tucik 31.01.06, 10:40 Czytam sobie to forum, widzę propozycje różnych rzadkich imion i przypomniało mi się, że w dalekiej rodzinie mam starszego wujka Polikarpa (Polusia) i ciocie Ferdynandę (Nandę), ciekawa jestem czy "dziś" byliby chętni na te imionka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Polikarp i Ferdynanda... 31.01.06, 10:52 Mnie się podobają. Skrót Nanda jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Polikarp i Ferdynanda... 31.01.06, 12:46 Polikarp to może tak nie koniecznie, ale Ferdynada a już zwłaszcza Ferdynand, o którym wszyscy wiedzą że jest wspaniały zdecydowanie TAK Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Polikarp i Ferdynanda... 31.01.06, 17:51 Zdrobnienie Nanda jest świetne! A imiona rzeczywiście mocne, niemniej jestem pewna, ze są ludzie, którzy je nadają dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Polikarp i Ferdynanda... 02.02.06, 11:23 Ferdynanda przekonuje mnie coraz bardziej Zdrabniać można jeszcze np. Ferdi Fajne imię, chociaż bardzo ciężkie, ale ja takie lubię. Aż dziw, że wcześniej na nie nie wpadłam... Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Polikarp i Ferdynanda... 02.02.06, 16:18 mi także podoba się imię Ferdynanda, Nanda i Ferdi też fajne zdrobnienia, a ciocia jest była i jest piekną i mądrą kobietą, prawdziwą damą... Imię to będzie dobrze pasowała do w miarę krótkiego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś