gaudencja Re: DENIS CZY DASTIN? 25.01.06, 20:59 Ani jedno, ani drugie. A może Kilian, Elian, Jordan, Kasjan? Albo Dorian, Tristan, Natan? Słyszałam, ze dzieci często przezywają Denis-penis (za przeproszeniem). Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: DENIS CZY DASTIN? 25.01.06, 21:03 gaudencja napisała: > Słyszałam, ze dzieci często przezywają Denis-penis (za przeproszeniem). Muszę powiedzieć, że w ogole mi się nie skojarzyło, choc słowo niewątpliwie znam. Myślałam raczej o tenisie. Ale pewno masz rację, że istnieje taka możliwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: DENIS CZY DASTIN? 25.01.06, 21:04 Sama tego niestety nie wymyśliłam, tylko wyczytałam na forach. Dlatego bardzo odradzam Denisa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: DENIS CZY DASTIN? 25.01.06, 21:01 Zdecydowanie Denis!!! Denis brzmi naturalnie, Dastin - pretensjonalnie. Denis jest w Polsce używany, choć radzki - w 2001 było 3005 Denisów. Mi Denisek się nie podoba - już lepszy Den, Denio, Denek, Nisek. Inne sugestie: Dionizy - polska forma Denisa. (Zdrobnienia mogą być: Dionek, Donek, Jon, Jonek, Nizek, Izek, Izio. Demetriusz, Dymitr Daniel, Damian, Dominik Dorian, Darian, Donat Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: DENIS CZY DASTIN? 26.01.06, 05:54 Z trudem powstrzumuję się od napisania czegoś niemiłego. Zdecydowanie odradzam. Pretensjonalne, w PL brzmią wieśniacko wbrew zamierzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: DENIS CZY DASTIN? 26.01.06, 12:12 Obydwa fatalne, zwłaszcza w zdrobnionej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 denis 26.01.06, 15:45 zdecydowanie lepszy od Brajana, Kewina itp, wbrew pozorom wcale nie brzmi "obco". Ja jestem za. Choc sama bym tak dziecka nie nazwała , ze względu na inny gust. Także jak Ci się podoba to nie przejmuj się nikim tylko nadawaj. To wkońcu Twoje dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
haydut Re: DENIS CZY DASTIN? 26.01.06, 15:42 A moj synek ma na imie Deniz, imie jest tureckie,oznacza morze,ocean... Mnie sie bardzo podoba,zdrobniale mowimy na niego Dyzio,Dyzek. Starszy natomiast to Kubat,nie spotkalam sie z tym imieniem nawet w Turcji! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 DENIS 26.01.06, 15:46 zdecydowanie lepsze od Brajana i Kewina i wbrew pozorom wcale nie brzmi obco. Zreszta nie ma co się przejmować zdaniem innych. To my będziemy matkami i to do nas należy ostatnie zdanie. Pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: DENIS 26.01.06, 15:47 sorry za powtórke, ale coś mi się zawiesiło, nie wiedziałam , że dodało odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
12a30 Re: DENIS 26.01.06, 20:03 dzieki "shilla01" na gg rozmawialam z pewnym mlodym DASTINEM i jest bardzo zadowolony ze swojego imienia i nie mial nigdy zadnych przykrosci zwiazanych ze swoim imieniem a ja juz chcialam zrezygnowac to prawda ze nie ma co sie przejmowac zdaniem innych POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: DENIS CZY DASTIN? 27.01.06, 02:15 Z dwojga złego wybrałabym Denisa, chociaż też słyszałam o tym przezwisku, o którym pisze Gaudencja - moja kuzynka miała w klasie kolegę, na którego tak mówiono, niestety. Przez całą podstawówkę. Podobno chłopiec był wrażliwy i nerwowy, więc nietrudno sobie wyobrazić, że to imię raczej mu nie służyło. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: DENIS CZY DASTIN? 27.01.06, 11:46 Zdecydowanie Dionizy 12a30, nie obrażaj się. Zapytałaś o opinię i ją otrzymałaś, a syna nazwiesz jak zechcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: DENIS CZY DASTIN? 03.02.06, 14:24 akurat mam kuzyna o imieniu Denis, mieszka w Niemczech i nie ma tam absolutnie żadnego problemu, natomiast mojemu męzowi spodobało sie to imię, właśnie mówiłam mu niedawno, że na nasze warunki imie to jest zbyt "niebezpieczne" ... Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: DENIS CZY DASTIN? 03.02.06, 14:50 U mnie w szkole była dziewczyna o imeniu Deniz, ale nazwisko miala obcobrzmiace. Ani Denis ani Dastin nie podobaja mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: DENIS CZY DASTIN? 03.02.06, 16:29 tucik napisała: > akurat mam kuzyna o imieniu Denis, mieszka w Niemczech i nie ma tam absolutnie > żadnego problemu, natomiast mojemu męzowi spodobało sie to imię, właśnie > mówiłam mu niedawno, że na nasze warunki imie to jest zbyt "niebezpieczne" ... Nie ma problemow, bo w Niemczech imie Denis jest nudne az do bolu, przechodzilo juz fale popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: DENIS CZY DASTIN? 03.02.06, 18:37 Mnie nie podoba się ani jedno ani drugie. Wybrałabym raczej Dionizego, ewentualnie Doriana. Odpowiedz Link Zgłoś
mathillde Ani Denis ani Dastin. 07.02.06, 10:28 Te dwa imiona są okropne! Ludzie , mieszkamy w Polsce , a nie w USA. Czy nie można nadawać już ładnych, polskich imion? Przecież imiona zaczerpnięte z anglojęzycznych krajów w naszym kraju nad Wisłą brzmią poprostu tandetnie i śmiesznie. Nie wyrządzaj krzywdy dziecku i nie daj mu żadnego z tych dwóch imion Odpowiedz Link Zgłoś