mamaanieli 18.07.05, 15:44 NO właśnie - kompletnie nie możemy z mężem dojśc do porozumienia, a termin tuż tuż.. Moze jakieś propozycje, pomysły... Mi podoba się np. Władysław i Ignacy. Mężowi... Józef i Benedykt. Dodam, że Anielka ma na drugie Maria, a Julian - Antoni. POZdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolmadakia Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 15:50 Imiona b.ładne.Własciwie prawie wszystkie i te już nadane i te dop.planowane.Wybrałabym Józefa,potem Benedykta/ale nie zdrabnianego na Benio:- (/.Władysław mi się nie podoba,Ignacy juz lepiej,choć zdrobnienie Ignac- zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 15:54 Wybrałabym Benedykta albo Ignacego Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 15:55 Tak jak cysia albo Ignas albo Benedykt. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 16:00 Poważnie? Benedykt? HIhi - nie sądziłam, że ktoś może mieć gust mojego meża A nie uważacie, ze to zbyt poważne? Taki Benedykt - dwulatek z pieluchą... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 16:05 MSZ to nie jest za poważne imię, przeciez to mały Benio. Odpowiedz Link Zgłoś
hauer Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 16:47 a ja uwielbiam zdrobnienia Benedykt - Beniś i Ignacy - Ignaś )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 16:05 Gdybym miała wybierać, wybrałabym z Twoich propozycji, najpewniej Ignaca. Ale rozumiem, że nie możecie się w ich kwestii dogadac i nasze opinie tu niewiele zmienią. W takim razie może wybrać jeszcze coś innego, np.: - Bronisław (dla każdego cos miłego; jednych przekona Wildstein, innych Geremek, jeszcze innych świeżo beatyfikowany decyzją Benedykta XVI ks. Bronisław Markiewicz); - Stefan - Bolesław - Wincenty - Konstanty - Henryk - Zygmunt - Kazimierz - Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 16:16 Bardzo podobają mi sie imiona: Stefan, Konstanty i Tadeusz. O Tadziu nawet wstępnie myśleliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 16:24 Ja tez bym byla za Konstantym badz Tadeuszem. Ale Benedykt - benio baaardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 21:44 A ciekawa jestem, dlaczego mąż nie chce się zgodzić na Ignasia lub Władzia? A Ty na Józinka lub Benia? I czy sa jakieś szanse na np. Tadzia właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 22:26 Zdecydowanie Ignacy Choć Józef, Władysław, Benedykt też bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Braciszek Anielki i Juliana... 18.07.05, 22:54 Anielka,Julian i ..może Beniamin? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 08:57 Józef, albo Benedykt Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 09:27 Z podanych imion podoba mi sie Ignacy. A może proponowany Beniamin? Albo - Cyryl, Cyprian ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 10:34 Mężowi "nie pasuje" Władek i Ignaś, a mi Benedykt i Józef... Takie irracjonalne. CHociaż prawdę mówiąc, wszystkie te imiona mi się podobają same w sobie. Mam jeszcze jeden typ, który ciągle nie daje mi spokoju, a jest tak oryginalny i w sumie dziwny, że nie wiem czy mogę ty imieniem "obciążać" dziecko: JUSTYN... Z tym imieniem wiąże się w jakiś sposób historia mojej rodziny i nie mogę się od tego imienia "opędzić". Dziwne, bo ja nigdy w życiu nie myślałam o tym, żeby mój syn miał tak na imię. Po prostu to imię, w sposób dość nieoczekiwany i zaskakujący, pojawiło się w mojej świadomości, no i gdzieś tam we mnie cały czas tkwi. Ale namotałam... W każdym razie, jeśli nadal chcecie mi pomóc - wypowiedzcie się u Justynie - tylko szczerze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Justyn 19.07.05, 10:36 Dla mnie Justyn się bardzo podoba. Nie lubię natomiast żeńskiej Justyny i uważam, że nie ma w sobie nic ciekawego i jest dość banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Justyn 19.07.05, 11:16 Jakis czas temu zapoczatkowalam watek na temat tego imienia i wiekszosc opinii byla baaardzo pozytywna. Ja jestem za, pasuje ladnie do Juliana i jest naprawde ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 14:19 Za Beniaminem nie byłabym z tej przyczyny, że może on się w tej chwili kojarzyc amerykańsko i serialowo, i w związaku z tym nie jest do końca z tej samej bajki, co Anielka i Julian. Ale jeśli byłaby to jedyna mozliwosć kompromisu, to ostatecznie czemu nie? Z tej serii mógłby też ew. być Benon. Co do Justyna, uważam, że jest bardzo pięknym i z klasą imieniem (za to za Justyną nie przepadam), tym lepszym, jesli wyrażałby przywiązanie do rodzinnej historii. Ponadto jestem przekonana, ze takie "niedawanie spokoju" przez jakieś imię w czasie ciąży może oznaczać, że własnie to imię będzie jak ulał dla dziecka. Zresztą sama tak miałam w czasie ciąży, że choć mój synek przez pół ciąży miał być Wincentym, nie dawało mi spokoju inne imię, odwazyłam się na nie (choć jest od Wincentego dużo rzadsze) i ani trochę nie żałuję (a myślę, że bym odrobinę żałowała, gdybym się nie odważyła). Dlatego Cię naawiam do Justyna (a co mąż na to imię?) A Wincenty dalej mi się podoba, i dalej jest w puli dla przyszłych dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 16:39 Poza tym chciałam dodać, ze Justyn to imię znane w Polsce co najmniej od 1222 roku Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 22:01 Do Anielki i Juliana, najbardziej pasuje mi Józef. A co do imienia Justyn, moj brat ma tak na drugie i bardzo zaluje, ze nie ma tak na pierwsze Imie Justyn i Justyna sa uwielbiane przez moja mame, ale nie sadze by miala szanse na wnuczke Justynke, ja na to nie pozwole )), w zanadrzu jest podobna Faustyna ! Co do Justyna, mam juz zupelnie inne zdanie. Super imie, bardzo meskie, niby oryginalne, ale przez osluchana Justyna, calkiem naturalne. Takze ja bym wybrala Justyna, badz Józefa! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Braciszek Anielki i Juliana... 23.07.05, 22:21 Nie, nie ,tylko nie Cyryl i nie Cyprian Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 13:02 My już niedługo będziemy mieli małą Anielkę. Zanim poznaliśmy płeć dla chłopca rozważaliśmy imiona: Tadeusz, Jędrzej, Stanisław. Z podanych przez Ciebie wybrałabym Józefa albo Benedykta. Beniamin też jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 16:47 Nie spodziewałam się takiej aprobaty dla Justyna... Jestem zaskoczona. Pozytywnie. Co mąz na to? Patrzy dziwnie, ale wyraźnie nie oponuje... Więc moze jednak A Justyny tez nie lubię. POzdrawiam. do Scarbonki: ja bym się nad Anielką jeszcze raz zastanowiła hihi To nomen omen... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Braciszek Anielki i Juliana... 19.07.05, 16:52 mamaanieli napisała: > Nie spodziewałam się takiej aprobaty dla Justyna... Jestem zaskoczona. > Pozytywnie. Co mąz na to? Patrzy dziwnie, ale wyraźnie nie oponuje... Więc moze > > jednak Bardzo jestem ciekawa, jaki będzie Wasz wybór Mam nadzieję, że nie omieszkasz nas powiadomić Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 20.07.05, 15:08 Jasne, że powiadomię. Przypuszczalnie jednak dopiero po porodzie, bo kto wie tak naprawdę co się urodzi Pozdrawiam. Mamaanielijuliankaikogośjeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Braciszek Anielki i Juliana... 21.07.05, 11:09 A może Emil lub Kamil? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 21.07.05, 12:57 Emil i KAmil odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 22.07.05, 10:49 No to rzeczywiście macie problem - mi się te cztery imona ogromnie podobają. Można by rozważyć kompromisowe pomieszanie par - np. Ignacy Benedykt. Do Anieli i Juliana pasowałby mi Kornel, Tadeusz, Jan, Leon. W Justynie jesdt coś intrygujcego, ale nie wiem czy mi się podoba A jeśliby jednak dziecko okazało się dziewczynką - Liliana lub Ludwika. Pozdrawiam, Imb. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli do Imbirka 22.07.05, 14:43 Wiesz, ja mam bardzo podobne odczucia gdy myślę o imieniu Justyn. Ono mnie intryguje, a nie wiem czy mi się podoba... Ale coś mi się wydaje, że będziemy mieli Justynka. Mąż przychylny, okazało sie że w jego rodznie jest Justyn - historia tego człowieka, dziś księdza, jest przedziwna, słuchałam z zapartym tchem. A w dodatku, mam termin na 25 września. Wczoraj mąż zajrzał do kalendarza: imieniny JUSTYNA. O! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: do Imbirka 22.07.05, 16:02 mamaanieli napisała: > Wiesz, ja mam bardzo podobne odczucia gdy myślę o imieniu Justyn. Ono mnie > intryguje, a nie wiem czy mi się podoba... Ale coś mi się wydaje, że będziemy > mieli Justynka. Mąż przychylny, okazało sie że w jego rodznie jest Justyn - > historia tego człowieka, dziś księdza, jest przedziwna, słuchałam z zapartym > tchem. A w dodatku, mam termin na 25 września. Wczoraj mąż zajrzał do > kalendarza: imieniny JUSTYNA. O! Pozdrawiam. To niesamowite zbiegi okolicznosci! Zawiadom nas czy zdecydowaliscie sie na Justyna! Odpowiedz Link Zgłoś
kirkea Re: Braciszek Anielki i Juliana... 22.07.05, 14:56 Justyn zdecydowanie ma to "coś" w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Braciszek Anielki i Juliana... 24.07.05, 14:19 Tez jestem za Justynem! Bardzo pasuje do zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 25.07.05, 15:22 O ile będzie syn, będzie Justyn Dziewczynka (małe prawdopodobieństwo ) - Malwinka. Dziekuję za rady. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Braciszek Anielki i Juliana... 25.07.05, 15:25 mamaanieli napisała: > O ile będzie syn, będzie Justyn Super! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Braciszek Anielki i Juliana... 26.07.05, 10:16 mamaanieli napisała: > O ile będzie syn, będzie Justyn Dziewczynka (małe prawdopodobieństwo ) - > Malwinka. Popieram calkowicie i koniecznie sie pochwal jak juz malenstwo bedzie na swiecie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 27.07.05, 13:43 To dopiero za osiem tygodni, ale napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Braciszek Anielki i Juliana... 28.09.05, 16:05 osiem tygodni minęło. JUSTYNEK PIOTR urodził się 24 września. Jest cudny... DZięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś