abiela 21.02.06, 00:05 Co sadzicie o tym imieniu? Jak sadzicie, jest nadawalne w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tippi Re: Harald 21.02.06, 15:56 osobiście to niezaby mi się podoba. zbyt niemieckie. i nie znam nikogo o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jersey.girl Re: Harald 21.02.06, 17:36 Ja znam tylko Harolda w USA, w skrocie Hal (zdrobnienie pewnie takie same, jak dla Haralda, bo jakos nie wyobrazam sobie zwracac sie do mlodej osoby Harald czy Harold). Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Harald 21.02.06, 17:59 Chodzilam do jednej klasy z Haraldem-najpierw w podstawowce,potem w sredniej szkole.Pozniej poznalam jeszcze jednego Haralda,obecnie lat okolo 60. Nie przepadam za tym imieniem,ale do tamtych Haraldow jakos sie przyzwyczailam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Harald 21.02.06, 20:21 tippi napisała: > osobiście to niezaby mi się podoba. zbyt niemieckie. i nie znam nikogo o tym > imieniu. Hmm, to nie jest imie niemieckie. To skandynawska forma Harolda. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Harald 21.02.06, 18:29 Nadawalne jest jak najbardziej, choć jak dla mnie brzmi już nieco zbyt obco. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Harald 21.02.06, 18:35 Mam krewniaka o tym imieniu.Rodzina o niemieckich korzeniach,potem wyemigrowali/do RFN,rzecz jasna/.On ma teraz ok.50 lat.Na Górnym Śląsku to było w tamtych latach zupełnie popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś