iza232 22.09.05, 23:06 Niedługo będę miała córeczkę. W zasadzie zgadzamy się z mężem na te dwa imiona. Tylko nie mozemy się pogodzić które. Pomóżcie wybrać, bo nie możemy się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Lidia a Magdalena - które?? 22.09.05, 23:22 Wybralabym Lidie, bo Magda wydaje mi sie zbyt oklepana. Lidia nie jest moim ulubionym imieniem ale z pewnoscia ciekawszym niz Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia a Magdalena - które?? 22.09.05, 23:53 Zdecydowanie Magdalena, choć nie zaliczam się do fanek tego imienia ze wzgledu na jego powszechność. Lidia miała szczyt popularności w okresie Krystyn i Bożen i kojarzy mi się ciotkowato. Ew. zamiast Lidii sugerowałabym Ligię - mała zmiana literki, a od razu ciotkowate skojarzenia odpadają. Imię moim zdaniem przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 08:00 Ja proponuję Liwię.A jeśli koniecznie, któreś z tych dwoch imion to Lidia. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 09:16 Lidia to b.wdzięczne i wręcz eteryczne imię.Wcale nie kojarzy się ciotkowato jak to ktoś napisał.Magdalena też ładnie,ale pospolicie a mała Lidka,Lideczka na pewno będzie się w grupie wyróżniać. Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 09:19 Lidia!! suuuper będzie dobre i dla dziecka -można fajnie zdrobnić i b dobre gdy dziewczynka będzie już dorosła kobietką Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 09:38 Moim zdaniem Lidia to bardzo ładne imię, natomiast Magdalena już mniej mi się podoba. Jeśli mogę coś zasugerować, to pomyślałabym jeszcze nad Liwią. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 09:40 Z tych dwoch - mimo wszystko stawialabym na Magdalene. Niekoniecznie musi byc popularna Magda lub Madzia w zdrobnieniu. Znam wprawdzie sporo Magd(alen) i na jedna z nich od zawsze mowi sie Magdalena, a jak byla mala Magdalenka i nigdy inaczej. Oczywiscie jest to bardzo osobiste odczucie, bo zarowno moja najlepsza przyjaciolka, jak i moja ukochana siostra cioteczna nosza to imie i sa w dodatku bardzo pieknymi kobietami i nieprzecietnymi osobowosciami Lidia brzmi mi przestarzale i nie ma tego uroku, co obecnie powracajace stare imiona. Do Liwii i Ligii tez nie moge sie przekonac, czagos mi w nich brakuje. Ale moze w ogole poszukac jakiegos trzeciego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 11:06 zdecydowanie Lidia. Po pierwsze bardzo mis ie podoba, w przeciwienstwie do Magdaleny, po drugie ma sporo wdzieku, po trzecie nie osluchalos ie jeszcze i nie zbrzydlo (w przeciwienstwie do Magdaleny...) I il emozliwosci zdrodnieni- Lidka, Lideczka, Lila, Lilka, Lileczka... Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 15:14 martka_k napisała: > zdecydowanie Lidia. Po pierwsze bardzo mis ie podoba, w przeciwienstwie do > Magdaleny, po drugie ma sporo wdzieku, po trzecie nie osluchalos ie jeszcze i > nie zbrzydlo (w przeciwienstwie do Magdaleny...) I il emozliwosci zdrodnieni- > Lidka, Lideczka, Lila, Lilka, Lileczka... Jeszcze raz popieram Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 11:16 Obydwa mi się podobają. Ale Lidia chyba bardziej. Magda miała swój szczyt popularności 30 lat temu a Lidia mimo wszystko nie. Wybrałabym jednak Lidkę Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 13:05 Lidia! Mi się ciotkowato nie kojarzy(!), a bardzo mi sie podoba. Ligia, Liwia brzmi jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 14:19 bardziej podoba mi się Lidia, ale z oboma mam złe skojarzenia (osoby o tych imionach, które znam). Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 14:50 Daj dwa imiona: Magdalena Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 16:35 lilarose napisała: > Daj dwa imiona: Magdalena Lidia Raczej Lidia Magdalena W pierwszej kolejnosci jestem za Ligią, ostatecznie Lidią. Magda wam jeszcze nie zbrzydla??? Gdzie sie nie ruszyc wszedzie sa Magdy. Zdecydowanie popieram Ligie/Lidie. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Lidia a Magdalena - które?? 23.09.05, 18:39 Magdalena - o wiele ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Lidia a Magdalena - które?? 24.09.05, 10:36 Dziękuję Wam za wszystkie sugestie. Na razie jest 10:4 na korzyść Lidii, jak obliczyłam głosy Ale nadal mamy dylemat Dobrze,że jest jeszcze trochę czasu do namysłu. Liwia i Ligia w ogóle nie wchodzą w grę. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje, to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Lidia a Magdalena - które?? 24.09.05, 15:14 iza232 napisała: > Jeżeli ktoś ma > jeszcze jakieś propozycje, to bardzo proszę. Eligia Dorota Leonia Beata Waleria Marcjanna Barbara Elżbieta Odpowiedz Link Zgłoś
li.ann Re: Lidia a Magdalena - które?? 24.09.05, 18:30 Mam na imię Lidia i tylko w takiej formie imię to toleruję.Nie lubię gdy ktoś mówi do mnie Lidka, Lidzia (otwiera mi się nóż w kieszeni).Jedyne zdrobnienie jakie lubię to Lila.Ale mimo wszystko ciesze się,że nie jestem Magdaleną.(i nie mam ciotkowatego wieku ).Może w jakiś sposób Ci pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia a Magdalena - które?? 24.09.05, 21:59 Ale wiesz - ciotkowaty wiek to nie wiek naszych ciotek, tylko ciotek rodzących się teraz dzieci ))) Większosć z nas jest w ciotkowatym wieku )) Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Lidia a Magdalena - które?? 25.09.05, 16:48 A może Rozalia albo Klementyna?? Jeśli miałabym wybierać pomiędzy Madaleną a Lidią zdecydowanie wybrałabym Madzie! Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Lidia a Magdalena - które?? 25.09.05, 17:31 Bardzo dziękuję theodorce i juleczce4, ale mając na myśli propozycję, myślałam o dalszych wyborach między Lidią a Magdaleną. Elegia? dziwne imię, nie wyobrażam sobie żebym mogła tak nazwać córkę... Odpowiedz Link Zgłoś