swilczek1 15.09.05, 13:48 CZesc dziewczyny. Mieszkam za granica, Szkocja, zamierzam tutaj urodzic i wychowac dziecko. Mam jednak problem z imieniem dla dziewczynki i chlopczyka, chcialabym zeby to bylo takie imie aby tutaj bylo tez dosyc znane, myslalam o Sara,Samanta a chlopczyk David.czy mozecie mi jakos pomoc? chcialabym by to bylo tez imie nowoczesne. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamasebunia Re: imiona za granica 15.09.05, 15:45 Filip, Sebastian, Amelia, Julia, Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: imiona za granica 15.09.05, 16:18 Emma, Martyna, Dalia, Fawila Zachary, Natan, Daniel, Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: imiona za granica 16.09.05, 15:59 Sara i Dawid to z pewnoscia nie sa imiona nowoczesne, bo nosza je postacie biblijne, ktore zyly ladne pare wiekow temu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona za granica 16.09.05, 16:47 Samanta ma w Polsce kiepskie konotacje, a Sary i Dawida też bym na razie unikała. Moje propozycje dla Ciebie to: - Laura - Letycja/Laetizia/Letizia - Kalista/Calista (to jest też imie polskie, tylko bardzo rzadkie) - Lea - Wanda (patrz film "Rybka zwana Wandą") Poza tym znalazłam link do najczęściej obecnie nadawanych imion w Szkocji i wszystko dalsze proponuję z tej listy: Dla chłopca: Adam, Aidan (to imię jest też w polskim "Słowniku imion" Ossolineum), Natan, Tomasz, Samuel, Beniamin, Jordan, Leon, Jonatan; Dla dziewczynki: Emma, Emilia, Hanna, Rebeka, Rachela, Zoe, Abigail, Ewa, Laura (patrz też wyzej), Melissa, Stefania, Lea (patrz też wyzej). Co o tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś