semijo 24.07.05, 20:42 ..że podobają wam się ale tylko w postaci męskiej bądź żeńskiej. Ja tak mam z dwoma. Bardzo podobają mi się imiona Dominika i Karolina, ale za to imiona Dominik i Karol uważam za jedne z najbrzydszych męskich. A jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi79 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 08:38 Ja nie przepadam za męską formą imion,które mają też formę żeńską: np.nie lubię Patryk(bo jest też Patrycja),Julian(bo jest Julia;ale już Juliusz jest OK-wg mnie bardziej "męskie"),Dominik,też Olaf(bo jest Ola),Kamil,Oliwier itp.Wyjątkiem jest Antoni-imię uwielbiam,nie przepadam za to za formą Antonina... Najbardziej lubię męskie imiona,które nie mają "formy żeńskiej" np.Jeremi,Mikołaj,Tobiasz... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 08:47 A ja mam taką znajomą, Izę. Posiada ona dwójkę dzieci - Patryka i Dominikę. Tłumaczyła mi kiedyś, że wybierając imiona dla nich sugerowała się tym, aby imię miało dwie wersje, żeńską i męską. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 09:45 semijo napisała: > ..że podobają wam się ale tylko w postaci męskiej bądź żeńskiej. Jest tak i u mnie. Np.: Justyn. > Bardzo podobają mi się imiona Dominika i Karolina, ale za to imiona > Dominik i Karol uważam za jedne z najbrzydszych męskich. A jak to jest u was? Ja akurat nie cieprie Karoliny i Dominiki, natomiast ich meskie wersje moga byc, choc mnie nie zachwycaja. Karol juz najbardziej (nie lubie przydlugich imion). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 14:02 gunka2 napisała: > semijo napisała: > > > ..że podobają wam się ale tylko w postaci męskiej bądź żeńskiej. > Jest tak i u mnie. Np.: Justyn. Justyn (ładny) i Justyna (nie przepadam) mi również przyszły pierwsze do głowy. gdyby poszperać, na pewno znalazłoby się więcej takich par, choćby Wiktor (fantastyczne) i Wiktoria (obecnie z dystansem) albo Franciszek (nie mogę się przekonac) i Franciszka (cudeńko). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 15:08 Tez tak mam oczywiscie: Leon - Leonia np Za Leonem az tak nie przepadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Macie tak z niektórymi imionami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:27 Znam małżeństwo - Justynę i Justyna (imię Justyna bardzo lubię). Znam małżeństwo - Zbigniewę i Zbigniewa (imię Zbigniew jest mi bardzo bliskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Macie tak z niektórymi imionami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:29 Franciszek może być, do Franciszki się nie przekonam. Może dlatego, że w moim regionie Franciszkę zdrabniano - FRANCKA. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Macie tak z niektórymi imionami... 25.07.05, 10:00 Też tak mam. Ja akurat bardzo lubię imię Karol, natomiast Karolina dla mnie odpada. Podoba mi się również Daria za to bardzo nie lubię Dariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Macie tak z niektórymi imionami... 21.12.05, 16:59 Bardzo podoba mi się Witalia Ale Witalis w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Macie tak z niektórymi imionami... 22.12.05, 11:29 Podoba mi się Aleksandra, Dominika. Za Aleksandrem i Dominikiem nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Macie tak z niektórymi imionami... 21.05.06, 06:47 Tak. Lubię np. imię Antonina, a Antoni w ogóle mi się nie podoba. Z kolei Dominik to jedno z moich ulubionych męskich imion, a Dominika mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Macie tak z niektórymi imionami... 21.05.06, 10:53 Mi też podoba sie Karol-za to Karolina juz nie. Aleksander też bardziej podoba mi się od Aleksandry. Tak samo jest z Dominikiem i Dominiką. Ale ja mam raczej tak ze jak mi sie męska forma nie podoba, to żenska, raczej też nie zachwyca i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 23.05.06, 19:32 dominik jest sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Macie tak z niektórymi imionami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:33 Nie lubię imienia Jan. Za to imię Joanna baaardzo. Podoba mi się imię Stefania. Stefan zdecydowanie odpada. Imiona chrzestnych mojej córki to Eugenia i Eugeniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Macie tak z niektórymi imionami... 21.10.06, 13:59 Konrad i Konradyna)))). Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Aleksander, Maria, Anna.... 22.10.06, 09:17 Te wszystkie Olusie, Maryśki i Anulki, Anki przyprawiaja mnie o ból zębów Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Macie tak z niektórymi imionami... 22.10.06, 22:51 ja wole imiona "oryginalnie zenskie", albo "oryginalnie męskie" w sensie nie lubie zenskich imion utworzonych od meskiej formy aleksander i aleksandra to chyba jedyna para ktora mi sie podoba tak samo reszta raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Macie tak z niektórymi imionami... 22.10.06, 22:58 a o jednej jeszcze parze zapomnialam, która mnie zachwyca niezaleznie od plci Michał i Michalina w tym przypadku darowuję Michasi "odmęskośc" Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Macie tak z niektórymi imionami... 23.10.06, 14:49 Wolę Juliana i Juliusza od Julii. Aleksandra od Aleksandry. Wiktora od Wiktorii. Stanisława od Stanisławy. Konstantego od Konstancji. Ale w większości podobnie odbieram zarówno żeńską jak i męską formę jakiegoś imienia. Np. w równym stopniu podoba mi się Emilia i Emil, Marceli i Marcelina, Antoni i Antonina, tak jak i w równym stopniu nie podoba mi się Adrian i Adriana, Oliwia i Oliwier itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Macie tak z niektórymi imionami... IP: *.devs.futuro.pl 15.03.07, 13:29 Marcelina -tak Aleksander-tak Anatolia-tak)) Emilia-tak Marcel-nie Aleksandra-zdecydowane nie Anatol-nie Emil-nie Maria-slicznie Mikołaj-uwielbiam Kornelia-tak Apolonia-tak Marian-nie Nicola-nie znoszę Kornel-nie Apoloniusz-nie Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 18.03.07, 19:22 Kamil i Kamila. Kamil - może być. Kamila - nie podoba mi się. Józef i Józefa lub Józefina. Józef - fajne. Józefa - obrzydliwe. Już lepiej Józefina, ale też nie za bardzo. Kazimierz i Kazimiera. Kazimierz - fajne. Kazimiera - fuuuj... Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Macie tak z niektórymi imionami... 01.08.07, 22:12 Stanisław i Stanisława - wolę Stanisława Kazimierz i kazimiera - Kazimierz Julian i Julia - Julian Dominik i Dominika - Dominik Antoni i Antonina - Antonina Michał i Michalina - Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 02.08.07, 13:48 Właśnie - popularne robią się męskie wersje starych imion, ale żeńskie już nie. Pojawiają się Stanisławowie, Franciszkowie, Kazimierowie, ale już nie Stanisławy, Franciszki, Kazimiery. Tylko Antonina się przebiła. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Macie tak z niektórymi imionami... 02.08.07, 14:44 A właśnie podoba mi się Franciszka bardziej niż Franciszek I jeszcze Fryderykę lubię, ale na równi z Fryderykiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Macie tak z niektórymi imionami... 02.08.07, 23:31 Kwestia czasu, myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Macie tak z niektórymi imionami... IP: *.chello.pl 03.08.07, 18:40 Gdzieś już pisałam na ten temat, bo też mam skrajne uczucia w zależności od formy imienia. Żeński formy podobają mi się: Dominika, Kamila, Adrianna ( Karol =Karolina). Męskie formy wydają mi się mało męskie. Wąsaty, z brzuszkiem Dominik koło 60-oj nie, Kamil podobnie- do jakiegoś wieku ujdzie. Oliwier to chyba najgorsza wersja pod każdym względem- wg. mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Macie tak z niektórymi imionami... 30.12.07, 22:48 Lubię Adriannę, nie lubię (i to bardzo) Adriana, lubię Krystynę, nie lubię Krystiana, nie lubię Mariana/Mariusza a uwielbiam Mariannę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Macie tak z niektórymi imionami... 28.05.08, 14:18 Ja mam tak z moim ukochanym imieniem dla dziewczynki czyli Emilia. Emil szczerze mi sie nie podoba. To samo z Dominika (moje z bierzmowania) a juz Dominik - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś