aedo 25.07.05, 22:25 Moja znajoma nazwała tak synka. Myślę, że to całkiem ładne imię i chyba niezbyt popularne. Ja znam osobiście tylko jednego Błażeja a w otoczeniu słyszałam o dwóch. To niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Błażej 29.07.05, 19:51 Błazej bardzo mi się podoba, ale z teego, co zauważyłam na forum, jest to imię kontrowersyjne - przez niektórych lubiane, przez innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Błażej 29.07.05, 20:23 Bardzo lubię owe imię - w przeciwieństwie niestety do mojego męża. W moim rankingu zajmuje ono dość wysoką pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: Błażej 29.07.05, 20:30 Imię to kojarzy mi się z osobą zabawną i figlaraną! więc ogólnie bardzo pozytywnie! podoba mi się to imię=)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Błażej 20.05.06, 22:28 Mnie się kojarzy z pewnym Błażejem w wieku obecnie okołoemerytalnym, którego znam. Bardzo mądry i dostojny facet, gdybym się miała kierować jego osobą przy nadawaniu imion, to nazwałabym tak dziecko bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Błażej IP: 194.205.246.* 25.10.06, 17:19 tak, np z figlarnym blaznem! Odpowiedz Link Zgłoś
ladylazaruss Re: Błażej 29.07.05, 20:41 nie bede chyba zbyt obiektywna, bo majac znajomego o danym imieniu, imie oceniam przez pryzmat osoby ktora je nosi. w tym przypadku uwazam, ze jest swietne ale brzmienie rowniez bardzo mi sie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Błażej 29.07.05, 22:59 To jedno z naszych imion "naj" na liście dla przyszłego potomka. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Błażej 21.12.05, 17:01 Błażej niedawno pojawił się w telenoweli pod tytułem "Klan". Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Błażej 21.05.06, 08:49 No to ja dodam głos, mój synek ma 6,5 roku, ma na imię Błażej, imię super do niego pasuje, jest zadziorny i przylepny. Uważam, że trafiliśmy z nim w 10!! Zwłaszcza, że nadaliśmy mu imię w drugiej dobie po porodzie, miał byc Maks, dobrze, że nas olśniło!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Błażej 21.05.06, 08:50 Ddam jeszcze, że drugi synek (1 i 2 m-ce) ma na imię Makary, uważam, że też trafione, ale czas pokaże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Błażej 27.05.06, 15:35 Chciałam mieć synka Błażejka. Ale wyszły dwie dziewuszki Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Błażej 24.10.06, 20:00 Znam świetnego Błażeja, a i samo imię niesamowicie mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
corleinne Re: Błażej 24.10.06, 20:28 Znam Błażeja rocznik '82. Szkoda, że to imię nie ma dobrych zdrobnień, bo ten mój znajomy to dość dowcipna osobistość i jakość dziwnie było nazywać go Błażejem, tak to dostojnie brzmi... Najczęściej wołano go więc po nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Błażej 25.10.06, 19:12 corleinne napisała: Szkoda, że to imię nie ma dobrych zdrobnień, bo ten m > ój znajomy to dość dowcipna osobistość i jakość dziwnie było nazywać go Błażeje > m, tak to dostojnie brzmi... Są zdrobnienia przecież; a Błażek? Odpowiedz Link Zgłoś