Dodaj do ulubionych

Renata Dancewicz

18.04.24, 20:41
właśnie mignęla mi w Na Wspolnej. Dawno jej nie widzialam i jestem pod wrażeniem tego jak dobrze wygląda. Niektórzy mają szczęście dobrze się trzymać dlugimi latami...
Z mężczyzn, Kevin Costner zalicza się wg mnie do tej kategorii i czuję ostatnio nieodpartą chęć odszukania go w Montanie 😉
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 20:46
      Moim zdaniem to najładniejsza polska aktorka.
      Żałowałam, że nie obsadzili jej w roli Heleny, przynajmniej kolorystycznie pasowała.
      • wakacje_50 Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 21:03
        O tak, andabo, dokładnie tak samo myślę. Że Dancewicz powinna grać Helenę, byłaby idealna do tej roli! Gdzie ten Hoffman miał oczy, że taką młdłą Scorupco obsadził.
        • koronka2012 Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 23:07
          Z tego co pamiętam dobrej roku rozważano wtedy Basię Kosmal, córkę Barbarę Brylskiej, niestety zginęła tragicznie.
          Przepiękna dziewczyna
        • daniela34 Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 23:23
          Hoffman w ogóle dość dyskusyjnie obsadzał role kobiece. Że przypomnę Nataszę Urbańską (albo może lepiej byłoby to zapomnieć...)
      • szorstkawelna Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 21:08
        Tak, jest i byla bardzo ładna.
      • la_felicja Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 21:52
        A daj spokój, Ogniem i mieczem to taki kicz, że dobrze, że jej nie obsadzili. Jakbym była aktorką, to bym uważała, że obciach w takim czymś grać
        • borsuczyca.klusek Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 22:59
          Sama jesteś kicz 🙄
          • raczek47 Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 23:01
            borsuczyca.klusek napisała:

> Sama jesteś kicz 🙄
            >
            A ja się zgadzam z Felicją. Ogniem i mieczem jest fatalnie słabe.
            • borsuczyca.klusek Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 23:18
              Bo się nie znacie 😒
              • raczek47 Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 06:17
                borsuczyca.klusek napisała:

> Bo się nie znacie 😒

>
                Oczywiście ty jesteś ekspertką od sztuki filmowej i tylko Twoja opinia jest słuszna,niemniej jednak,chyląc czoło przed Twoją wiedzą i eksperckim doświadczeniem pozwolę sobie zachować swoją opinię ,że dzieło Hoffmana jest tandetne i bez polotu,jak się mówi kolokwialnie "drewniane" z tragiczną po prostu Scorupco i może wystarczać jedynie tym,którzy oryginału literackiego po prostu nie znają. Przy czym należy dodać,że oczywiście Sienkiewicz jest też mocno popkulturowy na swoje czasy i nie jest to żadna wielka literatura ale przynajmniej finezyjna i zaciekawiająca w przeciwieństwie do filmu,gdzie jest dużo hałasu,dużo kolorów i pusto w środku,ot wydmuszka z taniego sklepiku.
                • bieda_tubka Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:17
                  coś się tak odpaliła big_grin
                • ayelen40 Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:35
                  Też uważam, że Prus lepszym pisarzem był.
              • la_felicja Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 11:49
                Ale ja nie mówię o powieści, tylko o filmie. Bardzo byłam zawiedziona. Większość scen kręcona jakoś tak z bliska, duże głowy, duże twarze, mało tła i scenerii, za to mnóstwo kolorów i zamieszania.
                Przypominało mi to Teatr Telewizji, taką np sztukę Zapomniany Diabeł - też gromada przebierańców i dużo zamieszania, ale w Teatrze Telewizji tak właśnie miało być, a idąc na Ogniem i Mieczem spodziewałam się filmu, a nie przedstawienia.

Poza tym duet Zamachowski- Malajkat, czyli dwóch najpopularniejszych wówczas aktorów komediowych- obsadzonych w OiM to jakieś jaja. Zwłaszcza Malajkat. Żebrowski pasował do nich jak pięść do nosa.
                Generalnie odebrałam to tak: banda przebierańców lata po scenie i odgrywa scenki z Ogniem i Mieczem
                • ayelen40 Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 12:15
                  Zamachowski z Żebrowskim gorzej to chyba tylko w "Wiedźminie" pasował...
                  • borsuczyca.klusek Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 16:42
                    Żebrowski bardzo pasował, cała reszta nie pasowała 🙄
                • angazetka Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 16:31
                  Malajkat jako Rzędzian był boski. A Zamachowski nie miał szans w starciu z legendą Łomnickiego.
                • borsuczyca.klusek Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 16:41
                  Rzędzian to był typowy comic relief. W ogóle biorąc pod uwagę całość to OiM to nasz najbardziej hollywoodzki film. Później już nic podobnego nie nakręciliśmy.
      • eliszka25 Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 22:55
        Zgadzam się. Jest piękna, a jako młoda dziewczyna była naprawdę śliczna.
        • mama-ola Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:15
          O tak. Aż się pułkownik Kwiatkowski w pamiętnej scenie popłakał ze wzruszenia, widząc tę urodę smile
        • bywalec.hoteli Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:49
          eliszka25 napisała:

> Zgadzam się. Jest piękna, a jako młoda dziewczyna była naprawdę śliczna.

Była i jest ładna, ciekawej urody, piękna nie.
    • obrus_w_paski Re: Renata Dancewicz 18.04.24, 23:15
      O proszę, widziałam ją w teatrze jakieś 5(?) lat temu i wyglądała źle, napuchnięta, szara cera, itp. Pamiętam że ktoś w tym samym okresie wrzucił nawet tu o niej wątek..
      • ayelen40 Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 12:16
        Ja też ją tak kojarzę niestety.
      • bywalec.hoteli Re: Renata Dancewicz 20.04.24, 12:29
        Ty w wieku 50 lat zawsze wyglądasz dobrze i świeżo z błyszczącą cerą?
    • atenette Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 06:58
      O tak Costner w Yellowstone naprawdę robi wrażenie. Dancewicz natomiast zupełnie nie moja bajka.
    • sueellen Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:26
      Najpiękniej zestarzały się Sofia loren i joan Collins.
      • alpepe Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 08:53
        Akurat Włoszka to bardzo zoperowana.
        • ayelen40 Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 09:14
          A Joan to nie?
      • ayelen40 Re: Renata Dancewicz 19.04.24, 09:13
        I księżna Alba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka