kara30 06.10.05, 23:29 Co sądzicie o tym imieniu? Jakie mogą być zdrobnienia? I czy imię Łucja będzie pasowała do imienia starszego brata Wojtka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Łucja a Wojtek 07.10.05, 14:06 Odświeżyłam Ci watek o Łucji i jej zdrobnieniach. MSZ Łucja do Wojciecha pasuje znakomicie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Łucja a Wojtek 21.10.05, 18:35 To moje ukochane imie żeńskie. Jeśli bedę miała kiedyś córcię to napewno ja tak nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Łucja a Wojtek 21.10.05, 18:59 Tez uwazam, ze Lucja dobrze pasuje do Wojtka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Łucja 21.10.05, 19:14 Witaj.. Ja znam Łucję na którą wszyscy mówią Lutka, więc tylko takie zdrobnienie przychodzi mi na myśl . Myślę, że do Wojtka jak najbardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: Łucja 21.10.05, 20:07 Mnie osobiście to imię się nie bardzo podoba. Co do zdrobnień to spotkałam się z Łucyjką, a moja sąsiadka to Lusia. Odpowiedz Link Zgłoś
salomea_ Re: Łucja 10.11.05, 20:00 Ja mam córeczkę Łucję - to nasze (moje i męża) ulubione imię dla dziewczynki - poza tym jako dzieci uwielbialiśmy opowieści z Narni, a tam najsympatyczniejsza była królowa Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
salomea_ Re: Łucja 10.11.05, 20:04 Acha, myśmy własnie woleli imię bez zdrobnień. Ja sama mam na imie Joanna - bardzo mi sie podoba, ale jak byłam mała, nie lubiłam swoich zdrobnień, szczególnie, ze mówiono do mnie w różnych wersjach - raz Asia, raz Aśka, Joasia, Joaśka. Ale można mówić Łusia albo Lusia. Odpowiedz Link Zgłoś