titicaka 15.01.06, 16:27 Hej mieszkam w Hiszpani moj synek ma na imie Alejandro (czyt. Alehandro) , jesli mialabym dziewczynke to mysle ,ze nazwalabym ja Natalia , podoba wam sie ? A co sadzicie o Milenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Natalia - co wy na to? 15.01.06, 18:40 Natalia jest jeszcze bardziej oklepana, niż Julia... Dane liczbowe i okres popularności wyraźnie na to wskazują. A za Mileną nie przepadam Było już kilka wątków z opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Natalia - co wy na to? 15.01.06, 19:10 Natalia - owszem, bardzo popularne, ale klasyczne i pięknę imię. Alejandro czy Aleksander tez jest bardzo popularny, więcj jesli ci to nie przeszkadza... Według mnie Alejandro i Natalia bardzo do siebie pasują. Natomiast Milena trochę mniej pasuje, jesli chodzi o styl, ale tez bardzo ładne imię. Na pewno o wiele mniej czeste niz Natalia. Przy okazji: jak się po hiszpańsku wymawia Natalia? Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: Natalia - co wy na to?kolejna propozycja 15.01.06, 20:39 Jesli chodzi o popularnosc to nie przeszkadza mi az tak bardzo imie Alejandro jest pierwsze co do popularnosci w Hiszp. a Natalia sie wymawia tak samo jak po Polsku . A Carlotta ? Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: Natalia - co wy na to?kolejna propozycja 15.01.06, 22:21 Natalia-piękne imię, choć faktycznie popularne. Moja siostra urodzi na dniach i najprawdopodobniej będzie miała Natalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Carlotta - fajne n/t 16.01.06, 17:25 Wolałabym od Carlotty jednak Natalię Kojarzy mi się z carlosem i ogólnie mafijnie. Ale jest sporo możliwości imion o tej samej pisowni po polsku i hiszpańsku, np. Laura, Maria, Marta, Sara, bardzo popularna w Hiszpanii a rzadka w Polsce Nerea, Carmen, którą w Polsce zapisujemy tak samo, jak w Hiszpanii, Julia, adaptowalna do warunków polskich Noelia, Paula, Daniela, Lidia, Ariadna, Adriana, Anna - a wypisałam Ci tylko imiona z pierwszej 50-tki najczęściej nadawanych aktualnie w Hiszpanii imion. W pierwszej setce wypatrzyłam jeszcze Teresę, Emmę, Aidę, Helenę, Noemi, Dianę, Gabrielę. Jak widać, jest w czym wybierać i nie jest się skazanym na kilka imion na krzyż Ściągawkę masz tutaj: www.ine.es/en/daco/daco42/mnp/nomnac_en2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Natalia - co wy na to? 16.01.06, 09:09 Zbyt popularne. Straciło swoj urok w dobie tylu Natalii. Proponowalabym jakies inne. Moze Gabriela, Gaja. Milena nie podoba mi sie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Natalia - co wy na to? 16.01.06, 12:59 A mi się Milena bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Natalia - co wy na to? 16.01.06, 23:27 wg mnie Natalia to piękne imię. Fakt, że dużo straciło przez taki wzrost popularności, ale nadal bardzo mi się podoba. Milena też jest całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś