evelisia Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 20:42 Ja bym wybrała Pola. Zresztą aktualnie to moje ulubione imię www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4205453 Odpowiedz Link Zgłoś
bromergon Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 12:55 dzięki za opinie ale chodzi mi jeszcze po głowie Blanka i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 13:43 bromergon napisała: > dzięki za opinie ale chodzi mi jeszcze po głowie Blanka i co wy na to? Swietnie! Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Blanka 16.03.06, 14:03 Jestem za Blanką! Choć Zuzanna też b. ładna, ale bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 20:49 Tylko Zuzanna. Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 21:00 Zuzanna albo Apolonia. Pola tylko jako skrót. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 21:59 no nie , tylko nie nastepna Zuzuanna... co ja bym wybrała - patrz moj nick))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 22:53 Jeżeli Pola ma być od Apolonii to lepiej Zuzanna. A jak po prostu Pola to lepiej Pola. Zdecydowanie! Przy tylu jak obecnie Zuziach nie miałabym wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 23:50 Imię "Zuzanna" podoba mi się znacznie bardziej, ale jest bardzo popularne od Poli - wybierz to, co Ci bardziej odpowiada Faktycznie, Pola jest skrótem od Apolonii, Pelagii lub Pauliny, ale brzmi chyba ładniej od macierzystych imion Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 15.03.06, 23:51 Miało być: "bardziej popularne". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 08:55 herbarium napisała: > Faktycznie, Pola jest skrótem od Apolonii, Pelagii Od Pelagii jest raczej Pela... Na Polę można zdrabniać również Poliksenę, imię nadawane w Polsce już w średniowieczu. ale brzmi chyba > > ładniej od macierzystych imion To już kwestia dyskusyjna Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 16:49 gaudencja napisała: > herbarium napisała: > > > Faktycznie, Pola jest skrótem od Apolonii, Pelagii > > Od Pelagii jest raczej Pela.. a raczej PELASIA > Na Polę można zdrabniać również Poliksenę, imię nadawane w Polsce już w > średniowieczu. > > ale brzmi chyba > > > > ładniej od macierzystych imion > > To już kwestia dyskusyjna > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 17:50 shilla01 napisała: > > Od Pelagii jest raczej Pela.. > > a raczej PELASIA Jedno drugiemu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: jakie imię wybrać Pola czy Zuzanna? 16.03.06, 17:41 Hmm, jesli ktos stawia jasne pytanie o wybor imienia pomiedzy Polą ,a Zuzanną to nie widzę najmniejszego sensu rzucania zupelnie innego imienia, ot tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Blanka! 16.03.06, 18:54 > Hmm, jesli ktos stawia jasne pytanie o wybor imienia pomiedzy Polą ,a Zuzanną > to nie widzę najmniejszego sensu rzucania zupelnie innego imienia, ot tak. A jeśli ten ktoś pisze kilka postów wyżej: "dzięki za opinie ale chodzi mi jeszcze po głowie Blanka i co wy na to?" ...? Odpowiedz Link Zgłoś
bromergon Re: Blanka! 16.03.06, 20:09 No coż twoja sugestia nie przemawia do mnie a to, że do aktualny wątek rozwijasz o nowe przemyślenia to co.... to jest nie poprawne...? Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Blanka! 16.03.06, 21:43 Już lepsza Pola choć też popularna wśród pisarzy, piosenkarzy ect ... ale nie Zuzanna..wiesz ile ich jest?? Tłumy Zuzann. W naszej grupie 6 latków i 5 latków jest ponad 10.... Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Blanka! 17.03.06, 09:49 te imiona co podałas są ładne ,ale naprawdę bardzo popularne Zuzanna bardzo jak coś to może Blanka Odpowiedz Link Zgłoś