misia33 30.09.05, 19:08 Jakie imiona pasowałyby do tego nazwiska. Myślałam o Alicji, Gabrysi, Wiktorii, a dla chłopca Daniel, Mateusz..i na tym pomysły sie skończyły. Pomożecie. A może macie inne typy. Z chęcią poczytam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Warszawska(i).....?? 30.09.05, 19:52 Mateusza odradzam, bo strrrasznie popularny, i to od dawna. Wiktorii też jest bardzo dużo. Mam wrażenie, że jest to niełatwe nazwisko, bo trudno dopasować imię w podobnej "tonacji". Z Twoich pomysłów najbardziej IMO do nazwiska pasuje Alicja. A moje propozycje to: Dominika Emilia Agata Nina Urszula Aniela Hubert Maksymilian Wojciech Konrad (Konrad Warszawski to prawie jak książę Konrad Mazowiecki ) Borys Witold Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Warszawska(i).....?? 01.10.05, 09:08 Też mam wrażenie, że to niełatwe nazwisko. Mateusza i Wiktorię również odradzam ze względu na popularność. Pozostałe imiona mogą być, ale do nazwiska pasują mi średnio. Mnie przyszła do głowy Dobromiła (w skrócie: Miłka). Dobromiła Warszawska - może na pierwszy rzut oka nie pasuje to idealnie, ale to właśnie atut tego zestawu: nie zlewa się. Dobromiła jest na tyle długim, wyrazistym imieniem, że jakoś to "mocne" nazwisko równoważy. I nie tworzy takiego efektu "nazwiska arystokraty" jak np. Anastazja Warszawska czy nawet Alicja Warszawska bądź Gabriela Warszawska. Pozdrowienia Tawi Odpowiedz Link Zgłoś
judyta79 Re: Warszawska(i).....?? 01.10.05, 13:04 Do glowy przyszla mi Emilia Warszawska. wprawdzie imie szczerze powiem nie nalezy do moich naj...ale to bylo pierwsze skijarzenie i poim zdaniem bardzo ladnie razem brzmi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Warszawska(i).....?? 01.10.05, 15:11 Jest już Emilia Krakowska to może być i Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
kalincia Re: Warszawska(i).....?? 02.10.05, 12:11 Dominika Warszawska - moje pierwsze skojarzenie Alicja Warszawska tak sobie mi pasuje jeszcze moze Karolina Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: Warszawska(i).....?? 02.10.05, 15:32 Mi pasuje Ania Warszawska. I nie wiem dlaczego Michalina Warszawska. Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Warszawska(i).....?? 03.10.05, 21:26 Alicja wg mnie ładnie, a może Klara/Helena/Amelia...?Dla chłopca Michał albo Karol,może Stefan,Aleksy,Olgierd,Maciej...? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margala WW 12.10.05, 12:14 lubie inicjały z dwiema takimi samymi literkami, więc: Wiktor Warszawski, Wincenty Warszawski, Waldemar Warszawski, Wanda Warszawska, Wiesława Warszawska itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Warszawska(i).....?? 13.03.06, 18:39 Urodziła się Alicja, gratuluję rodzicom! ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Warszawska(i).....?? 14.03.06, 16:39 Miałam koleżankę Annę Warszawską i wydaje mi się, że to zestawienie brzmi fajnie - tak z klasą. Dla chłopca pasowałoby Jakub, ale domyślam się, że zbyt popularny. Myślę, że imiona do takiego nazwiska powinny być dwusylabowe i na pewno bez R w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Urodziła się Alicja 10.08.06, 23:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=23623360&a=38850889 Odpowiedz Link Zgłoś