cataluna 24.02.06, 11:56 Raszej - niedawno urodzony w Trojmiescie chlopiec o polskim nazwisku. Czy znacie takie imie ? Co o nim sądzicie? Mi nie podoba sie. Na poczatku myslałam,ze to literówka i miał być Błażej, ale jednak nie. Simona - dwie dziewczynki urodzone ostatnio w Trojmiescie zostaly nazwane tym imieniem. Jak Wam sie ono podoba ? Za bardzo z Szymonem sie kojarzy jak dla mnie. Nie jest złe, ale jednak nie moj gust. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperann Re: Raszej, Simona 24.02.06, 12:04 Ciekawe, czy Simona to wpływ serialu "M jak Miłość', tam występuje Simona - Niemka. Imie Simona podoba mi się. Tak mniej więcej, jak Andrea. Bardzo ładne w niepolskich w warunkach, w poslkich - OK, do przyjęcia, ale trzeba by się osłuchać. Nasza wszechwładna Rada dopuszcza to imię. (cyt.: W nowszych zapożyczeniach imion dopuszcza się grupy: di-, ri-, si-, ti-, np. Dina, Rita, Simona, Tina.) Nie wiem , czy nie powinno się z Simony sposzczyć, bo nie można czytać tak, jak się pisze. Może kiedyś były polskie wersje: Symona? Szymona? Raszej? Raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazooya Re: Raszej, Simona 24.02.06, 12:17 Simona zdecydownaie mi sie nie podoba.. Ale Raszej bardzo.Pierwszy raz slysze o takim imieniu,ale bardzo ladne..oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Raszej, Simona 24.02.06, 12:28 Raszej - nie wiem, co to jest. Simona - jestem na nie; wolę już Szymonę albo Ksymenę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Raszej, Simona 24.02.06, 20:40 u nas jest ulica Raszei i jakoś nie moge odejśc od tego skojarzenia. Simona - średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Raszej, Simona 24.02.06, 22:52 Simona, niebardzo, w PL Ksymena, w DE Simone. Raszej??!? Odpowiedz Link Zgłoś