plemniczek2 28.07.05, 23:36 Azazel, jakie jest wasze zdanie na temat tego imienia?Pasuje do chłopca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 00:15 Jeszcze wchodzi w grę prowokator A wrzuć sobie w google Azazela, to będziesz wiedzieć, dlaczego tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 00:17 Gdyby jednak pytanie było poważne, to uważam, ze należy takich imion unikać jak diabeł święconej wody (nomen omen), a proponowałabym Ci zamiast tego imię Azariasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 08:46 przecież to imię jednego z głównych upadłych aniołów, czyli po prostu diabła. Nawet nie wiem, czy byś zarejestrowała dziecko w urzędzie. słyszałam o przypadku, kiedy rodzice chcieli zarejestrować dziecko jako Lucyfer, ale na szczęście urzędnicy się nie zgodzili Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Azazel...co myślicie? 06.09.05, 00:25 pojdzmy na calosc!czemu nie lucyfer!ciekawe czy bedzie grzeczny... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 08:59 Gaudencjo, przecież to na pewno prowokacja Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 09:36 Na 99% tak, ale przecież zdarzył się legendrny typ, co chiał nazwać dziecko Kurtyzana. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 10:18 gaudencja napisała: > Na 99% tak, ale przecież zdarzył się legendrny typ, co chiał nazwać dziecko > Kurtyzana. A jeśli ten typ wcale nie istniał ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 10:45 Przypuszczam, ze akurat istniał, choć dawno temu. Głupota ludzka jest nieograniczona, więc nie uważam tego za nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 12:56 Podobne imiona np. Szatan były nadawane dzieciom podczas rewolucji meksykanskiej, która była jeszcze bardziej antykościelna niż rewolucja październikowa Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 14:37 Okropne... Kojarzy sie jednoznacznie. Nie wiem czy ktokolwiek chciałby tak skrzywdzić dziecko dając takie "imię". Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 16:17 A jesli ktos faktycznie ma zamiar tk dac naimie dziecku...oby to była prowokcja.zadziwia mnie to,że rodzice małych dzieci wyszukują coraz dziwniejsze,bardziej wyszukane i iona dla swoich pociech nie myśląc niekiedy o konsekwencjach swojej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Azazel...co myślicie? 29.07.05, 16:24 Ja bym wolała Asasello. Dużo bardziej literacko Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Azazel...co myślicie? 02.08.05, 00:15 wielbiciel filmu "Fallen"???? po polsku to chyba było "w sieci zła" czy coś takiego mnie też się ten film podobał, ale nie szalej w stylu Izaury... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Azazel...co myślicie? 05.09.05, 19:20 No tak.I pomysleć co by z biednego dziecka wyrosło.Mały statanista,albo jeszcze lepiej Antychryst!!!A teraz napoważnie.Jeśli to nie jest(A NA PEWNO JEST) prowokacja,to znaczy,że po swiecie choddzą naprawdę ,,DZIWNI" ludzie. Pozdrawiam Linna-Altair vs Linaya vs Alpha Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Azazel...co myślicie? 05.09.05, 21:56 hehe... mi sie podobają takie "prowokacyjne" imiona.Czemu by nie? Azazel jest super Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Azazel...co myślicie? 06.09.05, 14:34 Pasuje ale do cukierków typu żelki, jak ktoś sobie nimi buźkę zatka to taki dźwięk może pewnie z siebie wydać Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Azazel...co myślicie? 06.09.05, 14:39 żelki Azazel - szatański odlot Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Azazel...co myślicie? 07.09.05, 00:15 żelki Azazel - szatański odlot hehe ciekawe czy smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
iduska Re: Azazel...co myślicie? 06.09.05, 14:45 A dzis w TV przy okazji tej dyskusji o imionach o ktorej dziewczyny juz pisaly w innym watku, pani z USC powiedziala, ze w naszym kraju zyje kilku Hektopaskali. Wyobrazacie to sobie???? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Azazel...co myślicie? 06.09.05, 17:07 Chyba, że się urodzili po 1994, bo Rymut ich nie wykazuje. Jest za to 17 Hektorów, ale to chyba całkiem normalne imię Odpowiedz Link Zgłoś
kiedy-mama Re: Azazel...co myślicie? 07.09.05, 08:09 Tez wczoraj slyszalam o Hektopaskalach. Wygladalo na to, ze to kilku malych chlopcow, wiec moze byc po 1994... )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Hektopaskal 07.09.05, 14:00 No tak, to możliwe - w końcu zdrobnienie od tego imienia to Paskal A sam Paskal brzmi tak niepoważnie DDDD Odpowiedz Link Zgłoś