glista_ludzka 19.07.05, 13:22 Wiadomo, że dzieci nadają imiona lalkom, pluszakom itp., ale bywa, że i dorośli nadają imiona przedmiotom, do których mają jakiś emocjonalny stosunek. I tak stary, poczciwy duży fiat rodziców mojej koleżanki ma na imię Florek. Czy znacie podobne historie? Jak chcecie, możecie się również podzielić imionami Waszych zabawek z dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 13:25 Moje lalki nosiły imiona Marita, Karina, Emma, Zuzanna. Dzisiaj żadne z nich oprócz Emmy mi się nie podoba Jeśli chodzi o przedmioty - miałam też koc (!), który nazwałam żeńskim imieniem (!), Dorotka. Później przestało mi się w ogóle to imię podobać, a teraz znów zaczęło Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 13:43 Z tego, co pamiętam to miałam pluszową małpę o imieniu Róża, taką wielką lalkę - Justynę i misia Krzysia a wiecie wciąż te zabawki leżą na strychu! Szczerze teraz żadne mi się z tych imion nie podoba! A mój kolega miał swój ukochany samochód przy kolegach mawiał na niego pocisk jednak, gdy zostawali sami zawsze - szczególnie jadąc mówił do niego Guciu!!! A i motor(takiego dużego ścigacza)- Telimenkę posiadał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 14:37 Ja dostałam kiedyś od męża plecak w formie misia, który nosi imię Edward. Bywa używany do dziś. W dzieciństwie wszystkie moje pluszaki miały imiona, ale dużo tego było Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 14:48 Moja kuzynka także ma taki plecak - miś i nazwała go Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 14:49 A ja kiedys pisałam pamiętnik i ponieważ wtedy bardzo lubiłam imię Filip, to pamiętnik nosił własnie to imię Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: nadawanie imion przedmiotom 19.07.05, 16:34 Moja zmywareczka nosi imię Franczeska.Bo kiedyś były pralki Franie,a zmywarka jest włoska,więc ma na imię po włosku.... Odpowiedz Link Zgłoś