04.02.06, 00:31
Jak sie wam podoba?
Ja musze przyznac, ze ostatnio coraz bardziej...
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Hieronim 04.02.06, 10:34
      Jest na mojej liście smile Ale muszę przyznać, że na tej samej liście są imiona,
      które podobają mi sie jeszcze bardziej. Mój brat ma tak na drugie imię i jest
      bardzo z tego zadowolony; twierdzi, ze mu się ono bardzo podoba.
      • shilla01 Re: Hieronim 04.02.06, 17:31
        jedynie jako Hirek , Hieronim nie podoba mi się absolutnie
    • idaaa Re: Hieronim 04.02.06, 18:41
      Według mnie śliczne, chociaż nie wiem czy nie wolałabym Henryka smile
    • capribb Re: odsiwezanie dla capribb 26.05.06, 11:41
      Henrykiem bym nie nazwala. Hirek... sama nie wiem...
    • dolcevita007 Re: Hieronim 01.10.13, 14:00
      Wczoraj bylo w imie z kalendarza wlasnie Hieronim. Zwrocilo moja uwage, co o nim myslicie?
      Nawiazujac do istniejacego postu chce dodac, ze zdrobnienie Hirek jest okropne. Macie pomysly?
      Hieronimek brzmi ladnie, ale dlugo. Moze Hieronek?
      • angelina7-83 Re: Hieronim 01.10.13, 14:47
        Hieronim wg mnie jest ładnym imieniem smile Dla mnie byłby, po prostu Hieronim lub wołałabym pieszczotliwie Hieronimek. Hirek, rzeczywiście nie brzmi uroczo. Zresztą, dzieci tak uroczo na początku się przedstawiają, zmieniając imię, że każda mama Hieronima mogłaby inaczej synka wołać wink
      • gaudencja Re: Hieronim 06.10.13, 19:06
        Himek?
    • dalenia Re: Hieronim 01.10.13, 17:50
      Mnie średnio zachwyca. U kogoś bardzo bym go doceniła, ale swojego syna bym tak nie nazwała.
    • aledziwok Re: Hieronim 01.10.13, 23:40
      Mój Dziadek urodził się w imieniny Hieronima 30 września i takie imię otrzymał, jednak nikt tak do Niego się nie zwraca. Dziadek używa na codzień drugiego imienia Zdzisław. Wiele osób nawet z bliskiego otoczenia nie wie, że mój Dziadek to naprawdę Hieronim. Imię to figuruje wyłącznie w dokumentach. Pełna forma imienia mi się podoba, jednak zdrobnienia Hirek/Hiruś mnie nie przekonują.
    • niwius Re: Hieronim 02.10.13, 11:13
      Bardzo mi się podoba, jedno z moich ulubionych męskich imion. Mam je na swojej liście.
    • florianne Re: Hieronim 02.10.13, 16:02
      Niedawno miałam fazę na to imię,trochę już mi przeszło,ale nadal je lubię.Zdrobnienie Hirek mi akurat bardzo się podoba.
    • agjato Re: Hieronim 02.10.13, 16:32
      Podoba mi się. Parę lat temu spotkałam kilkuletnich braci - starszy był Janem, młodszy właśnie Hieronimem.
    • polifonia1983 Re: Hieronim 04.10.13, 22:48
      Podoba się. I zdrobnienie Hirek jest super, takie z jajem.
      • dolcevita007 Re: Hieronim 07.10.13, 23:22
        Mi sie z Irkiem kojarzy , a tego imienia nie lubie.
    • nati_28 Re: Hieronim 11.10.13, 16:04
      Podoba mi się. Jest oryginalne, rzadko spotykane. I bardzo lubię urocze zdrobnienie Hiro smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.