adelle33 04.01.06, 15:18 Bohaterowie sztuki "Romeo i Juliet" Szekspira Abraham (Abram) Balthasar Benvolio Capulet Paris John Laurence Gregory Juliet Mercutio Montague Peter Petruchio Escalus Romeo Sampson (Samson) Tybalt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Romeo i Juliet 04.01.06, 15:25 A może by tak po polsku? Romea i Julię przetłumaczono na polski dosć dawno temu Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 05:27 gaudencja napisała: > A może by tak po polsku? A moze by tak nie dyktowac innym co maja pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 09:50 Ależ pisz co chcesz, ale zwróć uwagę, że strona behindthename jest na tym forum doskonale znana Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 12:52 gaudencja napisała: > Ależ pisz co chcesz, ale zwróć uwagę, że strona behindthename jest na tym forum > > doskonale znana Zwroc uwage, aby nie wtykac nosa do pouczania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 16:33 Hmmm, ostro A czy możesz mi wyjaśnić, bo od początku jestem ciekawa, co masz na celu wklejając tu te zestawienia imion bez slowa komentarza ani opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 13:08 > Abraham (Abram) - kojarzy mi sie ocZywiscie z Lincolnem > Balthasar - Baltazar - bardzo fajne > Benvolio - podoba mi sie > Capulet - niezbyt > Paris - skutecznie odstrasza Paris Hilton > John - czyli Jaśko fajne > Laurence - czyzby to Laurenty? Bardzo mi sie podoba. > Gregory - Grzegorz - neutralne > Juliet - Julia, Julietta, och za dużo tych Julek > Mercutio - fajnie brzmi > Montague - nie wiem jak przeczytac to imie > Peter - Piotrus , takie zwyczajne, aczkolwiek calkiem ok > Petruchio - jak pietruszka > Escalus - no, to mi sie nie widzi > Romeo - ładnie > Sampson (Samson) - troszke z Simpsonem sie kojarzy > Tybalt - do Tybetu podobny Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Romeo i Juliet 05.01.06, 16:38 cataluna napisała: > > Paris - skutecznie odstrasza Paris Hilton > > Montague - nie wiem jak przeczytac to imie Paris - Parys mlody Weronenczyk (Paris Hilton rzeczywiscie straszy) Montage - Montekio Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Romeo i Juliet 06.01.06, 09:03 mankencja napisała: > Laurence to Wawrzyniec a Wawrzyniec z tego co wiem to to samo imie co Laurenty Odpowiedz Link Zgłoś