erba Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.08.05, 19:06 spokojnie, spokojnie, push push )) Odpowiedz Link Zgłoś
sidhe-e R:10 najmniej przeze mnie lubianych imion damskich 05.09.06, 00:34 Angelika Nicola (ale już Nicole i ole nie jest nadane w Polsce bardziej mi pasuje) Magda (wydaje mi się ordynarne w porównaniu z Magdaleną) Arletta Żanna Marika Marcela Maryla Donata Florentyna zauważyłam ogólną niechęć do imion germańskich i nordyckich (Brunhilda, Blanka...) a także słowiańskich (wszystkie -sławy) swoją drogą, ciekawa jestem, czy ktoś umieścił na liście nielubianych imion swoje własne... choć moje imię pojawiło się parę razy jako nielubiane (bo barbarzyńskie) nie będę pisała, że przecież jest piękne i powinnyście je podziwiać. i jakoś nie jest mi przykro z tego powodu. ze wszystkich wymienionych przez mnie imion tylko dwa jestem w stanie przypisać jakiejś osobie. napisałam te imiona których brzmienie mi po prostu nie odpowiada. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek51 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 24.08.05, 09:01 Już się nieraz przekonałam,że do imienia można się najpierw przyzwyczaić,a nastęnie je polubić i jest to niewytłumaczalne.Nieraz imię mi się niepodobało,a jak kogoś o tym imieniu poznałam,to nie to,że się nim zachwycam,ale mi nie przeszkadza. Pozdrawiam wszystkich Imionoposiadaczy-LIDIA Odpowiedz Link Zgłoś
heidi13 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 24.08.05, 11:12 A "Marzenę" zostawcie w spokoju, bo to jest bardzo piękne imię. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 24.08.05, 11:18 heidi13 napisała: > A "Marzenę" zostawcie w spokoju, bo to jest bardzo piękne imię. > Marzena Mnie też się podoba, chociaż wiem, że to raczej średniowieczne zdrobnienie od Małgorzaty Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 23:10 W Czechach Marzenka to nasza Marysia, popularne zdrobnienie funkcjonujące również dziś. Pozdrawiam M. PS. Nasza Marzena etymologicznie pochodzi od Moreny lub Morzeny słowiańskiej boginki życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 23:12 Raczej jednak od zdrobnienia Małgorzaty lub Marii, przynajmniej tak twierdzi Grzenia kalendarz.pwn.pl/dzien.php?y=2006&m=4&d=26 Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.01.06, 14:59 Podałam według słownika czesko - polskiego Bohumila Vydry, Statni Pedagogicke Nakladatelstvo, Praha 1958. Być może coś drgnęło przez lat w tej materii i nauka poszła do przodu, bo ten słownik to niedawno starodrukiem będzie www.rodinaonline.cz/archiv/2002/40/jmena.htm Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 25.08.05, 19:25 1Zoe 2Rebeka 3Brunchilda,Hermenegilda itp. 4Jessica 5Nicole,Nikola 6Starodawne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
bebe73 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 26.08.05, 23:24 Wymienianie imion które się nam nie podobają - ok. Każdy ma swój gust. Ale teksty typu "jak moze się podobać imię takie a takie" nie najlepiej świadczy o autorce.O gustach i kolorach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igulka01 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 26.08.05, 23:56 Witam Powiem Wam, że to indywidualna sprawa jakie imię rodzice wybiorą dla swojego dziecka, ale wątek ciekawy można się pośmiać. Ja powiem ciekawą rzecz, może ja mam pech,ale mam szczęście do takich sytuacji. Znam kilkoro dzieci i piesków o tych samych imionach i to mi się bardzo nie podoba. Znam małego Oskarka i pies sąsiadki też Oskar. Suczka znajomych Sara i córka koleżanki też Sara. To samo z Kubą czy Maksem. A mi się podobają długie imiona dla dziewczynek. Aleksandra, Anastazja, Magdalena, Julianna. I zwracanie się do dziecka w ten sposób. Nie żadne Olusie Juleczki czy tym podobne zdrobnienia. Pozdrawiam Pa Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 29.08.05, 11:55 1.benita 2.denisa 3.kunegunda 4.hermenegilda 5.simona 6.lodzia 7.malina 8.zdzisia 9.jadzia 10.karolina Odpowiedz Link Zgłoś
