amanda_gris 11.07.05, 08:48 Moja kuzynka, mama Eweliny, urodzi wkrótce chłopca. Ojciec dziecka podjął próby przeforsowania imienia Maksymilian, które mi osobiście bardzo się podoba, a poza tym doskonale pasuje do ich nazwiska. Ale moja kuzynka jest zwolenniczką klasyki lat 70-tych i obastaje przy imionach typu Rafał, czy Łukasz. Tak, czy siak, na razie nic nie wysuwa się na prowadzenie. Co mogłabym im zaproponować, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Brat Eweliny 11.07.05, 09:10 Jako pierwszy wpadł mi do głowy Michał. Zwykłe i dość częste, ale chyba pasuje do Eweliny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Eweliny 11.07.05, 09:20 Hmmm, trudna sprawa. Uważam, ze Maksymilian pasuje idealnie do Eweliny, choc to imiona zupełnie różne "gatunkowo". Trudno pogodzić gust do "wschodzących" imion z gustem do lat 70., bo nawet jesli coś jest nadal popularnego od 30 lat, to nie jest to na pewno imię "wschodzące". Może by zaproponować Jarosława, Sławomira, Radosława? Albo z zupełnie innej mańki, jeśli rodzice sa wierzący, to może np. Benedykta? Jeszcze z innej strony, może Jędrzej - niby Andrzej, więc lata 60.-70., ale z drugiej strony brzmi nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat Eweliny 11.07.05, 11:06 A moze Przemyslaw, Tomasz, Grzegorz, Boguslaw??? Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Brat Eweliny 14.07.05, 06:41 gaudencja napisała: > Uważam, ze Maksymilian pasuje idealnie do Eweliny, choc to imiona zupełnie różne "gatunkowo". Właśnie, mam identyczne odczucia. Niby to imiona "z innej bajki", a jednak świetnie do siebie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Brat Eweliny 14.07.05, 06:37 Dziękuję za wszystkie sugestie. W zestawieniu z nazwiskiem mi najbardziej spodobał się Radosław, spróbuję im to imię podsunąć. Świetnie brzmiałby też wspomniany Sławomir, ale to imię nosi już ojciec dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Eweliny 17.07.05, 12:18 Mam nadzieję, ze nas poinformujesz, jaki będzie wybór rodziców Odpowiedz Link Zgłoś