martka51 20.01.06, 10:02 Zdecydowaliśmy się na te imiona,bo niekojarzą nam się z nikim z przeszłości- z podstawówki, innej szkoły czy zajęć. Co o nich sądzicie i może ktoś wie kiedy Marika ma imieniny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 10:32 Marika kojarzy mi się z taką .... no jakby to nazwać , panią ... no wiecie. a Tobiasz brzmi ładnie i jest z zupełnie innej bajki niż marika, dziwny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 10:47 Tobiasz tak, Marika NIEEEEEEEEE!!! Nie wiem, czy mam skojarzenia tak silne jak Shilla, ale z praska ulica Targowa jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 11:18 zamiast Mariki może Marietta?? Moim zdaniem brzmi o niebo lepiej i nie kojarzy sie tak jak Marika Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 11:40 Tobiasz - piękne imie. Marika - kiedys mi sie podobalo,w tej chwili uwazam,ze jest takie sobie. Dla dziewczynki proponuje inne imie, może: Łucja Blanka Berenika Luiza Laura Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 11:49 Marika ma urodziny 16 lipca Mam Kuzynkę o tym imieniu i może dlatego tak miło i dobrze mi się kojarzy Mimo większości opinii na forum polecam to imię (a zwłaszcza w zdrobnieniu Marik i Maritunia) Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 12:52 Marika, to zdrobnienie od Marii po węgiersku, oczywiście pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 19:02 Za Mariką nigdy nie przepadałam, a informacja, że po hiszpańsku jest to wulgarnie homoseksualista, ostudziła mnie zupełnie do tego imienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=32528213&v=2&s=0 A Tobiasz - ŚLICZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tobiasz,Marika 20.01.06, 19:03 Oczywiście nie przepadałam nigdy w dorosłym życiu, bo Mariko Toda podbiła kiedyś moje 7-letnie serce Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Tobiasz,Marika 23.09.06, 23:12 jezeli juz to maricon (z akcentem na on) a nie marica -mam na mysli homoseksualiste... Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Tobiasz,Marika 22.10.06, 12:09 hehe dzięki poczytałam i wiem, że u nas imię Marika odpada. Dużo podróżujemy z mężem i też chcieliśmy wyjechać na trochę do Hiszpanii, rety dzięki gaudencja! Ależ moglibyśmy zrobić krzywdę naszemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Tobiasz,Marika 21.01.06, 11:21 Tobiasz jak najbardziej, za to Marika zupełnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Tobiasz,Marika 21.01.06, 11:31 Ładne imiona, chociaż od Mariki odstrasza mnie trochę ten homoseksualista wspomniany przez Gaudencję. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: w górę n/t 26.04.06, 12:09 A mnie by do tego Tobiasza pasowała (zamiast Mariki) Tamara. Też starotestamentalna, jak Tobiasz, i można zdrabniać do Mariki, jeśli komuś naprawdę zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Tobiasz,Marika 26.04.06, 13:03 Ja też jestem zdecydowanie za Tobiaszem, ale Marika.... Niezbyt mi sie nie podoba, i te imiona jakos do siebie nie pasują... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodził się Tobiasz, 23.09.06, 22:01 gratuluję serdecznie synka i imienia! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=45661755&a=48586926 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adulinka Re: Tobiasz,Marika IP: *.ztpnet.pl 23.09.06, 23:18 Az jestem zdziwiona ilu osobom nie podoba sie imie Marika.Ja mialam wybrane wlasnie to imie dla dziewczynki,ale urodzilam synka.A jesli kiedys bede miec coreczke to na pewno bedzie nosic imie Marika.Bedzie Adrian i Marika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Tobiasz,Marika IP: *.chello.pl 12.01.07, 23:38 Marika- bardzo ładne, Tobiasz- nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Tobiasz,Marika IP: *.devs.futuro.pl 13.01.07, 16:38 Imię Marika bardzo mi się podoba.Brzmi tak słodko.Jestem zdziwiona,że nie podoba się tak wielu osobom.Z kolei Tobiasz kojarzy mi sie za świnką morską mojej przyjaciólki-tak miała na imię,więc nie nazwałabym tak syna.Ale to tylko subiektywne odczucie.Jesli Wam te imiona sie podobają to nazwijcie tak dzieci.I nie przejmujcie się opinię otoczenia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Tobiasz,Marika 13.01.07, 23:49 oba imiona mi się podobały za nim przeczytałam o homosuksealiżmie /przy Marice/,dlatego proponuję Ci imię Marita ,podobne i tylko 799 kobiet ma tak na imię w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja do tami 13.01.07, 23:56 Nie każdego takie dane zachęcają; niektórych zniechęcają, dlatego proponuję ich nie podawać bez wyraźnej prośby ))) Odpowiedz Link Zgłoś