marta-martusia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 29.08.05, 17:34 1. Zdzislawa, Wieslawa, Jozefa itp. 2. Beata 3. Angelika 4. Nikola/ Nicole 5. Danuta 6. Natalia 7. Monika 8. Magda/ Magdalena 9. Sandra 10. Malwina/ Balbina Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 13:43 Sandra Wioletta Klaudia Iwona Ilona Andżelika Marlena Nikola Żaneta Anita Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 15:08 Katarzyna Wiesława Zdzisława Sylwia Dorota Iwona Angelika Kamila Karolina Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:21 cataluna napisała: > Katarzyna - ujdzie > Wiesława - nie > Zdzisława - jw. > Sylwia - nie mój gust > Dorota - ładne > Iwona - może być > Angelika - może być > Kamila - nie mój gust > Karolina - jw. > Lidia - ładne > Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:18 andaba napisała: > Sandra - nie mój gust > Wioletta - ładne > Klaudia - nie mój > Iwona - może być > Ilona - ładne > Andżelika - miłe skojarzenia > Marlena - ładne > Nikola - nie > Żaneta - ładne > Anita - może być > > Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:16 marta-martusia napisała: > 1. Zdzislawa, Wieslawa, Jozefa itp. - blee > 2. Beata - ładne > 3. Angelika - miłe skojarzenia > 4. Nikola/ Nicole - blee > 5. Danuta - ładne > 6. Natalia - nie mój gust > 7. Monika - może być > 8. Magda/ Magdalena - jw. > 9. Sandra - nie > 10. Malwina/ Balbina - Malwina może być, Balbina nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:15 Niekturzy obrazili mnie Nataię , moją mamusię Beatkę , moją babcie józefe imię natalia jest piękne tam gdzie te imiona wystepuja to ich imiona sa imiona są okropne Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:14 bodomlake napisała: > 1.benita - blee > 2.denisa - blee > 3.kunegunda - blee > 4.hermenegilda - blee > 5.simona - blee > 6.lodzia - średnie > 7.malina - ładne > 8.zdzisia - blee > 9.jadzia - nie > 10.karolina - nie Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 15:49 Rany, coście się na Monikę uwzięli. To takie ładniutkie imię . A na serio zgadzam się z opinią, że nie ma imion brzydkich tylko takie które komuś się nie podobają. Moje typy do nie podobania: Małgorzata, Magdalena, Katarzyna - makabryczne zdrobnienia a do tego przykre skojarzenia co do niektórych osób je noszących. A Genowefa to moja ukochana babcia i pomimo, że imię obiektywnie nie najładniejsze to dla mnie moze być. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 16:41 Tak wiele z was ma bardzo negatywne odczucia dotyczace Klaudii, ze chyba bede musia zmienic swojego nick'a. Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 17:48 Irena Teresa Danuta Karolina Bogumila ( i podobne) Kazimiera ( i podobne) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.01.06, 20:19 Kunegunda Bernadeta Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 24.07.06, 22:41 Bernadeta i Kunegunda to były wielkie święte i zaliczanie ich w poczet najbrzydszych imoim to lekka przesada... Jak się wam nie podobają to nie musicie tak dzieci nazywać, ale czemu zaraz lista najbrzydszych imion, litości... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 24.07.06, 22:53 1 Mariola 2 Jolanta 3 Joanna 4 Marcelina 5 Józefa 6 Bronisława 7 Teresa 8 Irmina 9 Sabina 10 Estera To subiektywna ocena, więc niech nikt tego do siebie nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 25.07.06, 19:42 Martyna Aldona Kamila Dorota Jolanta Milena Anastazja Klaudia Jakoś więcej nie przychodzi mi do głowy. Ale tu tak naprawdę chyba nie chodzi o imiona tylko o osoby, które się z nimi kojarzą... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 14.01.06, 00:34 Grażyna, Karolina, Agata, Teresa, Hanna, Ewelina, Angelika, Anna !!!, Klaudia, Natalia !! i inne Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 14.01.06, 21:41 Z powodu pretensjonalności lub kiczowatości poniższe wydają mi się brzydkie: 1.Andżelika 2.Martyna 3.Jowita 4.Nikola 5.Marzena 6.Ewelina 7.Mariola z powodu czegoś,czego nie wiem-po prostu brzydko mi brzmią mimo,że nie pretensjonalne i zwykłe imiona 8.Katarzyna 9.Magdalena 10.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:23 mavva napisała: > Z powodu pretensjonalności lub kiczowatości poniższe wydają mi się brzydkie: > 1.Andżelika - może być > 2.Martyna - takie sobie > 3.Jowita - jw. > 4.Nikola - blee > 5.Marzena - ładne > 6.Ewelina - nie > 7.Mariola - nie > > z powodu czegoś,czego nie wiem-po prostu brzydko mi brzmią mimo,że nie > pretensjonalne i zwykłe imiona > 8.Katarzyna - może być > 9.Magdalena - ładne > 10.Beata - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
minka_chinka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 00:50 1. Sylwia 2. Bożena 3. Wioleta 4. Dorota 5. Magdalena 6. Aneta 7. Klaudia 8. Marzena 9. Małgorzata 10. Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 16:34 Mam jedno z najbrzydszych imion Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 17:19 titicaka napisała: > > Mam jedno z najbrzydszych imion > Pozdrawiam Beata A mnie się bardzo podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:25 minka_chinka napisała: > 1. Sylwia - nie mój gust > 2. Bożena - ładne > 3. Wioleta - może być > 4. Dorota - ładne > 5. Magdalena - jw. > 6. Aneta - nie mój gust > 7. Klaudia - jw. > 8. Marzena - ładne > 9. Małgorzata - ładne > 10. Oliwia - blee > Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 18:35 1. Monika 2. Iwona 3. Aneta, Żaneta, Julita, Mariola, Maryla, (i wszystkie inne będące zdrobnieniem) 4. Andżelika, Angela (o stokroć wolę swojską Anielkę) 5. Wirdzinia (zapis oryginalny, takowoż rejestrowana, zdrabniana w domu Wirducha, jak dla mnie okropność) 6. Nikola (i wszystkie podobne w tym stylu) 7. Izabella (podwojona spółgłoska l wygląda koszmarnie, wolę Izabelę) 8. Janina 9. Justyna Pozdrawiam M. 10. Grażyna, Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.01.06, 20:10 Ilona , Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:28 martuszkaw napisała: > 1. Monika - może być > 2. Iwona - jw. > 3. Aneta, Żaneta, Julita, Mariola, Maryla - jw. > 4. Andżelika, Angela - jw. > 5. Wirdzinia - blee > 6. Nikola - jw. > 7. Izabella - wolę Izabelę > 8. Janina - średnie > 9. Justyna - ładne > > Pozdrawiam M. > 10. Grażyna, Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.01.06, 00:12 Najbrzydsze to; -Kunegunda, Gertruda, Genowefa, Prakseda idp - podobnie brzmiących ochydnych imion można mnóstwo w imiennikach znaleźć.... -Stanisława, Grażyna, Monika, Żaneta, Bogusława Z tych pretonsjonalnych dziwnie w Polsce brzmiących nie lubię: -Nikole, Wioletta, Nina Głupio też brzmią: - Kalina, Karina, Jagoda, Malina, Róża, Marzena, Bożena Z tych pospolitych brzydkie są: -Monika, Klaudia, Andżelika, Mirosława, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
verona123 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 22.01.06, 04:29 1. Tekla 2. Balbina 3. Anita 4. Sabina 5. Mariola 6. Marzena 7. Kamila 8. Paulina 9. Ewelina 10. Marlena Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:32 verona123 napisał: > 1. Tekla - blee > 2. Balbina - jw. > 3. Anita - może być > 4. Sabina - blee > 5. Mariola - średnie > 6. Marzena - ładne > 7. Kamila - nie mój gust > 8. Paulina - jw. > 9. Ewelina - jw. > 10. Marlena - ładne Odpowiedz Link Zgłoś
dayerling Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.02.06, 19:03 kolejnosc przypadkowa Beata Magdalena Izabela Aneta Anita Zaneta Ilona Edyta Marzena Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:34 dayerling napisała: > kolejnosc przypadkowa > Beata - ładne > Magdalena - jw. > Izabela - może być > Aneta - jw. > Anita - jw. > Zaneta - ładne > Ilona - jw. > Edyta - może być > Marzena - ładne > Kamila - nie mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.02.06, 22:37 Edyta/Judyta Kamila Renata Celina Żaneta/Aneta Adrianna Bożena/Marzena Klaudia Mariola Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 09.02.06, 00:42 1. Nadia 2. Andżelika 3. Wanessa (+ odmiany) 4. Nikola (+ odmiany) 5. Milena 6. Mariola 7. Marzena (mimo tego, iż znam przesympatyczne) 8. Zenobia 9. Nina 10. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:37 idaaa napisała: > 1. Nadia - ładne > 2. Andżelika - może być > 3. Wanessa (+ odmiany)- bleee > 4. Nikola (+ odmiany) - blee > 5. Milena - ładne > 6. Mariola - nie > 7. Marzena (mimo tego, iż znam przesympatyczne)- ładne > 8. Zenobia - blee > 9. Nina - jw. > 10. Monika - może być Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:35 llora napisała: > Edyta/Judyta - średnie > Kamila - nie mój gust > Renata - jw. > Celina - jw. > Żaneta/Aneta - może być > Adrianna - nie mój gust > Bożena/Marzena - ładne > Klaudia - nie mój gust > Mariola - jw. > Angelika - może być > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 09.02.06, 09:51 1. Wiesława i inne sławy- Bronisława itp. 2. Pamela 3. Andzelika 4. Grażyna 5. Elwira 6. ŻANETA 7. Aldona 8. Luiza 9. Dorota, Edyta, Judyta 10, Agata, Danuta ,Iwona, Teresa, Marzena, Arleta brrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 17:39 malgoniak napisała: > 1. Wiesława i inne sławy- Bronisława itp. - blee > 2. Pamela - jw. > 3. Andzelika - może być > 4. Grażyna - jw. > 5. Elwira - bleee > 6. ŻANETA - ładne > 7. Aldona - nie > 8. Luiza - jw. > 9. Dorota, Edyta, Judyta - ujdzie > 10, Agata, Danuta ,Iwona, Teresa, Marzena, Arleta brrrrrrrrrrrr - średnio Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 11.02.06, 02:03 Do mojej listy mogłabym dorzucić jeszcze imiona wymienione przez Ciebie . Też mi się kompletnie nie podobają . Odpowiedz Link Zgłoś
boczek31 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.02.06, 13:16 kalincia napisała: > wymiencie (ok.) 10 damskich imion, ktore Wam sie nie podobaja i nie > nadalybyscie ich coreczce ... > > ja zaczne: > > 1. Angelika/Andżelika - Angelika jeszcze ujdzie, ale Andżelika wygląda pokracznie > 2. Klaudia - nie w moim guście > 3. Natalia - jw. > 4. Renata - za twarde > 5. Bozena/ Marzena - wolę Marzenę, ale ogólnie lubię takie "starocie" > 6. Wiktoria - nigdy mi się specjalnie nie podobało > 7. Beata - może być, jest w moim guście > 8. Zdzislawa i tym podobne stare imiona - nie lubię imion zakończonych na - sława > 9. Daria - ujdzie > 10.Magdalena - nie jest to jedno z moich ulubionych, ale do przełknięcia Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 11.02.06, 02:01 Mi natomiast nie podobaja sie nastepujace imiona ( mam nadzieje ze nikogo nie obraze ) 1) Nikola , Nikoletta , Nikol ,Nicol itp 2) Andżelika 3) Rżaklin 4) Eleonora 5) Genowefa 6) Noemi 7) Kornelia 8) Zdzisia,Stasia,Frania,Kazia,Wiesia itp 9) Otylia 10) Patrycja .. i jest ich jeszcze troche..... ponadto co juz napisałam nie lubie wszystkich udziwnionych imion , brzmiacych pretensjonalnie i sprawiajacych wrażenie jakby rodzice na siłe chcieli być orginalni . Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.03.06, 15:26 halszkabronstein napisała: > Mi natomiast nie podobaja sie nastepujace imiona ( mam nadzieje ze nikogo nie > obraze > 3) Rżaklin to chyba miała być ŻAKLINA ?? > 6) Noemi NOEMI napisałas ?? daj mi swój adres .... ) przeciez to imie jest po prostu piekne !! Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.03.06, 12:48 Dużo by tych nielubianych imion się znalazło Angelika, Jessika, Vanessa itp. - niezależnie od formy zapisu Sandra Roksana Anita Hermenegilda Wioletta Dominika Wiesława (chociaż np. Bogusława już mi się podoba) Blandyna Jolanta ... stop, nie będę się rozpędzać Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.03.06, 16:49 Ja nie nadalabym coreczce nastepujacych imion: 1.Wszystkie ......sławy- np. Czesławy, Zdzisławy 2.Wszystkie zdrabniajace sie "...śka"- np. Kaśka, Zośka 3. Nikola/Pamela/Dżesika- mimo, iż mam przyjaciółkę Jessice w USA (tam pasuje) 4. Bożena 5. Marlena 6. Z podwójnymi głoskami- np. Arletta, Anetta 7. Barbara 8. Iwona 9. Aldona 10. Larysa 8 Odpowiedz Link Zgłoś
sweetlady Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 08.03.06, 22:32 Pomijając starodawne typu Jasia,Jadzia itp. 1. Iwona 2. Zuza 3. Magda 4. Żaneta 5. Mariola 6. Katarzyna 7. Małgorzata 8. Andżelika 9. Elżbieta 10. Aldona Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 09.03.06, 14:50 cześć dziewczyny tu córka śp.Zdzisławy (mówiono na NIą Dzineczka)na imie mam - Danuta. Ja nie napisze listy takich imion, ale przypomniał mi sie program jakiś z TV sprzed lat wielu, gdzie w jakimś teleturnieju startowała Pani Perpetua i chyba tak córeczce bym nie dała na imię. Choć Petronelka też dla mojej córeczki by sie nie nadawała... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 11.03.06, 13:15 Jest wiele imion ktorych nie nadalabym corce. Dla mnie Iwona czy Sylwia to okropne imiona, dla kogos innego najpiekniejsze na swiecie. Dlatego nie napisze listy tych imion bo nie starczyloby miejsca. Jednakze za cos okropnego uwazam nadawanie dzieciom imion typu Nikol, Wanessa, Dżesika, Andrzelina i wiele jeszcze mi niezaslyszanych Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.07.06, 14:14 Iwona Ilona Marzena Bożena Wiesia, Stasia itp Wanesa, Sandra itp Alicja Agata Sylwia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka27 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.07.06, 17:04 - Wiktoria - Nikola - Sandra - Laura - Oliwia - Klaudia - Amelia - Angelika - Sara - Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 10.07.06, 17:30 Mam nadzieje, ze nikogo nie uraże, ale moje imię też było na listach i sie jakoś trzymam 1. Marlena 2. Justyna 3. Edyta 4. Teresa/Renata. 5. Roksana/Sandra 6. Beata 7. Marzena 8. Paulina/ Ewelina 9. Magda/ Monika 10.Nikola/Andzelika itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.07.06, 19:59 > Mam nadzieje, ze nikogo nie uraże, ale moje imię też było na listach i sie jako > ś > trzymam > > 1. Marlena > 2. Justyna > 3. Edyta > 4. Teresa/Renata. > 5. Roksana/Sandra > 6. Beata > 7. Marzena > 8. Paulina/ Ewelina > 9. Magda/ Monika > 10.Nikola/Andzelika itp. Zapomniałam jeszcze o Kamili! Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 11.07.06, 23:34 1. Grażyna 2. Bożena 3. Sylwia 4. Zyta 5. Blanka / Bianka 6. Klaudia 7. Weronika 8. Oliwia 10. Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
lana777 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.07.06, 18:15 peresia napisała: > 1. Grażyna > 2. Bożena > 3. Sylwia > 4. Zyta > 5. Blanka / Bianka > 6. Klaudia > 7. Weronika > 8. Oliwia > 10. Zuzanna Myślę, że zazdrość jest powodem napisania tej listy. Przykladowo, pracuję z Zytą i wszyscy się odnoszą bardzo sympatycznie do jej imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.07.06, 20:32 A ja myślę, że powodem napisania takiej opinii o mnie jest Twoja zazdrość o mój nick. Odpowiedz Link Zgłoś
lana777 Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 12.07.06, 22:29 peresia napisała: > A ja myślę, że powodem napisania takiej opinii o mnie jest Twoja zazdrość o mój > > nick. Rzeczywiście chciałabym mieć na imię peresia. Jak udało ci się zgadnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 13.07.06, 08:44 No widzisz, tak to jest jak się kogoś bezpodstawnie oskarża. Wypisałam listę imion, które zwyczajnie mi się nie podobają, tak samo jak nie podoba mi się np. kolor różowy. Zazdrość tu nie ma nic do rzeczy, znam wiele osób, które noszą w/w imiona i bardzo te osoby lubię. I nie ukrywam, Twój post sprawił mi przykrość, bo na podstawie oceny kilku imion wydałaś o mnie taką opinię, a wcale mnie nie znasz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 15.07.06, 23:07 1. Emnilda 2. Petronela 3. Jessica 4. Andżelika 5. Gaudencja 6. Lutosława 7. Salomea 8. Kornelia 9. Teodora 10. Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
algdzienia Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 28.07.06, 11:48 1. Justyna 2. Sylwia 3. Honorata 4. Daria 5. Dagmara 6. Elwira 7. Marzena/ Bozena 8. Renata 9. Małgorzata 1o. Klementyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyśka:) Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:13 pierwsza jestem! w dzieciństwie okropnie nie lubiłam tego imienia! nie znałam żadnej innej Justyny! i to było dla mnie straszne! teraz też jakoś szczególnie nie jestem nim zachwycona ale przyzwyczaiłam się i jest ok! chociaż lubię jak mój świeżo poślubiony mówi do mnie justyś! pozdrawiam wszystkie Justyśki Odpowiedz Link Zgłoś
mamamix Re: 10 najbrzydszych imion damskich- Wasze opinie 28.07.06, 23:26 reynevana_a swietnie to ujęłaś . Nie wiem czy w dokładnie takiej kolejności ale te imiona są faktycznie paskudne. Pozzdrawiam Anna - posiadaczka slicznego imienia . Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Ja podsumuję :o)) 30.07.06, 20:24 Przeczytałam cały wątek i jestem bardzo zadowolona z tego, że na Waszych listach nie pojawiła się JULIA - tak ma na imię moja starsza Córeczka i większość osób jest do tego imionka nastawiona pozytywnie :o) Nie mniej jednak już DARIA - imię mojej młodszej Córci - pojawiała się bardzo często na listach 'najbrzydszych' imion żeńskich. Podobnie jak moje imię - KATARZYNA, a także te, które mnie osobiście bardzo się podobają - na przykład, Magdalena, Natalia, Alicja, Aurelia, Amelia itd. :o) Jak widać - gusta dzisiejszych Mam, a może także i Babć, są bardzo zróżnicowane, jednakże wspólnie spychamy na bok imiona starsze - wszelkiego rodzaju Kazimiery, Stanisławy, Petronele itd. Podkreślam raz jeszcze - to tylko i wyłącznie kwestia gustu, a przecież o gustach się nie dyskutuje! Mam nadzieję, że są wśród nas mądre dziewczyny, które nie obrażą się na inne forumowiczki tylko dlatego, że ich imię znalazło się na liście 'najbrzydszych imion żeńskich' :o) Pozdrawiam bardzo serdecznie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ja podsumuję :o)) 31.07.06, 08:22 ibulka napisała: > Jak widać - gusta dzisiejszych Mam, a może także i Babć, są bardzo > zróżnicowane, jednakże wspólnie spychamy na bok imiona starsze - wszelkiego > rodzaju Kazimiery, Stanisławy, Petronele itd. Dlaczego? Widzę na forum mnóstwo osób, które lubią takie imiona. Wolałabym dać dziecku na imię Petronela, niż Daria )). Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: theo 31.07.06, 16:03 To daj, nie widzę przeszkód W tym wątku jednak zdecydowana większość mam zalicza Petronelę do imion nieładnych, a raczej do tych, które im się nie podobają Może gdzie indziej jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ja podsumuję :o)) 31.07.06, 16:14 theodorka napisała: > Dlaczego? Widzę na forum mnóstwo osób, które lubią takie imiona. Wolałabym dać > dziecku na imię Petronela, niż Daria )). Też chyba wolałabym Petronelkę. A jeszcze bardziej podoba mi się Perpetua. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: hmmm 31.07.06, 16:20 Gdzie w takim razie byłyście, kiedy ktoś wpisał Petronelę na listę 'brzydkich' imion? Wystarczyło skomentować - 'a mnie się to imię podoba' Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: hmmm 31.07.06, 16:34 Ale co tu jest w ogóle do komentowania? To jest lista brzydkich imion, więc zawsze znajdzie się ktoś, kto wpisze na nie Twoje ulubione imię. Jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Olianka 31.07.06, 16:43 Hmmm no w sumie masz rację Ale lista jest źle zatytułowana, a właściwie wątek. Ktoś już napisał, że żadne imię nie jest brzydkie. Są imiona, które nam się po prostu nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś