alexandra74 30.07.05, 08:34 Jesteśmy z mężem w małym konflikcie, poniewaz on upiera sie przy Aleksandrze (był juz wątek, ze jest oklepane, bardzo popularne obecnie). Ja od zawsze chciałam Agata, jednak moja kolezanka z pokoju ma Agatę, wiem, że to nie powód, ale zawsze bedzie jakieś "wypominanie", że to od niej. Ostatnio bardzo podoba mi sie Ewelina, na co mój małżonek odpowiedział, że dobrze, ale Karolina, na co z kolei ja sie nie godze, ostatecznie obstając przy Ewelinie. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ewelina 30.07.05, 08:56 Zarówno Aleksandra, jak i Karolina są teraz w mniej więcej pierwszej 10-tce, tylko że Aleksandra na 2 miejscu, a była długo na pierwszym, więc oba są doyć oklepane. Z drugiej strony o tyle rozumiem Twojego męża, że Ewelina średnio mi się podoba. Hmmm, a może jednak Agata? W końcu imię córka będzie nosić przez całe życie, a kontakt z koleżanką bedziesz mieć albo i nie? W końcu jest to imię tak znane, że mogłaś chcieć nazwać tak córke z innych powodów, niż naśladowanie koleżanki. Zerkam tak sobie jeszcze na tę ściągawkę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=20149481&a=20149481 - i zaproponowałabym może albo jakieś inne imię z pierwszej 50-tki zakończone na -ina, ale rzadsze niż Karolina, np. Antonina, Paulina, Michalina; albo z kolei nawiązujac do Eweliny bardziej klasyczne imiona, typu Ewa czy Emilia. A proponuję inne imię, bo obawiam się, że z takiego pata może być trudno wybrnąć. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ewelina 30.07.05, 09:06 Michalina, Antonina, Paulina - odpadają, nie podoba mi sie żadne z nich. Ewa ma na imie moja teściowa, jest ładne ale wg mnie zbyt skromne. Może jednak Agata zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ewelina 30.07.05, 09:09 A może Józefina? Albo Serafina? Proponuję jeszcze Honoratę, Beatę, Dorotę... Ładne imiona, ale jednak nie tak "skromne", jak Ewa i dość rzadko obecnie nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ewelina 30.07.05, 12:24 Może być jeszcze Marcelina, Marcysia - jest obecnie w okolicach popularnosci Eweliny. Ale jeśli nie, to faktycznie najlepsza chyba jest Agata. Namawiałabym na Ewę (eleganckie imię, a na córkę zawsze możesz mówić Ewelinka traktując to jako zdrobnienie), ale skoro ma tak na imię teściowa, to moze faktycznie lepiej nie? Nadawanie imion rodzinnych to fajny pomysł, imię babci jest chyba jednak jeszcze trochę za wczesne. Chociaż kiedyś nadawano właśnie po babciach. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: Ewelina 30.07.05, 09:46 A może Agnieszka , trochę podobne do Agaty a jednak inne!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ewelina 30.07.05, 10:01 Agnieszka - miałam 6 Agnieszek w klasie, to było najbardziej popularne imię za moich czasów, co druga dziewczyna była Agnieszką. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: Ewelina 30.07.05, 10:03 hmmm to może Liwia? ja tak na 100% nazwe swoją córunie!! A tobie jak się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ewelina 30.07.05, 11:24 Liwia - bardzo ładnie. Macie rację, nie musze kierować sie tym, że koleżanka z pokoju ma Agatkę. Dla mnie bardzo ważne jest to, czy imię gra z nazwiskiem. I Agata gra, Ewelina też. Sama juz nie wiem, które wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: Ewelina 30.07.05, 11:29 Naprawdę cieszę się , że doszłaś do takiego wniosku!! A co do Agatki i Ewelinki to może poprostu na pierwsze dasz Agata a na drugie Ewelina! chyba że masz już jakiś pomysł na drugie imię?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Ewelina 30.07.05, 10:22 Nie podoba mi się to imię. Zdecydowanie opowiadam się z Agatą, bo przecież jaką masz gwarancje, że całe życie spędzisz z koleżanką w jednym pokoju?! Sama stawarzasz jakieś przeszkody. Moja siostra ma na imię Agata. To samo imię nosi córka najlepszej przyjaciółki mojej mamy. Poprostu podobało im się to imię. A mnie do Agat przyciągała jakaś nieziemska siła- moja przyjacióła od czasów szkolnych to Agata. Jedna z moich wychowawczyń też była Agatą) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ewelina 30.07.05, 10:30 Agata była wtedy równie oklepana jak Agnieszka. Wtedy co druga dziewczyna była Agnieszką, jak piszesz, ale teraz nie jest to częste imię. W kazdym razie obydwa te imiona podobają mi się bardziej niz Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
kalincia Ewelina 30.07.05, 11:37 Ewelina to jedno z moich ulubionych imion, bardzo ladne i dziewczece co do Agaty to kiedys mi sie podobalo, dopoki wujek kiedys nie powiedzial ze mieli krowe Agate ... od tego czasu Agata kojarzy mi sie dosc jednoznacznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ewelina 30.07.05, 12:03 Ale Kalincia, nie ma co kierowac sie takimi skojarzeniami, bo zawsze coś znajdziesz. Z tym pierwszym i drugim imieniem to jest dobry pomysł, zastanawiałam się nad tym. Moi synowie maja tylko po jednym imieniu, przy pierwszym mój mąż nie wiedział jakie dac drugie i zarejestrował tylko jedno, przy drugim nie chcieliśmy sie wyłamywać i też ma jedno imię. Ale myślę, że dla dziewczynki mozna zrobić wyjątek) Z imieniem dla chłopca nie miałąbym problemu - byłby Michał. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Ewelina i Agata. 30.07.05, 21:03 My daliśmy Agata, choć mężowi podobało się też Ewelina i Aleksandra. Mnie też imiona się kojarzą ze znanymi mi osobami, mimo wszystko że żona kuzyna też Agata postanowiliśmy że Agatka i już. Za to planuje dla drugiej córeczki gdyby kiedyś była Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ewelina i Agata. 30.07.05, 21:30 Ja rowniez jestem za Agata - to naprawde wdzieczne imie. Ewelinka to dla mnie bardziej zdrobnienie Ewy, ktora tez lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ewelina 31.07.05, 09:30 A ja jestem za Ewelina! Moim zdaniem nie ma co dublowac imion, moze wasze coreczki w przyszlosci beda sie przyjaznily?! Ewelina- ladne, kobiece i na pewno bedzie sie wyrozniac, ale nie az tak jak np. Edwina , choc to drugie imie, tez piekne i bardzo je polecam dla odwaznych mam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Ewelina 31.07.05, 20:45 Żadnego z tych imion nie nadalabym wlasnemu dziecku, zreszta ja sama jestem Agatą Jesli podoba wam sie to imie i nie bedzie wam przeszkadzac Agatka kolezanki to powinniscie je nadac, ale jest przeciez tyle imion, kazdy kalendarz jest nimi napchany i naprawde nie ma w nim nic ladniejszego od Oli, Eweli czy Agaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Ewelina 01.08.05, 08:31 Naprawdę nie ma. Jednym podoba sie Agata i Ewelina, innym Józefina, Honorata czy Beata. A Aleksandra wcale nie jest jakieś rewelacyjne, a koleżanki z forum tylko utwierdziły mnie w jego obecnie niesłychanej popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Ewelina 01.08.05, 16:53 EWELINA BARDZO ŁADNIE I NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA Z TYCH IMION CO WYMIENIŁAS POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Ewelina 01.08.05, 17:15 Moim zdaniem Agata lub ewentualnie Ewelina. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Ewelina 08.09.05, 19:11 Rzeczywiście z tych imion Ewelina jest najładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Ewelina 08.09.05, 20:02 Ewelina jest śliczne. Niewiem, może dlatego że mam super przyjaciółkę Ewelinę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodził się... Michał :) 05.02.06, 14:20 Serdecznie gratuluję rodzicom! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16556&w=33321791&a=33608398 Odpowiedz Link Zgłoś