cataluna 16.01.06, 09:23 Bardzo podoba mi sie imie Gaja. Gajka, Gajeczka, Gajunia. Slicznie. Jak Wam sie podoba to imie ? Jak je odbieracie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cataluna Re: GAJA 16.01.06, 14:24 theodorka napisała: > Ładne, ale czegoś mu brakuje... Theodorko, moze tego by dodać drugie imie, jakies dluzsze. Jakie pasowaloby Twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: GAJA 16.01.06, 14:47 cataluna napisała: > Theodorko, moze tego by dodać drugie imie, jakies dluzsze. > Jakie pasowaloby Twoim zdaniem? Myślę, że Konstancja lub Marcelina. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: GAJA 16.01.06, 15:33 Tak miala miec na imie moja coreczka. Urodzil sie synek Teraz jednek bym juz nie nadala dziecku tego imienia. Gust mi sie zmienil. Wole pelniejsze imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: GAJA 16.01.06, 15:49 Moja dawna nauczycielka z podstawówki miała suczkę, skądinąd śliczna jamniczkę o tym imieniu )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: GAJA 16.01.06, 17:17 Odnoszę się do niego z dystansem, ponieważ w środowiskach nawiedzono- ekologiczno-buddyjsko-jogiczno-wegetariańskich (ktore to środowiska należy odróżnić od zwykłych ekologiczno-buddyjsko-jogiczno-wegetariańskich) cieszy się dużą estymą (wiadomo: jako Gaja-Ziemia). A ten typ emocjonalności średnio mi odpowiada. Poza tym, jak Lukrecji - gust mi się zmienił i wolę pełniejsze imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: GAJA 17.01.06, 17:19 Ładne, ale jak dla mnie brzmi jak pseudonim, nie jak imię. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: GAJA 17.01.06, 17:33 mnie sie coraz bardzioej nie podoba... i nie moge sobie wyobrazic doroslej Gai. pani minister Gaja Kowalska... nieeee.... kiedys minie przeszkadzalo. potem moja kolezanka nazwaa tak corke i cierpne ostatnio, jak s;ysze to imie... jakosie przystaje do realiow zyciowych... a juz zupelnie do Gai zniechecaja mnie rodzice, co nazywaja tak dziecko a potem z uporem maniaka pisza"Gaji"... Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: GAJA 18.01.06, 09:15 Śliczne i oryginalne!! Jestem jak najbardziej za. Minister Gaja Kowlska brzmi calkowicie naturalnie. W 1994 r. w Polsce było 33 kobiet o imieniu Gaja. Jedyny problem to ogromna popularnosc podobnej Mai - jeżeli ktoś chce unikać modnie brzmiących imion. Gaja może być także dobrym "zdrobnieniem" dla imion takich jak: Grazyna, Galina, Gabriela Gajane/Gajana (imię armeńskie) Gertruda, Lutgarda a także: Kinga, Jadwiga, Inga Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: GAJA 18.01.06, 15:10 kaeira napisała: > Gaja może być także dobrym "zdrobnieniem" dla imion takich jak: > Grazyna, Galina, Z tym, że Galina to Halina, więc raczej w Polsce niekoniecznie. Ale w Rosji oczywiscie czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: GAJA 19.01.06, 14:33 gaudencja napisała: > kaeira napisała: > > > Gaja może być także dobrym "zdrobnieniem" dla imion takich jak: > > Grazyna, Galina, > > Z tym, że Galina to Halina, więc raczej w Polsce niekoniecznie. Ale w Rosji > oczywiscie czemu nie Owszem, ale Galina swietnie sprawdza się jako imię używane w Polsce. Nie widzę żadnych przeciwskazań. Myślę, że w powszechnym odbiorze Galina jest uważana za imię odrębnę (choć rosyjskie) - zaczyna się koncu na inną literę i brzmi inaczej niż Halina. Ja tam jestem za pełnym pluralizmem i za adaptowaniem jak największej ilości "obcych" imion do uzytku w Polsce. (Co nie znaczy, że jestem za uzywaniem wszelkich zagranicznych form imion - ogromna większość niestety brzmiałaby żałośnie, glupio albo pretensjonalnie.) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: GAJA 19.01.06, 14:35 kaeira napisała: > Owszem, ale Galina swietnie sprawdza się jako imię używane w Polsce. To już zależy od indywidualnych odczuć. Moim zdaniem nie, bo jest zbyt jednoznacznie rosyjskie. Coś jak Helga. Niby w zapisie wszystko pasuje, ale jakoś mi w Polsce nie brzmi, choć Helgi oczywiście są. Odpowiedz Link Zgłoś
olida Re: GAJA 20.01.06, 08:38 A nam się wczoraj właśnie Gaja przedzierzgnęła na usg w chłopaka, buuu... Cudne imię i jedyne dla moje córy, na którą będziemy czekac dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: GAJA 20.01.06, 08:40 olida napisała: > A nam się wczoraj właśnie Gaja przedzierzgnęła na usg w chłopaka, buuu... > Cudne imię i jedyne dla moje córy, na którą będziemy czekac dalej! A dla chlopca jakie przewidujecie imie ? Odpowiedz Link Zgłoś
olida Re: GAJA 21.01.06, 23:18 No włąśnie szukamy kompletu do Iwo, bo tak ma imię nasz pierwszy synek.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: GAJA 15.10.06, 00:17 kaeira napisała: > Minister Gaja Kowlska brzmi calkowicie naturalnie. Tylko jako minister środowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: GAJA 15.10.06, 14:05 Bardzo mi się podoba! Bez problemu wyobrażam sobie dorosłą Gaję, na poważnym stanowisku - w przeciwieństwie do np. Mai. Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: GAJA 15.10.06, 21:52 Oooo, ja jestem Mają i jestem odbierana "poważnie" na moim stanowisku Dodam, że gdy ja byłam maą dziewczynką, Maja było bardzo rzadkim imieniem, ceniłam je zawsze za oryginalność dlatego przeraża mnie obecny tłumek małych Maj Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia801 Re: GAJA 18.01.06, 20:11 Bardzo mi się podoba!W marcu urodzi nam się córeczka i damy jej na imię właśnie Gaja Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: GAJA 15.10.06, 17:18 Kojarzy mi sie z Gaja Kuroniowa (naprawde na imie miala Grazyna)...Poza tym forma oboczna Kai (gdzie Ty Gajus, tam ja Gaja - rzymianie nie odrozniali C czyt. K i G)... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: GAJA 16.10.06, 12:31 annajustyna napisała: > Kojarzy mi sie z Gaja Kuroniowa (naprawde na imie miala Grazyna)... A jej wnuczka - córka Macieja ma na imię Grażyna czy Gaja ? Zawsze mówią o niej Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: GAJA 15.10.06, 21:53 Acha, dodam,że Gaja to typ dla moejej córeczki jeżeli takowa się pojawi Albo Zoja, zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja [OT] wege 20.10.06, 01:22 No wiesz, ja też skądś znam takie środowiska, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: GAJA IP: *.nat.tvk.wroc.pl 22.02.07, 18:51 Piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: GAJA IP: *.10.14.vie.surfer.at 23.02.07, 22:57 Gaja-cudwnie,bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: GAJA 05.07.07, 22:09 Mnie też bardzo podoba się to imię. Tyle tylko, że może być mylone z imienim Kaja lub Maja. Moja córka ma na imię Lilka, a niektóre babcie z podwórka wołały do niej Julka! Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: GAJA 27.02.07, 17:50 Moja sukusia- owczarek niemiecki- ma tak na imie. bardzo mi sie podoba. mowie do niej gajutek. Odpowiedz Link Zgłoś