theodorka 23.04.06, 13:13 Jak Wam się podoba to niewątpliwie ciężkie imię? Moim zdaniem - fajne Zdrabniać można choćby nawet Rysia, trochę podobne do mającej wielu zwolenników Krysi czy Marysi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trrruskawa Re: Ryszarda 23.04.06, 13:19 Rysia-jeszcze jako-tako. Ale Ryszarda mi się nie podoba, zbyt męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ryszarda 23.04.06, 13:54 Mam dreszcze na dźwięk imienia Ryszard i każdego jego zdrobnienia (z przyczyn osobistych, ale nigdy za tym imieniem i tak nie przepadalam); Ryszarda jest MSZ o niebo lepsza, ale i tak raczej by nie wchodziła u mnie w grę. U kogoś - czemu nie. Z tym, że zdrobnienie Rysia jak dla mnie odpada; szukałabym innego, choćby Ryszka, Rychna. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ryszarda 23.04.06, 14:57 Nie potrafie sie zdecydowac czy mi sie podoba czy nie....Ryszarda raczej nie, Rysia, Rychna moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: Ryszarda 23.04.06, 16:57 znam jedną i to w moim wieku rodzice poszaleli i nazwali córeczkę po tacie ja osobiście nienawidzę imion żeńskich pochodzących od męskich Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Ryszarda 24.04.06, 09:28 Nie podoba mi się i to bardzo. Rysia jeszcze ujdzie. Znam jedną (starszą panią) -ale ona ma na imię Krystyna (Krysia-Rysia). Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Ryszarda 24.04.06, 10:08 Jest okropnie twarde,malo kobiece. Wg mnie po prostu brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Ryszarda 24.04.06, 18:18 Mimo ze Ryszard znalazl sie w mojej ulubionej pietnastce imion meskich, to Ryszarda w rankingu imion zenskich otrzymala ode mnie glos negatywny. Moim zdaniem to imie jest zdecydowanie meskie i dla kobiety po prostu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Ryszarda 25.04.06, 23:27 Znam jedną Rysię, lat 26, ona wprost nie znosi tego imienia,a ja mimo,ze Ryszard to imię mojego Taty rozumiem ją w pełni Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ryszarda 22.09.06, 23:38 Ku swojemu zaskoczeniu odkryłam, że była nawet święta Ryszarda (a myślałam, ze Ryszardy są zdane na świętych Ryszardów jako patronów). Imieniny 18 września. www.santiebeati.it/nomi/Detailed/3412.html Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: Ryszarda 23.09.06, 10:46 To imię mojej teściowej, mnie się podoba. Mówią na nią Rysia. Zawsze kojarzyło mi się z aktorką Ryszardą Hanin, a teraz z mamą mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś