 3 Aleksandra Beata Ewa Irena Mirosława Teresa 2 Alina Celina Halina Joanna Jolanta Katarzyna Małgorzata Mariola 1 Agata Anna Bernadeta Daniela Edyta Hanna Iwona Izabela Jadwiga Janina Krystyna Leokadia Maria Marzena Mirela Renata Romana Mężczyźni 5 Marek 2 Andrzej Dariusz Krystian Zbigniew 1 Aleksander Henryk Jarosław Kazimierz Korneliusz Krzysztof Leszek Lucjan Mariusz Piotr Roman Sławomir Tomasz Wiesław Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1982 25.09.05, 23:58 Kobiety 10 Barbara 7 Jolanta 6 Joanna Małgorzata Urszula 5 Irena 4 Gabriela Krystyna Róża 3 Danuta Mirosława 2 Alicja Bernadeta Brygida Grażyna Ilona Izabela Lucyna Mariola 1 Aniela Aleksandra Alina Anna Beata Blandyna Bogusława Dagmara Dorota Edyta Elżbieta Eugenia Ewa Iwona Jadwiga Kornelia Lidia Maria Marta Teresa Wanda Wiktoria Mężczyźni 5 Krzysztof 4 Jacek 3 Dariusz Marek 2 Zbigniew 1 Adam Bogdan Grzegorz Jan Jerzy Justyn Lucjan Mirosław Roman Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1981 25.09.05, 23:59 Kobiety 7 Małgorzata 6 Mariola 5 Barbara Bożena Ewa Irena 4 Bogusława Gabriela Grażyna Joanna 3 Danuta Iwona Jolanta Mirosława Urszula 2 Beata Ilona Renata Teresa 1 Aldona Alicja Alina Anna Bogumiła Elżbieta Halina Helena Jadwiga Janina Katarzyna Krystyna Maria Marzena Pelagia Róża Stefania Wiesława Zdzisława Mężczyźni 3 Piotr Wojciech 2 Bogusław Jan Krzysztof Waldemar 1 Adam Andrzej Damian Daniel Eugeniusz Henryk Hilary Jerzy Leszek Lucjan Mariusz Roman Stanisław Wiesław Zbigniew Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
abiela matura 1980 25.09.05, 23:59 Kobiety 8 Jolanta 7 Bożena 6 Irena Urszula 5 Ewa Gabriela 4 Grażyna 3 Aleksandra Alina Anna Barbara Danuta Halina Teresa 2 Aniela Bogumiła Cecylia Dorota Elżbieta Ilona Jadwiga Janina Joanna Krystyna Lidia Lucyna Maria Mariola 1 Agnieszka Beata Bernadeta Bronisława Brygida Daniela Eugenia Ewelina Genowefa Katarzyna Kinga Leokadia Magdalena Małgorzata Mirosława Regina Romana Stefania Sylwia Mężczyźni 5 Piotr 4 Adam Jan 3 Marek 2 Bogusław Damian Grzegorz Henryk Janusz Roman Zbigniew 1 Ambroży Andrzej Czesław Krzysztof Leszko Lucjan Mirosław Przemysław Witold Wojciech Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Statystyki abiturientów 26.09.05, 16:00 Po przeczytaniu Twoich ostatnich wpisów mam przemożne wrażenie, że róznorodność imion i śmiałość rodziców była jednak większa, niż teraz. Albo może w Twoich okolicach ludzie są mniej sztampowi... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Statystyki abiturientów 26.09.05, 19:40 gaudencja napisała: > Po przeczytaniu Twoich ostatnich wpisów mam przemożne wrażenie, że róznorodność > > imion i śmiałość rodziców była jednak większa, niż teraz. Albo może w Twoich > okolicach ludzie są mniej sztampowi... Ja tez odnioslam podobne wrazenie. W najblizszym czasie podam statystyke zbiorcha za lata 80 i kolejne z lat wczesniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Statystyki abiturientów 17.07.06, 20:55 Należy pamiętać, że na Śląsk w tym okresie migrowali ludzie z całej Polski, to jeden z czynników kształtujących modę imienniczą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Statystyki abiturientów 18.07.06, 10:57 A mnie się rzuciłao "na oczy" to, że nie było Filipów. Czyli dobrze pamiętałam. (Maturę zdałam w 91). Tylko że ja już wtedy wiedziałam, ze mój syn będzie miał na imę Filip, choć jeszcze nie znałam mojego męża i nie wiedziałam, że i jemu to imię się spodoba. Wprawdzie na topie był wtedy Amadeusz, niewożliwy do zastosowania później z "odmężowskim" nazwiskiem, a Filip miał drugą lokatę. Nie wiecie przypadkiem, skąd ja tego Filipa wzięłam? Oraz całe rzesze moich- mniej-więcej rówieśnnic? Odpowiedz Link Zgłoś