theodorka 17.07.05, 18:12 Co sądzicie na temat tego imienia? Dla mnie się podoba, chociaż trochę kojarzy się... z ceratą (przepraszam wszystkie Renaty). Uważam, że teraz jest trochę zapomniane, moim zdaniem niesłusznie. Ale nie wiem, czy sama bym je nadała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Renata 17.07.05, 19:03 Hmm, sama bym go nie nadała, bo znam mnóstwo imion, które podobają mi się bardziej. Poza tym imię kojarzy mi się z modą sprzed jakiegoś czasu, i odrobinę przynosi mi na myśl Wiolettę, Sylwię czy Anitę. Zdrobnienie Renatka jednak podoba mi się i będę się bardzo cieszyć, jeśli będą małe Renatki - też uważam, że to niesłusznie zapomniane imię, wydaje mi się ładniejsze od np. popularnej Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Renata 17.07.05, 23:29 tawananna napisała: Poza tym imię kojarzy mi się z modą sprzed jakiegoś czasu, i odrobinę > > przynosi mi na myśl Wiolettę, Sylwię czy Anitę. Mam dokładnie te same skojarzenia, ale imie samo w sobie brzmi całkiem nieźle. Pewnie kiedyś wróci, ale na razie spokojnie może MSZ odleżakować. Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: Renata 17.07.05, 19:36 Imię popularne w latach 60. i 70. kojarzy mi sie wlasnie z ta epoka. Ale nie jest zle, ma cos w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Renata 18.07.05, 10:41 Znam dwie bardzo sympatyczne Renaty. Mam mile skojarzenia z tym imieniem. Rzeczywiscie jest chyba trochę zapomniane. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Renata 14.12.05, 17:24 madziarek_edziecko napisała: > Znam dwie bardzo sympatyczne Renaty. Mam mile skojarzenia z tym imieniem. > Rzeczywiscie jest chyba trochę zapomniane. Też znałam kiedyś sympatyczną Renatę. O dziwo tylko jedną i tylko korespondencyjnie . Ale ja jestem nieco młodsza od reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Renata 18.07.05, 12:54 Mam siostre Renate w jej pokoleniu to bylo dosc popularne imie. Ja wole byc popularna Agata :] imie Renata nie podoba mi sie, zdrobnienie Renia czy Rena kojarza mi sie z jakimis starymi babciami(moja siostra tez ich nie trawi), moi rodzice mowia do mojej siostry Nata albo po prostu Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Renata 19.07.05, 15:30 Podoba mi się. Jest inne od wszystkich Julek i Wiktorii. Poza tym ma piękny źródłosłów łaciński - odrodzona. Odpowiedz Link Zgłoś