26.01.06, 15:52
Co myślicie o tym imieniu?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Ewelina? 26.01.06, 15:56
      podoba mi się. Bez zastrzeżeń...
      • theodorka Re: Ewelina? 26.01.06, 16:10
        Sama nie wiem, co myśleć o tym imieniu... Niby ładne, ale jakieś takie... Coś z
        kategorii Sylwii i innych takich... Znam trzy Eweliny, najmłodsza ma jakieś 4
        lata.
        • qamyczeq do theodorki 26.01.06, 16:14
          A jaka to jest kategoria Sylwia i inne takie...? Bo nie rozumiem co masz na
          myśli? Mogłabyś sprecyzować, bardzo Cię proszę.
          • theodorka Re: do theodorki 26.01.06, 16:34
            qamyczeq napisała:

> A jaka to jest kategoria Sylwia i inne takie...? Bo nie rozumiem co masz na
            > myśli? Mogłabyś sprecyzować, bardzo Cię proszę.

Są to imiona, które były popularne X lat temu, a później wyszły z mody i nie są
            w szczególny sposób ani lubiane, ani nadawane, gdyż z powodu wcześniejszej
            popularności ludzie mają z nimi dużo różnych skojarzeń.
            • qamyczeq Re: do theodorki 26.01.06, 17:00
              Może jestem dociekliwa, ale to "X lat temu" brzmi dla mnie bardzo tajemniczo.
              Mam wrażenie jakby dzieliły nas pokolenia, bo osobiście nie znam zbyt dużo
              Sylwii ani Ewelin ani w moim wieku tj.około trzydziestki, ani starszych, więc
              zastanawiam się, kiedy były to tak bardzo popularne imiona...

Co do Ewelinki to mój nr 1 dla mojej nienarodzonej córeczki, i tak chyba
              zostanie. Nie brzmi mi to zbyt pretensjonalnie, ani mdlo, nie jest na czasie,
              więc nie będzie pięciu Ewelin w jednej klasie, no i z pewnoscią nie jest zbyt
              udziwnione.
              Ale dziękuję bardzo za Wasze opinie. Pozdrawiamsmile
              • theodorka Re: do theodorki 26.01.06, 17:18
                qamyczeq napisała:

> Co do Ewelinki to mój nr 1 dla mojej nienarodzonej córeczki, i tak chyba
                > zostanie. Nie brzmi mi to zbyt pretensjonalnie, ani mdlo, nie jest na czasie,
                > więc nie będzie pięciu Ewelin w jednej klasie, no i z pewnoscią nie jest zbyt
                > udziwnione.
                > Ale dziękuję bardzo za Wasze opinie. Pozdrawiamsmile

Nie martw się. Na pewno Cię poprę smile. Ewelina brzmi o wiele lepiej, niż np.
                Nikola czy inne tego typu imiona, choć nie jest to moje ulubione imię. A te
                Eweliny, które znałam, były bardzo fajne smile. A ta mała, 4 letnia... sama
                słodycz smile I życzę Ci, żeby Twoja córeczka na taką wyrosła!
                • qamyczeq Re: do theodorki 26.01.06, 17:41
                  Dziękuję bardzosmile Ona na pewno będzie słodka, bo tak bardzo upragniona, i to
                  bez względu na imię, jakie ostatecznie otrzymasmile
              • nchyb Re: do theodorki 26.01.06, 18:10
                > Może jestem dociekliwa, ale to "X lat temu" brzmi dla mnie bardzo tajemniczo.
                Moja babcia, urodzona ponad 100 lat temu miała na imię Ewelina. Nie było to
                wśród jej znajomych najbardziej popularne imię. Ja sama nie znam osobiście
                nikogo innego o tym imieniu, ale planowałam tak dać córeczce...
                • evino Re: do theodorki 26.01.06, 18:35
                  oj nie podoba mi sie....
                  mam strasznie zle skojarzenia z okropnie rozydrzona dzieczynka lat 6!
                  • qamyczeq Re: do evino 26.01.06, 18:54
                    Dlatego ja wolę kojarzyć Ewelinę z tą czteroletnią słodyczą, którą zna
                    theodorkasmile
                    • evino Re: do evino 27.01.06, 16:04
                      i slusznie!
    • tippi Re: Ewelina? 26.01.06, 19:19
      mam dwie Eweliny w klasie, obie są bardzo przebojowe i gadatliwe. No i trochę
      egoistyczne, ale ogólnie to je lubimy.
      imię samo w sobie jest trochę przydługie jak dla mnie, przez końcówkę "lina"
      (tak samo jak Karolina). ale ma bardzo ładne znaczenie- z celtyckiego, światło.
    • gaudencja Re: Ewelina? 26.01.06, 19:20
      Ewelina to dla mnie też imię z kategorii Patrycji, Sylwii, Martyny, tj. trochę
      nie w moim guście, a stosunkowo popularne (choc moze Ewelina najmniej z tych
      trzech). Zraża mnie też po trosze brak jasnego pochodzenia tego imienia.
      • pitu_finka Re: Ewelina? 26.01.06, 19:35
        A ja mialam kolezanke Eweline jak bylam mala i mi sie tez to imie podoba.
        Zdecydowanie nie zaliczylabym go do tej samej kategorii co Sylwia (brrrr)
        • ajka1 Re: Ewelina? 26.01.06, 23:19
          mnie osobiście to imię bardzo się podoba i wcale nie jest z jakiegoś tam typu Sylwii, Martyny czy innej i nie jest za bardzo popularne ja nie miałam ani jednej Eweliny w żadnej szkole ani w podstawówce ani w liceum ani na studiach i obecnie też nie znam żadej Eweliny. Za to mam w domu córkę o tym imieniu, jest mądrą, rezolutną i inteligentną dziewczyną ( wcale tak nie myślę dlatego, że jest to moja córka )i do tego wzorową uczennicą z najlepszą średnią na pólrocze w klasie.
          Żeby nie było, że nie ma żadnych wad to może jest trochę bałaganiarą.
          • bodomlake Re: Ewelina? 27.01.06, 01:03
            Imię mi się podoba. A kojarzy mi się z moją przyjaciółką smile
      • olianka Re: Ewelina? 11.08.06, 14:22
        gaudencja napisała:

> Ewelina to dla mnie też imię z kategorii Patrycji, Sylwii, Martyny, tj. trochę
        > nie w moim guście, a stosunkowo popularne (choc moze Ewelina najmniej z tych
        > trzech). Zraża mnie też po trosze brak jasnego pochodzenia tego imienia.

Zgadzam się z G. - dla mnie też to imię z kategorii Patrycji, Sylwii i Martyny.
        Nie podoba mi się, chociaż gdybym spotakała to imię u starszej pani, odebrałabym
        to pozytywnie.
        Dla mnie jest ono zdecydowanie popularniejsze od pozostałych, wśród moich
        rówieśniczek z połowy lat '80 to imię jest niezwykle częste. Zawsze miałam kilka
        koleżanek o tym imieniu, nawet kiedy całkowiecie zmianiło się moje otoczenie.
        Podobnie odbieram imię Paulina.
    • mamusiakubusia2005 Re: Ewelina? 27.01.06, 16:17
      Nie podoba mi się, może dlatego, że kojarzy mi się z osobą, za którą nie
      przzepadam.
    • trrruskawa Re: Ewelina? 27.01.06, 20:46
      Szczerze, to tego imienia bardzo nie lubie nie lubie, nie podoba mi sie w
      ogóle.Kojarzy mi sie z Paulina, ktorej też nie lubie.Ale rzeczywiście lepsze niż
      np.Nikola, i nie skrzywdzisz dziecka tym imieniem bo jest popularne.
    • idaaa Re: Ewelina? 28.01.06, 12:35
      Nie, nie i jeszcze raz nie... ZDECYDOWANIE wolę Ewę, Michainę tudzież Marcelinę
      i inne "-liny"...
      • abiela Re: Ewelina? 28.01.06, 23:22
        Jakos niezbyt, dla mnie brzmi jak zdrobnienie Ewy.
        • parys1983 Re: Ewelina? 30.01.06, 13:20
          Moja bardzo dobra kolezanka ma na imie Ewelina smile Mowimy do niej:
          *Ewela
          *Vela
          *Velina
          *Elka
          • tradycja1 Re: Ewelina? 15.03.06, 14:23
            A do mojej kuzynki Eweliny mowia Ewa to juz w ogole glupawe.
            Imie calkiem przyjemne, ale nie moj typ.
    • pepperann Re: Ewelina? 15.03.06, 18:48
      Nie lubię tego imienia. Wydaje mi sie takie udziwnione. Ewa brzmi sto razy lepiej.

Dla mnie to imię z gatunku Aneta, Edyta, Beata - czyli moda z rocznikówlat 70'.
      • ninotshka Re: Ewelina? 20.04.06, 23:43
        hej!
        sama mam na imie Ewelina
        gdy mialam sie urodzic byly dwa imiona Justyna i Ewelina
        moje imie brala Babcia i za to jej do dzis dziekuje smile
        moja Mama kierowala sie tym zeby w miare mozliwosci niebylo zdrobnien koncowka
        -śka
        moje imie bardzo mi sie podoba. nigdy w zyciu nieprzyszlo mi na mysle zebym
        chciala miec inaczej na imie
        nie lubie zdrobnien typu Ewa, czy Ewka
        mam na imie Ewelina i koniec. uwazam ze tamte sa zdrobnieniem od imienia Ewa po
        prostu.
        jedynie dopuszcza;ne to Ewelinka
        aczkolwiek moja kolezanka mowila do mnie kiedys Ninka i Ninusia (spodobalo mi
        sie Nina dla ewentualnej corki) wiec stad moj nicksmile
        a inna Eweline spotkalam dopiero na studiach i uwierzcie mi: jest zupelnie inna
        niz ja (w sumie nie przepadam za nia)
        pozdrufka dla wszystkich smile
    • kayah73 Re: Ewelina? 13.08.06, 13:34
      Nie lubie, chociaz moja przyjaciolka tak ma na imie. Ona sama tez nielubi i
      jest po prostu "Ewa".
      Zadnej "liny" chyba nie lubie, za wyjatkiem Pauliny.
    • Gość: Martin Ewelinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:56
      EWELINA superaste imie normalnie super !!!
      zawsze na czasie i w kazdym kraju zachodnim jest miło przyjmowane łatwe do
      wymówienia przez obcokrajowców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.