ariana1 02.09.05, 14:04 Nazywają się: Pola Lis i Iga Lis. Imiona same w sobie niebrzydkie, ale za to fatalnie gryzą się z nazwiskiem! Brzmienie mają jak pseudonimy. Dla mnie nie do strawienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 14:08 Za bardzo sie zlewają z nazwiskiem. Aż sie prosi, żeby wymnawiac całośc jak jeden wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 14:15 > Aż sie prosi, żeby wymnawiac całośc jak jeden wyraz. To fakt, mi tez wychodzi: Polalis i Igalis. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 15:17 ...oczywiście z akcentem na przedostatnią sylabę, czyli "poLAlis" i "iGAlis" Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Córeczki państwa Lisów 06.09.05, 14:42 Polalis i Igalis - dwa małe liski - coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 14:28 Oba imiona w ogóle mi się nie podobają-takie jakieś bezpłciowe i nijakie.A rzeczywiście z tym nazwiskiem /które aż się prosi o jakieś dłuższe imię/ brzmią gorzej niż brzmiałyby z jakim dłuższym.... Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 15:05 Wedlug mnie za krotkie imiona do tego nazwiska. P.S. U mnie w klasie jest Tomasz Lis zawsze gdy sie przedstawia wzbudza zainteresowanie rozmowcy Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 15:26 ja miałam na roku Michała Wiśniewskiego... na szczeście - ten nie śpiewał Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 15:27 Ja też znam jednego Tomasza Lisa, z Jeleniej Góry Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 18:49 u dziewczynek jest chociaż szansa na zmianę nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 18:51 co prawda, to prawda, choć chłopcy tez mogą zmienić nazwisko żeniąc się Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 19:03 Nowonarodzona córka Marka Kamińskiego też ma na imię Pola.Ale z tym nazwiskiem brzmi juz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 A moze.... 02.09.05, 20:09 Tak sobie mysle, ze moze ta Pola to Apolonia? Hm.....sama sobie nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 21:06 Nie chcę się czepiać, ale dla mnie Pola Kamińska też się gryzie. Wychodzi mi w brzmieniu: Polaka Mińska... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Córeczki państwa Lisów 02.09.05, 22:30 Oj, beznadziejnie. Za krótkie imiona (nie tylko pod względem liczby sylab, przede wszystkim to liczba głosek) do takiego króciuteńkiego nazwiska. Czy Ignacja Lis nie brzmiałaby lepiej? PoLAlis, IGAlis, WiTalis, NoVAlis... Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Córeczki państwa Lisów 03.09.05, 02:33 Ja też znam Tomasza Lisa, i Katarzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
zetina Re: Córeczki państwa Lisów 06.09.05, 13:50 Telewizyjny Tomasz Lis ,ma także córkę Polę. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Córeczki państwa Lisów 06.09.05, 14:34 zetina napisała: > Telewizyjny Tomasz Lis ,ma także córkę Polę. Pogratulować refleksu Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Córeczki państwa Lisów 07.09.05, 00:26 wiec jakie imiona wg was powinny mieć? długie-tak. ale jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Córeczki państwa Lisów 07.09.05, 14:05 bodomlake napisała: > wiec jakie imiona wg was powinny mieć? długie-tak. ale jakie? Pasowałyby mi np.Elżbieta,Barbara,Krystyna,Karolina,Zuzanna,Weronika,Marcelina,Agnieszka,Irena ,Urszula,Marianna/nie Maria/ i inne,które sa zdecydowane w brzmieniu,wymagają starannej wymowy,mają "r"/najlepiej/.Bo ta Pola i Iga są takie bezbarwne i się "rozmywają".Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś