kasiakasiakasia1 13.07.06, 14:52 SZUKAM JAKIEGOś MęSKIEGO IMIENIA Z BAJERKIEM ALE NIE TAKIE MOCNO UDZIWNIONE JAK GÜNTHER (KTÓRE MI SIę NOTABENE PODOBA)MóJ TYP TO HUGO ALE WSZYSCY MÓWIĄ ZE W PODSTAWóWCE BĘDĄ SIĘ ŚMIAĆ ZE HUGO TO SRA DłUGO I NIE MAM AKCEPTU MOŻE WY ZNACIE JAKIEŚ FAJNE IMIONKA NP Z BAJEK, KTÓRE POGODZĄ MOJE MARZENIE O ORGINALNYM A ZARAZEM NIE DZIWNYM IMIENIU. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: imiona z bajek. 13.07.06, 15:05 Po pierwsze wyłącz tego caps locka, bo oczopląsu mozna dostać. A po drugie napisz to samo jeszcze raz, bo nie da się czytać TYMI DRUKOWAŃCAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
abodzek Re: imiona z bajek. 13.07.06, 16:03 a czemu koniecznie chcesz imię z bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasiakasia1 Re: imiona z bajek. 13.07.06, 16:24 abodzek napisał: > a czemu koniecznie chcesz imię z bajki? Nie koniecznie ale wpadłam na pomysł że może być to doskonała kopalnia wiedzy pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: imiona z bajek. 13.07.06, 16:25 z bajki to mi pierwszy na myśl przyszedł Rumburak, ale tak bym dziecka nie skrzywdziła, a drugi - Gucio. I jeszcze Emanuel... Gustaw i Emanuel - jak Ci się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakasiakasia1 Re: imiona z bajek. 13.07.06, 16:34 Gucio fajnie ale GUSTAW JUż GORZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona z bajek. 13.07.06, 17:11 Hugo jest super, a skąd pomysł z tą rymowanką? Przecież to nie jest takie popularne imię, zeby aż rymowanki o nim powstawały. Poza tym Ania-bania, Ewka spadła z drzewka itp. - rymowanek wielu imionach jest pełno, a jakoś nie widać cierpień właścicieli tych imion. Śmiało możesz nadawać IMO Hugona. A jeśli ma być z bajki, to pierwsze skojarzenie mam takie: Pankracy, Tymoteusz albo Gaweł Zwłaszcza polecam Gawła, jest super Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: imiona z bajek. 13.07.06, 18:22 imię z bajki... pierwsze skojarzenie: Gargamel Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: imiona z bajek. 13.07.06, 19:10 W dzieciństwie bardzo lubiłam baśń "O księciu Gotfrydzie, rycerzu gwiazdy wigilijnej" Haliny Górskiej. Oprócz tytułowego Gotfryda pamiętam też księżniczkę Roksanę i króla Zygfryda. Był też Arnold zwany Złośliwym Miłe dla ucha i oka te męskie imiona, ale ciężkie niczym zbroja rycerska. Współczesny Gotfryd wyruszyłby po kwiat ametystu chyba jedynie w grze komputerowej Nie ukrywam również, że Gotfryd kojarzy mi się z goframi Jednakże spełnia warunek "bajkowości". Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona z bajek. 13.07.06, 19:26 Przepadałam za tą książką A sama zaproponuję jeszcze Kajetana - zupełnie jak z Kajka i Kokosza Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: imiona z bajek. 13.07.06, 20:24 wpisuję się do klubu miłośniczek książki o Gotfrydzie... Ale imienia bym nie dała, za bardzo z Zygfrydem z Krzyżaków mi się kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: imiona z bajek. 13.07.06, 21:08 My też ,my też " O Gotfydzie "Jędrkowi czytalim -na fali jego miłości do Krzyżaków ( przez jakiś czas przedstawiał się imieniem Zygryd -super to brzmiało ),ale minęło -jest teraz amerykańskim żołnierzem ( na razie bezimiennym ) -szkoda ,bo wolałam rycerzy od żołnierzy . A bajkowe imiona - Baltazar ,Bonifacy ( znam kilkuletniego ) ,Filemon ,Klementyna ,Tytus ,Emma ,Fiona ( to od Filifionki ),Cyryl ,Klara ,Edzio ,Karol ( już nie zerkam na ksiązki ,bo za dużo mi tego się uzbiera ). Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: imiona z bajek. 13.07.06, 21:10 Bolek (Bolesław), Lolek (chyba Karol) Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka27 Re: imiona z bajek. 15.07.06, 12:34 a moze Gargamel..? dziewczyny..jak wy wymyslacie!! Odpowiedz Link Zgłoś